کد خبر: 1404675
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۲

عرضه نرم‌افزارهای دینی در نمایشگاه کتاب/ متفاوت‌ترین نرم‌افزار قرآن کریم تولید می‌شود

گروه فضای مجازی: رویداد‌های این هفته فضای مجازی با آغاز نمایشگاه کتاب و عرضه نرم‌افزارهای دینی و خبر تولید متفاوت‌ترین نرم‌افزار قرآنی همراه بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، این هفته فضای مجازی کشور همزمان با آغاز فعالیت نمایشگاه کتاب و در کنار آن بخش ناشران الکترونیک، که محصولات جدیدی را هم عرضه کرده بودند آغاز شد.

در این بین نشر الکترونیک بیست و هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب با بیش از سه هزار محصول دینی و عمومی، ارمغانی تازه برای بازدیدکنندگان به همراه آورد؛ اما ناشران کتاب، هنوز نگران توزیع غیرقانونی و کپی‌رایت هستند.

البته با این همه، محصولاتی چون بانک جامع ناشران کتاب، مجموعه نرم‌افزاری ذکر رضوان، نرم‌افزار حدیث ولایت، مطالبه و نرم‌افزار کتابخانه اختصاصی معصومین(ع) ازجمله نرم‌افزارهای جدیدی بودند که در این دوره از نمایشگاه عرضه شد.

دبیر شورای‌عالی فضای مجازی حق را به کارگروه داد

در پی اختلاف پیش آمده بین دولت و قوه قضائیه بر سر مسدودسازی واتس اپ، انتظاری، دبیر شورای‌عالی فضای مجازی گفت که این شورا در مصادیق مسدودسازی ورود نمی‌کند و این موضوع به عهده کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است.

محمدحسن انتظاری، دبیر شورای‌عالی فضای مجازی درخصوص سیاست گذاری کلان برای شبکه‌های اجتماعی گفت: این شورا یک نهاد بالادستی و کلان کشور است و به سیاست‌های کلان این حوزه از جمله سیاست‌های حاکم بر شبکه‌های اجتماعی می‌پردازد و وارد مصادیق نمی‌شود.

انتظاری افزود: یکی از مسائل کلان در حوزه شبکه‌های اجتماعی تبیین سیاست‌های کلی است که پس از تصویب در شورای عالی برای اجرا به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ خواهد شد و تعیین مصادیق طبق قانون بر عهده کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است.

«نقصان شرایط رأی‌گیری» در کارگروه؛ دلیل عدم اجرای مصوبه از سوی وزارت ارتباطات

محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مورد اجرای فیلترینگ سرویس واتس اپ گفت: این موضوع در یکی از جلسات کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه و با توجه به «نقصان شرایط رأی گیری» در جمع‌بندی نهایی، در جلسه شورای‌عالی فضای مجازی با حضور رئیس‌جمهور مطرح شد.

وزیر ارتباطات ادامه داد: براساس نظر رئیس‌جمهور مقرر شد قبل از هر اقدام این مطلب و دیگر موضوعات شبکه‌های اجتماعی در کمیسیون‌های تخصصی شورای عالی فضای مجازی مطرح و پس از بررسی پیشنهادهای اجرایی برای تصمیم‌گیری به این شورا اعلام شود.

بر اساس قانون جرائم رایانه‌ای، مصوبات کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه لازم‌الإجرا بوده و عبارتی به عنوان «نقصان شرایط رأی‌گیری» در این قانون ذکر نشده است.

۱۰ برگزیده نهمین جشنواره «حکمت مطهر» مشخص شدند

اختتامیه نهمین جشنواره حکمت مطهر دانشگاهیان به صورت مجازی برگزار شد و دبیرخانه طی اطلاعیه‌ای برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره را معرفی کرد. نزدیک به ۳۰۰ وبلاگ دانشجویی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که از نظر فنی و محتوایی مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت وبلاگ‌های برتر معرفی شدند.

سعید سلطان‌آبادی از دانشگاه آزاد کنگاور، امیرنوری از دانشگاه آزاد آشتیان، احمد مرادی فرد از آزاد خرم‌آباد، جاویدان اسماعیل‌پور عالی زمینی از دانشگاه علمی کاربردی نفرات اول تا چهارم بخش وبلاگ‌نویسی جشنواره شدند.

