کد خبر: 1402542
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۹
شادمهر راستین:

برگزاری کارگاه‌ها می‌تواند عاملی در جهت ارتقای فیلمنامه‌های دینی باشد

گروه هنر: دبیر جشن کانون فیلمنامه‌نویسان گفت: برگزاری کارگاه‌های تخصصی اهرمی است که به واسطه آن می‌توان سطح کیفی فیلمنا‌مه‌های دینی را ارتقا داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست مطبوعاتی جشن کانون فیلمنامه با حضور شادمهر راستین دبیر جشن، سعید رحمانی فیلمنامه‌نویس، مهران کاشانی، فیلمنامه‌نویس و علی‌اکبر قاضی‌نظام، فیلمنامه‌نویس، امروز، 13 اردیبهشت‌ماه در سالن سیف‌الله داد خانه سینما برگزار شد.

در ابتدای این جلسه راستین اظهار کرد: این جشن چهارمین دوره خود را برگزار می‌کند، البته چند سالی به دلایل خاص چند دوره با وقفه مواجه بودیم، اما خوشبختانه 19 اردیبهشت‌ماه شاهد برگزاری چهارمین دوره آن خواهیم بود.

وی افزود: برنامه این دوره به طور تخصصی به فیلمنامه‌نویسان مربوط می‌شود، اما امیدوارم در آینده شاهد حضور تمام بخش‌های سینمایی در این جشنواره باشیم. رویدادی که توجه به آن می‌تواند زمینه‌ساز اتفاقات بسیار مثبتی در حوزه سینما باشد، زیرا بسیار می‌شنویم که سینما در حوزه فیلمنامه ضعف دارد، پس باید جایی باشد که در آن بتوان درباره صحت این ادعا بحث کرد.

این فیلمنامه‌نویس در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: برگزیدگان این جشن در سه بخش خواهند بود، بهترین تألیف، بهترین ترجمه و بهترین رساله. درضمن در این رویداد بخشی با عنوان جایزه ویژه در نظر گرفته شده است. این جایزه ویژه مربوط به سینماگرانی است که در حوزه فیلمنامه‌نویسی فعالیت می‌کنند.

حق تألیف؛ یکی از مشکلات اصلی فیلمنامه‌نویسان

راستین درباره حق تألیف فیلمنامه‌نویسان گفت: مسئله حق تألیف مشکلی است که تا به امروز درباره آن بحث‌های بسیاری مطرح شده، حتی می‌توان گفت که این بخش به یکی از دغدغه‌های اصلی فیلمنامه‌نویسان تبدیل شده است، درهمین راستا کانون فیلمنامه‌نویسان که برگزارکننده این جشن است سعی کرده با جلساتی که با حجت‌الله ایوبی، مهدی عسگرپور و محمدرضا جعفری‌جلوه برگزار کرده، نسبت به این دغدغه در حد توان خود به نتایج مطلوب دست پیدا کند.

وی در ادامه مراسم در پاسخ به این سؤال ایکنا که در این رویداد سینمایی چه برنامه‌هایی برای ارتقای فیلمنامه‌نویسی دینی اندیشیده شده، گفت: فیلمنامه‌نویسی دینی و این که این عنوان را چگونه می‌توان تعریف کرد، محلی برای بحث‌های فراوان است که برای آن نیز یک نتیجه قطعی به دست نیامده، پس در این جشن فرصت خوبی به دست آمده تا با برگزاری کارگاه‌های تخصصی به این موضوع به طرز مناسبی پرداخته شود.

هدف تشکیل باشگاه فیلمنامه‌نویسان

در این مراسم سعید رحمانی به عنوان مسئول بخش باشگاه فیلمنامه‌نویسان هم بیان کرد: هدف از تشکیل باشگاه خبرنگاران این است که یک نظام منسجم در حوزه فیلمنامه‌نویسی ایجاد کند، حتی شرایطی فراهم آورد تا آنهایی که در حوزه فیلمنامه‌نویسی فعالیت غیر رسمی دارند این فرصت را داشته باشند تا با عضویت در این باشگاه به این حوزه ورود پیدا کنند.

رحمانی در پایان تأکید کرد: مزیت دیگر این است که این باشگاه کمک می‌کند تا استعدادها شناسایی شود. در ضمن این باشگاه سعی دارد با برگزاری کارگاه‌های مختلف به این حوزه نگاهی تخصصی داشته باشد. راه رسیدن به این مسیر نیز با نقد و بررسی فیلمنامه‌ها شکل می‌گیرد تا آنهایی که در ابتدای راه نگارش هستند بهتر با نقاط قوت و ضعف خود آشنا شوند. در این زمینه سعی داریم از تجربه تمام کسانی که علاقه‌مند به همکاری در این باشگاه هستند نیز بهره ببریم.

captcha