به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، امروز ششمین روز خود را سپری میکند؛ در حالی که روز گذشته این نمایشگاه دارای حواشی جالبی بود که برای مخاطبان خواندنی است.
اهدای گل به بانوان محجبه
اهدای گل به بانوان محجبه، یکی از برنامههایی که چندسالیست به صورت نمادین و به منظور پاسداشت حجاب و عفاف در نمایشگاه کتاب تهران انجام میشود؛ البته نکته جالبتر اینکه مردان جوان گل به دست در محوطه نمایشگاه بیشتر خودنمایی میکردند!
دستفروشی در نمایشگاه کتاب
حضور دستفروشان ـ هر چند اندک ـ در محوطه مصلی که اغلب با عرضه اقلام ضدفرهنگی در این فضا بساط خود را پهن میکنند و از این فرصت استفاده میکنند تا شاید بتوانند نظر بازدیدکنندگان را از توجه به یار مهربان برگردانند، برای بزرگترین رویداد فرهنگی کشور چندان خوشایند نیست.
عرضه قرآن در کنار کتابهای غیرقرآنی
برخی غرفهها در بخش ناشران داخلی، در کنار کتابهای مختلف و متنوع خود قرآن نیز میفروشند که کاملاً مشهود است متعلق به این ناشران نیست و آثار دیگران را در غرفه خود ارائه کردهاند. شاید این موضوع بتواند آنان را در فروش هم آثار خود و هم قرآن یاری دهد.
مکان نامناسب سالن یاس
در بخشی از سالن یاس که به اجرای برنامههای سخنرانی و رونمایی کتاب اختصاص یافته، صدای کولر به قدری زیاد است که شنیدن صحبتهای سخنران را ـ برای نمونه در رونمایی کتاب «تاریخ شفاهی در سیاست خارجی» که روز گذشته در همین سالن برگزار شد ـ برای حاضران در برنامه مشکل کرده بود.
فروش کتاب توسط یک شاعر
روز گذشته، شاعری در شبستان، کناری نشسته و چند نسخه از کتاب شعر خود با عنوان «لالههای انجدان» را روی زمین گذاشته و اقدام به فروش آنها میکند. به گفته این پیرمرد حدود 60 ساله که نامش محمدعلی باقری انجدانی، اهل اراک و ساکن تهران است، قصد دارد کتابهایش را خودش بفروشد. هر چند کتاب وی توسط انتشارات پورشاد به چاپ رسیده و در غرفه این ناشر هم وجود دارد.
غرفههای بینظم
در میان غرفههای شبستان، ناشرانی وجود دارند که با گذشت پنج روز از برپایی نمایشگاه هنوز کتابهای خود را از بستهها باز نکرده و در غرفه نچیدهاند..
خانهای برای نمایشگاه بیخانمان
احمد مسجد جامعی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران که ظهر دوشنبه از نمایشگاه بینالمللی کتاب بازدید کرد، درباره مکان دائمی نمایشگاه بینالمللی کتاب گفت: موضوع انتقال محل نمایشگاه کتاب تهران از زمان آیتالله هاشمیرفسنجانی مطرح بوده و پیشبینیهایی نیز برای آن شد. در دورهای هم شهر کتاب عباسآباد در نظر گرفته شد ولی آن هم جوابگوی یک نمایشگاه با این حجم نبود و در مجموعه شهر آفتاب مواردی نظر دسترسی به فرودگاه و گمرک با دقت مورد توجه قرار شده است. در یک سال اخیر پیگیریهای خوبی انجام شده و امیدواریم که برای سال آینده بتوانیم از آن بهرهبرداری کنیم.
محرومیت 13 ناشر از حضور در نمایشگاه آینده
بنابر اعلام رئیس کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران، تا 14 اردیبهشت، در بخش ناشران داخلی 20 مورد رأی صادر شده و دلیل تخلفات انجام شده، هم عمدتاً ناظر بر ارائه کتب سایر ناشران، ارائه کتب بدون مجوز نشر و یا بدون مجوز اعلام وصول بوده و یا کتابهایی که سال انتشار آنها به قبل از سال 87 برمیگردد، است.
براساس آرای صادره، 13 ناشر از حضور تمامی نمایشگاههای استانی کتاب در سال 93 و نیز از حضور در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب در سال 94 محروم شدند و 7 ناشر دیگر به تذکر، توبیخ و درج تخلف در پرونده و همچنین جمعآوری آثار غیرمجاز از غرفه محکوم شدند.
جمعآوری 12 عنوان کتاب
به گفته امیرزاده، رئیس کمیته رسیدگی به تخلفات ناشران 12 عنوان کتاب از 4 ناشر که عمدتاً از بخش ناشران عمومی هستند، جمعآوری شد. وی معتقد است با توجه به ارائه بیش از 300 هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران، 12 عنوان کتاب جمعآوری شده، رقم بسیار ناچیزی است.
المان نامفهوم «فرهنگ و اقتصاد»
در اطراف بخش بینالملل المانی با عنوان «اقتصاد و فرهنگ» وجود دارد که کمتر کسی و یا شاید هیچکس مفهوم آن را بهدرستی متوجه نشود که برای چه بوده و مفهومش چیست. گرچه، مسئولان نمایشگاه معتقدند که این المان طراحی شده از سوی سازمان زیباسازی شهرداری تهران، به صورت کتابی است که ورق میخورد و صفحات آن دیجیتالی است و در بخش پایین آن نردبانهایی وجود دارد که نردبان دانایی را به ذهن متبادر میکند.
گلایه ناشران الکترونیک
ناشران بخش الکترونیک که روزهای آرام خود را سپری میکنند و شلوغی سایر بخشها را ندارند، از مکان نامناسب بخش الکترونیک در نمایشگاه کتاب تهران گلایه میکنند.
پوستر نامفهوم و مبهم نمایشگاه
پوستر نمایشگاه کتاب تهران که در نشست خبری معاون امور فرهنگی وزیر ارشاد، رونمایی شد، به گفته بسیاری از مخاطبان نمایشگاه، نامفهوم است و نمیتوانند با آن ارتباط معنایی برقرار کنند.