کد خبر: 1403688
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۸
مسجدجامعی:

ارتقای کیفی آثار دینی و قرآنی با رشد کمّی تناسب ندارد

گروه ادب: رئیس شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به رشد کمّی آثار دینی و قرآنی اظهار کرد: آثار این حوزه نیازمند ارتقای کیفی نیز است که اگر واقعیت امر را بخواهیم بیان کنیم، این روند متناسب با کمّیت آثار دینی و قرآنی نیست.

احمد مسجدجامعی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره فعالیت‌های فرهنگی که در حوزه نشر قرآنی انجام می‌شود و با توجه به شعار سال که فرهنگ را در سرلوحه فعالیت‌ها قرار داده است، اظهار کرد: در این راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدامات مثبتی انجام داده است و مدیریت جدید نیز با توجه به اینکه در حوزه معارف قرآنی و اهل بیت(ع) دارای علم و دانایی است و انگیزه انتشار چنین آثاری را دارد، روند انتشار آثار این حوزه رو به گسترش است.
وی درباره نشر آثار دینی و قرآنی و ارزیابی روند آن از دوره‌های گذشته تاکنون گفت: مدیریت فرهنگی جدید کشورمان تلاش دارد که از همه توان‌ها به نحو بهینه استفاده کند که برپایی مطلوب نمایشگاه کتاب نیز نشان‌دهنده این موضوع است.
مسجدجامعی با اشاره به اینکه استفاده از همه ظرفیت‌ها در زمینه‌های فکری و فرهنگی نمایشگاه کتاب نیز قابل مشاهده است، افزود: روش‌های مختلفی در این راستا به کار گرفته شده است که بازدهی آنان نیازمند زمان است تا این حوزه تحول مثبتی پیدا کند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران اظهار کرد: ارتقای حوزه نشر معارف قرآنی یک بعد کمّی دارد که نمودارهای آماری در این زمینه نشان می‌دهد که آثار منتشرشده با رشد مناسبی روبرو بوده‌اند.
وی در ادامه سخنانش گفت: در این راستا تعداد آثار ارائه شده در حوزه معارف قرآنی و اهل بیت(ع)، تعداد آثاری که برای حفظ قرآن ارائه شده‌اند، افرادی که به حفظ قرآن مشغول هستند، همچنین افزایش مناسبت‌ها با توجه به قرآن کریم که در این نمایشگاه نیز قابل مشاهده است، بیانگر رشد کمّی در این حوزه است.
مسجدجامعی با اشاره به همه تحولات مثبت در این حوزه اظهار کرد: با همه این روندها اطلاع دارم که تا مدتی پیش، روند ارتقای آثار این حوزه از دید کمی مورد توجه بوده‌ است. این حوزه نیازمند ارتقای کیفی نیز است که اگر واقعیت امر را بخواهیم بیان کنیم، متناسب با ارتقای کمی آثار دینی و قرآنی نیست.
وی به بیان مثالی در این باره پرداخت و گفت: برای مثال این رویکرد در آثاری که با عنوان مجموعه تأثیرگذار منتشر می‌شوند، قابل مشاهده است؛ در حالی که انتظار می‌رود بیش از این در این حوزه کار شود و آثار فاخرتری تولید و عرضه شوند.
مسجدجامعی در پاسخ به اینکه اگرروزی به وزارت ارشاد بازگردد، چه عملکردی درباره «ممنوع‌القلم‌ها» خواهد داشت، تصریح کرد: ظاهر امر نشان می‌دهد که نگارنده ممنوع‌القلم دیگر وجود ندارد. این موضوع باید از سوی مسئولان مطرح شود و من در جریان این گروه از نویسنده‌ها نیستم.

captcha