کد خبر: 1405152
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۴
نفر اول رشته حفظ مسابقات قرآن ایران ـ عمان؛

تبلیغات نامناسب موجب گوشه‌گیری اساتید و نخبگان قرآنی می‌شود

گروه فعالیت‌های قرآنی: ‌تبلیغات نامناسب در محیط اجتماعی موجب می‌شود که اساتید و نخبگان قرآنی هر روز به ‌انزوا رفته و میان سایر اقشار گمنام و گوشه‌گیر شوند.

مرتضی محمدنژاد، نفر اول رشته حفظ کل مسابقات دوجانبه قرآن کریم نیروهای مسلح ایران ـ عمان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، درخصوص کسب رتبه اول رشته حفظ کل در مسابقات دوجانبه نیروهای مسلح ایران ـ عمان، اظهار کرد: این مسابقات با حضور برترین‌های قرآنی در رشته حفظ از نیروهای مسلح 2 کشور در مسقط پایتخت عمان برگزار شد و بنده به‌عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران توانستم مقام نخست رشته حفظ کل را از آن خود کنم.

وی با بیان اینکه این رقابت‌ها در بخش‌های حفظ 5 جزء، 10 جزء، 18 جزء و حفظ کل برگزار شد، ادامه داد: این ششمین دوره از این رقابت‌ها بود که در عمان برگزار شد.

محمدنژاد در‌خصوص مقام‌های بین‌المللی خود در رقابت‌های قرآن کریم عنوان کرد: پس از کسب مقام نخست مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران و همچنین مسابقات بین المللی عربستان، این سومین دوره مسابقات بود که موفق به کسب رتبه نخست شدم.
حافظ بین‌المللی قرآن‌ در ادامه در‌خصوص سوابق فعالیتی خود در حوزه قرآن کریم، افزود: از سال 77 حفظ قرآن کریم را آغاز کردم و با توجه به اینکه 2 خواهر و 3 برادر حافظ قرآن بودیم، از سال 79 به مرحله مسابقات وارد شدم.

وی‌ افزود: نقش خانواده به‌ویژه والدین در حفظ قرآن تأثیر مهمی دارد و تنها به این دلیل که بنده نیز به‌عنوان یکی از اعضای خانواده قرآنی بودم موفق شدم قرآن کریم را حفظ و در مسابقات مختلف رتبه‌های متعددی را کسب کنم.
نفر اول بخش حفظ کل مسابقات دوجانبه قرآن کریم نیروهای مسلح ایران ـ عمان، بهره‌گیری از فرهنگ قرآنی در جامعه را ضامن عزت کشور دانست و اظهار کرد: فرهنگ قرآنی نه تنها باید در جامعه حفظ شود بلکه باید تعمیق و گسترش یابد و به‌صورت ریشه‌ای به این امر توجه ویژه شود.

این حافظ و نخبه قرآنی، با اشاره به اینکه نباید توجه به فرهنگ قرآنی ـ دینی ‌میان اقشار مختلف مردم و به‌خصوص مسئولان نادیده گرفته شود، بیان کرد: وقتی در چند سال قبل قاری مصری به شهرها می‌آمد شاهد این بودیم که استقبال بسیار گسترده مردم و مسئولان از این قاری رخ می‌داد اما امروزه شاهد این امر هستیم که حضور قاریان بین‌المللی در شهرها با استقبال اندک مواجه می‌شود چراکه تبلیغات در‌خصوص مباحث قرآنی ـ دینی اندک شده و با این شرایط نمی‌توان انتظاری بیش از این داشت.

محمدنژاد، در ادامه به جذابیت مباحث و معارف قرآنی اشاره کرد و افزود: متأسفانه یکی از دلایلی که جوانان را از پرداختن به مباحث قرآنی باز‌می‌دارد این است که آموزش‌های ارائه‌‌‌شده دارای جذابیت چندانی نیست و در این میان باید علاقه‌مندی و عشق به مباحث قرآنی مردم را به فراگیری این علوم جذب کند.

وی اضافه کرد: فرهنگ‌ها و جذابیت‌های قرآنی باید برای جوانان و اقشار جامعه بازگو و بیان شود تا به این ترتیب شاهد گسترش بیشتر این فرهنگ در جامعه باشیم.