همچنین سیدمرتضی رضوی از دانشگاه آزاد تبریز، مصطفی حسرتی از دانشگاه آزاد رشت، فرزانه شیخ از دانشگاه پیام نور میبد، ابوالفضل خوش طینت از دانشگاه آزاد تهران جنوب، مرتضی معین از دانشگاه آزاد خمین، مرتضی شکوری آرانی، از دانشگاه پیام نور آران و بیدگل، مهدی روحی، آ. ع از روزبهان، هادی آقا بیگی‌پور، از دانشگاه علمی کابردی، ابراهیم محمودزاده از دانشگاه آزاد ساری و سید امین منجگانی از دانشگاه نیشابور، نیز به عنوان وبلاگ‌‌نویس‌های شایسته تقدیر معرفی شدند.

واتس‌اپ فیلتر نیست

محمدرضا فرنقی‌زاد، مدیرکل روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار کرد: از دسترس خارج شدن شبکه اجتماعی واتس اپ برای برخی کاربران ایرانی ارتباطی با اجرای مصوبه فیلترینگ این سرویس نداشته و این سرویس کماکان بدون تغییر فعال است.

وی اضافه کرد: در حال حاضر تغییری در دسترسی به سرویس واتس اپ برای کاربران ایرانی به وجود نیامده است.

در همین حال یک عضو کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ نیز به خبرنگار مهر گفت: اگرچه فیلتر کردن سرویس واتس اپ به تصویب این کارگروه رسیده است اما این مصوبه هنوز برای اجرا به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایلاغ نشده است.

ارائه خدمات فضای مجازی کشور بر بستر شبکه ملی اطلاعات

محمدحسن انتظاری، دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در نخستین جلسه هم‎اندیشی مرکز ملی فضای مجازی با دستگاه‌های اجرایی کشور با موضوع سرویس‌ها و محتواهای مورد نیاز فضای مجازی بر بستر شبکه ملی اطلاعات، گفت: تاکنون درخصوص شبکه ملی اطلاعات موضوعات بسیاری مطرح شده است اما آنچه که مسلم است با توجه به گستره فضای مجازی در جهان باید با همراهی و همکاری تمامی دستگاه‌های اجرایی کشور در ارائه خدمات و مدیریت فضای مجازی وارد مراحل اجرایی شود.

وی با اشاره به تصویب طرح شبکه ملی اطلاعات در بهمن ماه ۱۳۹۲ توسط شورای عالی فضای مجازی کشور به عنوان زیرساخت پایدار ارتباطی کشور افزود: تحول کشور از حالت فعلی به حالت دیجیتال مستلزم همکاری همه دستگاه‌ها است تا بتوانیم سرویس‌های لازم را بر بستر شبکه ملی اطلاعات طراحی کرده و از طریق دستگاه‌ها پیاده‌سازی کنیم.

پزشکان هم صاحب اینستاگرام شدند

پزشکان و دانشجویان پزشکی از این پس می‌توانند با نسخه جدید اپلیکیشن موسوم به Figure1‌، تصاویر مربوط به بیماران خود را به صورت گروهی به اشتراک بگذارند. اینستاگرام این روزها محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده است. بعضی از کاربرها در این میان استفاده‌های خاصی از این شبکه می‌کنند، مثلا با گذاشتن یک عکس تزئینی و اضافه کردن مطالبی، به نوعی وبلاگ می‌نویسند.

در این میان هستند معدود پزشکانی که تصاویر پزشکی در اینستاگرام می‌گذارند. اما اینستاگرام محیط مناسبی برای گذاشتن همه نوع تصویر پزشکی نیست. ماهیت بعضی از عکس‌های پزشکی طوری است که مخاطب عام و دنبال‌کنندگان عادی را ممکن است وحشت‌زده کند یا اینکه اصلا بعضی از عکس‌ها مفهومی برای دنبال‌کنندگان عادی ندارند.

مدتی است اپلیکیشنی به نام Figure1 کار خود را شروع کرده است. با این اپلیکیشن، هزاران پزشک تصاویر پزشکی را که روزانه می‌بینند، به اشتراک می‌گذارند و در مورد آنها با هم بحث می‌کنند. این اپلیکیشن نسخی وبی هم دارد، یعنی کاربر حتی اگر گوشی هوشمند هم نداشته باشد، می‌تواند از آن استفاده کند.

هفدهمین جلسه شورای عالی فضای مجازی کشور برگزار می‌شود

هفدمین جلسه شورای عالی فضای مجازی کشور روز شنبه، بیستم اردیبهشت برگزار خواهد شد.

