حجتالاسلام والمسلمین حسین مظفری، عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به جذابیت معانی و مفاهیم قرآن برای کاربران فضای مجازی، اظهار کرد: قرآن کریم به دلیل ویژگیهای منحصر بهفردش از جذابیتهای خاصی برای کاربران فضای مجازی در هر گروه سنی برخوردار است.
وی افزود: هر اندازه مخاطبان خود را با معانی و مفاهیم قرآن آشنا کنیم، توانستهایم گامهای مؤثری را برداریم. به ویژه آنکه در این زمینه نیازشناسی شود که چه موضوعات و مسائلی مورد نیاز جامعه امروز ماست که در همان زمینه تأثیرگذاری بیشتر خواهد داشت.
سلایق مخاطبان باید شناسایی شود
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، تصریح کرد: هر گروه سنی سلایق خاصی دارد، باید این سلایق شناسایی شود و براساس آن به تولید محتوای قرآنی در عرصه فضای مجازی بپردازیم.
ضرورت انجام مطالعات میدانی و کتابخانهای
وی بیان کرد: بخشی از نیازسنجی به واسطه مطالعات کتابخانهای حاصل میشود و بخش دیگر آن از طریق مطالعات میدانی است. از این روش میتوان ابهامات، شبهات و نیازهای مختلف مخاطبان را در حوزههای دینی و قرآنی بدست آورد.
حجتالاسلام مظفری اظهار کرد: مرکز نور، یکی از مراکزی است که در زمینه نشر معارف قرآنی گامهای مناسبی برداشتهاند. تولید این چنین نرمافزارهایی میتواند در راستای انتقال این معارف در میان مخاطبان تأثیرگذار باشند.
وی بیان کرد: جذابیتهای ظاهری، امکانات بهروز، دسترسی سریعتر کاربر به محتوا از جمله موضوعاتی است که میتواند به انتقال مفاهیم در مخاطبان و جذب آنها به چنین محتوایی تأثیرداشته باشند.
ضرورت استفتا برای جایز نبودن کپی رایت
عضو هیئت علمی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، با اشاره به مشکل کپی رایت در نرمافزارهای قرآنی گفت: بسیاری از مراجع تقلید، امر کپی رایت را جایز نمیدانند و آن عده از کاربران با توجه به فتوای مرجه تقلیدشان نباید چنین کاری را انجام دهند. مقابله با کپی رایت و رعایت حقوق دیگران سبب ارتقای فعالیتهای قرآنی میشود.
حمایت دولت باید از نرمافزارهای قرآنی ادامه داشته باشد
حجتالاسلام مظفری اظهار کرد: حمایت دولت باید از نرمافزارهای قرآنی ادامه داشته باشد. بخش خصوصی باید وارد این حوزه شوند البته شاید این حوزه صرفه اقتصادی نداشته باشد اما ما اگر کاری را لازم ومفید بدانیم باید با حمایت دولت آن را محقق کنیم.