وهروز نوروزپوردیلمی، مدیر کمیته ناشران الکترونیک بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به فعالیت این بخش در نمایشگاه کتاب، گفت: از زمان برپایی ششمین دوره نمایشگاه کتاب، بخش ناشران الکترونیک به نام بخش اطلاعرسانی در حال فعالیت بوده است.
وی به وقفه چندساله در برپایی این بخش نیز اشاره و عنوان کرد: علیرغم وقفهای چند ساله خوشبختانه در سال جاری شاهد برگزاری سومین دوره بخش ناشران الکترونیک در نمایشگاه کتاب تهران هستیم.
مدیر کمیته ناشران الکترونیک بیستوهفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران محتوای دینی را از اولین محتواهایی دانست که به صورت دیجیتال تولید شده است و گفت: قرآن مجید و کتب احادیث شیعه از جمله کتابهایی است که به صورت دیجیتال در اختیار کاربران قرار گرفته است.
اهتمام کاربران به نسخههای دیجیتال حوزه علوم انسانی
وی با تأکید بر اینکه حوزه علوم انسانی در بحث نشر دیجیتال از حوزههای پیشرو بوده و همیشه کاربران به این حوزهها اهتمام ویژهای دارند، اظهار کرد: هر ساله نظرسنجی از بازدیدکنندگان بخش ناشران الکترونیک انجام و سؤالاتی درباره کیفیت محصولات پرسیده میشود که نتایج این نظرسنجی در قالب پیشنهاد و انتقاد جمعآوری و برای دورههای آتی استفاده میشود.
نظرسنجی به جای اتاق ایده در بخش نشر الکترونیک
نوروزپور دیلمی تصریح کرد: ما در بخش نشر الکترونیک نمایشگاه تهران اتاق ایده به معنی واقعی نداریم اما بخشی با عنوان نظرسنجی را در نمایشگاه تهران راهاندازی کردهایم.
وی به استقبال بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب از بخش ناشران الکترونیک اشاره کرد و گفت: از نشر دیجیتال استقبال بسیاری شده است و همه بازدیدکنندگانی که به نمایشگاه کتاب میآیند، از بخش ناشران الکترونیک نیز بازدید و محصولاتی را خریداری میکنند.
مدیر کمیته ناشران الکترونیک افزود: حتی در ساعات پیش از ظهر روز شنبه که عمده اقشار مردم سرکار هستند نیز راهروی بخش ناشران الکترونیک بسیار شلوغ است.
واهمه ناشران از تبدیل کتابها به نسخههای الکترونیک
وی بیان کرد: تعدادی از ناشران سنتی، کتابها را تبدیل به اثر دیجیتال کردهاند، اما ناشران از این موضوع واهمه دارند که اگر کتابها به صورت دیجیتال در اختیار کاربران قرار بگیرد، کنترل از دستشان خارج خواهد شد به همین دلیل چندان از تبدیل آثار به نسخه دیجیتال استقبال نمیکند.
نوروزپور دیلمی ادامه داد: برای حل مشکل کپیرایت در حوزه تبدیل آثار به نسخه دیجیتال باید بحث قانونی و حقوقی آن رعایت شود به این معنی که قانونی برای رفع مشکلات موجود وضع شود تا ناشران به این سمتوسو حرکت کنند.