نفر اول بخش حفظ کل مسابقات دوجانبه قرآن کریم نیروهای مسلح ایران ـ عمان، تبلیغات محیطی درباره معرفی چهره‌های ‌و برنامه‌های قرآنی را بسیار ضعیف دانست و افزود: اساتید قرآنی و نخبگان این بخش خیلی در حاشیه رفته‌اند و به سختی می‌توان شاهد حضور آنها در اجتماعات بود چراکه توجه به بخش فعالیت‌های قرآنی کمتر از هر بخش دیگری شده است.

چهره‌های قرآنی در شهرستان‌ها مهجور مانده‌اند

وی اظهار کرد: چهره‌های قرآنی در شهرستان‌ها و استان‌های دور از مرکز مهجور مانده‌اند و باید در تهران و نزدیک به مرکز کشور باشیم تا دیده شویم و مورد توجه مسئولان قرار گیریم وگرنه به هیچ وجه امکان حضور در مجامع و همکاری مسئولان وجود ندارد.
نفر اول مسابقات سراسری قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران در بخش حفظ کل، درخصوص وضعیت فعالان قرآنی در استان‌های کم‌برخوردار نظیر آذربایجان غربی، بیان کرد: تعداد فعالان قرآنی و همچنین شاخص‌های قرآنی استان نسبت به جمعیت اندک است؛ چهره‌های برجسته قرآنی استان کم شده و افراد باسابقه در این میدان روز به روز عقب‌نشینی می‌کنند و متأسفانه کاهش می‌یابند.

تشکیل شورای عالی قرآن راهکار تربیت نخبه در رشته حفظ

حافظ بین‌المللی آذربایجان غربی با تأکید بر لزوم تلاش بیشتر مسئولان و مدیران امر قرآنی به پرورش استعدادهای نهفته این بخش، گفت: برای پرورش اصولی چهره‌های قرآنی در بخش‌های حفظ و قرائت زمانی معادل 10 سال و یا بیشتر نیاز است بنابراین باید توجه بیشتری به آموزش چهره‌های جوان شود؛ تشکیل مجامع قرآنی و شورای عالی قرآن در سطح کلان و استانی چاره‌ای برای این درد است به شرطی که عملکرد این شورا و مجامع قرآنی تأثیرگذار باشد و تنها به مصوبه و نگاشته‌ها خلاصه نشود.

وی، همچنین خاطرنشان کرد: متولیان امور قرآنی در استان‌ها توجه چندانی به دغدغه‌های جوانان و چهره‌های این بخش ندارند و تنها عملکرد خود را محصور در جلسات و مصوبات کرده‌اند؛ حال اینکه کارهای قرآنی بدون توجه مسئولان نمی‌تواند به انتها برسد چراکه حمایت شرط اصلی برای رسیدن به نتیجه در امور قرآنی است.

مشکلات مالی و نبود حمایت‌های جدی چالش بزرگ فعالیت‌های قرآنی

نفر اول بخش حفظ کل مسابقات دوجانبه قرآن کریم نیروهای مسلح ایران ـ عمان، بی‌ارزش تلقی کردن فعالیت‌های قرآنی توسط مسئولان مرتبط را بزرگ‌ترین دلیل بی‌اعتنایی سایر مسئولان و مردم به این فعالیت‌ها دانست و اضافه کرد: مشکلات مالی و نبود حمایت جدی از فعالیت‌ها مهم‌ترین دغدغه فعالان بخش قرآنی است که باید در این خصوص تدابیر ویژه و مناسبی اتخاذ شود تا شاهد رونق گرفتن این فعالیت ها باشیم.

حافظ  بین‌المللی آذربایجان غربی در پایان اظهار کرد: عدم حمایت از فعالیت‌های قرآنی موجب می‌شود که علاقه جوانان و اقشار مختلف جامعه برای ادامه فعالیت در بخش قرآنی اندک شود؛ بنابراین باید حمایت‌ها از این بخش افزایش یابد تا شاهد ارتقای سطح قرآنی میان مردم باشیم.

captcha