بنابراین گزارش، از مهمترین مباحث این جلسه، تصویب چارچوب و فرایند کلی مدیریت راهبردی فضای مجازی کشور به عنوان چارچوب حاکمیتی و همچنین تقسیم کار ملی دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌های فعال در حوزه محتوای فضای مجازی خواهد بود.

یادآور می‌شود؛ در هفدهمین جلسه شورای عالی فضای مجازی حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، دادستان کل کشو نیز به عنوان عضو حقوقی این شورا برای اولین بار حضور خواهند یافت.

نرم‌افزار «شناخت فلسطین» برای گوشی‌های هوشمند تولید شد

یک سازمان غیرانتفاعی در سرزمین‌های اشغالی با ساخت یک نرم‌‌افزار ویژه تلفن‌ همراه، به کاربران امکان آن را داده که با شهرها و محله‌های فلسطینی، پیش از آنکه از سوی صهیونیست‌ها اشغال و تخریب شوند، آشنا شوند.

رونمایی از مجموعه نرم‌افزاری آثار علامه جوادی آملی در فضای مجازی

مصطفی امرائی، مدیر کل سازمان چاپ و انتشارات إسراء در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، از اجرا و به سرانجام رسیدن پروژه تولید مجموعه نرم‌افزاری آثار علامه جوادی آملی در این مرکز خبر داد و گفت: مرکز بین‌المللی نشر إسراء به منظور گسترش اندیشه‌های حضرت علامه جوادی آملی برای سایر کشورهای اسلامی و برای سایر دانش‌پژوهان حوزه علوم اسلامی پروژه‌ای را در حوزه تکنولوژی کتاب الکترونیک به اجرا در آورده است.

امرائی بیان کرد: در این پروژه تمام آثار علامه جوادی آملی در قالب‌های متفاوت از محصولاتی که در جهان امروز عرضه شده است و با قابلیت نمایش بر کلیه پلتفرم‌های آیفون، اندروید و ویندوز و تبلت‌ها و با نگرش کاربرد در حوزه‌های پژوهشی و آموزشی به صورت کتاب‌های الکترونیک در آمده و در فضای مجازی در اختیار علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت.

مدیرکل سازمان چاپ و انتشارات إسراء گفت: این مجموعه که حاوی تمام آثار معظم له و همچنین فروشگاه الکترونیک آثار ایشان است، از 20 اردیبشهت‌ماه در دسترس کلیه مخاطبان و علاقه‌مندان در سراسر جهان قرار می‌گیرد.

این محصول 20 اردیبهست‌ماه در بنیاد علوم وحیانی إسراء با حضور حضرت آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی رونمایی خواهد شد و علاقه‌مندان می‌توانند از آن تاریخ با مراجعه به سایت http://www.nashr.esra.ir آثار بیانی و بنانی حضرت استاد را دریافت کنند.

متفاوت‌ترین نرم‌افزار قرآن کریم تولید می‌شود

گروه فضای مجازی: مدیر مؤسسه نرم‌افزاری کوثر با اشاره به تولید نسخه جدید نرم‌افزار جامع قرآنی سلسبیل 2 گفت: نسخه جدید این نرم‌‌افزار از لحاظ فنی قابلیت‌هایی دارد که تاکنون در هیچ یک از نرم‌افزارهای قرآنی وجود نداشته‌است.

سید مهدی حسین‌زاده، مدیر مؤسسه نرم‌افزاری آوای مهر کوثر در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به تولید نسخه جدید نرم‌افزار جامع قرآنی سلسبیل 2 گفت گفت: نرم‌افزار سلسبیل دو، به لحاظ محتوایی و نرم‌افزاری با نسخه اول آن کاملاً متفاوت است و  از لحاظ ساخت دگرگون خواهد بود. محیط نرم‌افزاری سلسبیل دو، نسبت به نسخه یک این نرم‌افزار کاملاً متفاوت است و طراحی کار نیز عوض خواهد شد.

وی افزود: سلسبیل یک، قابلیت تبدیل به نسخه اندروید و استفاده بر روی تبلت و یا تلفن همراه را نداشت که در سلسبیل دو این قابلیت ممکن خواهد بود؛ ساختار محصول جدید نیز کاملاً تغییر کرده و امکانات بهتری از لحاظ محتوا به آن اضافه شده‌ است.

مدیر مؤسسه نرم‌افزاری آوای مهر کوثر خاطرنشان کرد: از لحاظ فنی در نسخه جدید سلسبیل قابلیت‌های را قرار داده‌ایم که تاکنون بر روی هیچ یک از نرم‌افزارهای قرآن این قابلیت‌ها وجود نداشته است.

captcha