به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، محمدحسین سروش، مدرس دانشگاه، ضمن اشاره به جایگاه رادیو گفت: رادیو اصولی دارد که تغییرناپذیر است، رادیو در ادامه گوش انسان است؛ تا گوش هست رادیو هم هست. بین حواس انسان گوش نزدیکترین فاصله را با فطرت دارد؛ پس برنامهساز نمیتواند هیچگاه این اصل را فراموش کند. اما عصر امروز عصر رقابتهای رسانهای است و رسانههای دیگر آماده و درحال رقابت با این رسانه هستند.
وی افزود: این مسئله برنامهسازان رادیو را هوشیارتر میکند تا بدانند مردم رسانههای دیگری نیز در دست دارند و باید به فکر برنامهسازی هوشمند باشند، عصر عصر هوشمندی برنامهسازی است تا مخاطب را در حداقل زمان تسخیر کند و البته نگه دارد.
این مدرس دانشگاه درباره تخصصیسازی شبکههای رادیویی گفت: چون تخصصها در زندگی مردم قاببندی میشود رادیو باید به ابعاد نیاز مردم توجه کند. تعدد رادیوها یعنی تعدد نیازهای مردم. فکر امروز یک فکر تخصصی است یعنی باید تخصصی کارکرد ولی برای جذب مخاطب و رقابت با رسانههای دیگر نباید به ارزشهای جامعه از جمله زبان اهانت شود، موسیقی عفاف داشته باشد، زبان ملی عفاف داشته باشد، شعر باید همسو با حیای ملی و آموزنده باشد.
سروش در مورد برگزاری جشنواره بینالمللی رادیو عنوان کرد: جشنوارههای ملی و بینالمللی حلقهای است از زنجیره فعالیتهای ملی رادیوها، صدا صدای یک نظام بزرگ و مردم بزرگ است؛ باید در این عرصه پر رقابت، رادیو گفتنی داشته باشد.
وی ادامه داد: برنامهسازهای ما باید با همتای خود در دنیا رقابت کنند، صدای خوب صدایی است که بتواند اصیلترین ارزشهای معنوی و فرهنگی ما را به گوش جهانیان با ابزار رادیو برساند. البته جشنواره به برنامهساز این امکان را میدهد تا خودش را به سطح بالاتر برساند تا همتای برنامهسازان جهانی شود .
سروش در پایان گفت: جشنواره چراغ سبزی است برای حرکت بیشتر، نقطه پایانی برای یک برنامهساز نیست، جشنواره نباید هدف نهایی یک برنامهساز باشد.