به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، نشست تعاملی اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرضالحسنه مهر ایران، امروز 21 اردیبهشتماه با حضور خبرنگاران در محل بانک قرضالحسنه مهر ایران برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور طی سخنانی در این نشست با اشاره به موضوع قرضالحسنه گفت: موضوع قرضالحسنه یکی از آیات مسلم قرآن است و در آیات قرآن به صورت مستقیم و غیر مستقیم به اهمیت موضوع قرضالحسنه پرداخته است و بحث انفاق که این همه سفارش شده، بهترین مصداق انفاق، قرضالحسنه است که با کرامت و حفظ عزت انسان ارتباط مستقیم دارد.
وی اظهار کرد: بحث قرضالحسنه اگر به عنوان فرهنگ دینی در جامعه جا بیافتد، شاهد کاهش و از بین رفتن موضوعات ربوی خواهیم بود و امید است در سالی که فرهنگ و اقتصاد نامگذاری شده، بتوانیم فرهنگ قرضالحسنه را به عنوان یکی از مصادیق بارز اقتصادی با اقتصاد اسلامی پیوند بزنیم.
قرضالحسنه؛ یکی از مصادیق بارز اقتصاد اسلامی
حجتالاسلام کوششی با اشاره به اینکه تعاملی که بین اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور و بانک قرضالحسنه مهر ایران منعقد شده، اتفاقی است که برای اولین بار در کشور میافتند، از بانک قرضالحسنه مهر ایران درخواست کرد که این موضوع را متفاوت از دیگر موضوعاتی که در تفاهمنامههای قبلی داشتند، مورد عنایت قرار دهند و از آن به عنوان یک اتفاق جدید یاد شود.
وی افزود: در این تفاهمنامه یک بحثی مطرح شد و آن افتتاح حسابهای ویژه فعالان قرآنی کشور است که سرفصلی تحت عنوان سرفصل 114 برای آن تعریف شد و زحماتی را این بانک متحمل شد و این سرفصل را اختصاص دادند که این سرفصل ویژه فعالان قرآنی کشور است و برای اولین بار در کشور در سیستم بانکی همچین حسابی ویژه این افراد راهاندازی شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور عنوان کرد: براساس این سرفصل، تمام کسانی که در جامعه اعم از تشکلهای قرآن، خانوادههای قرآنی، مربیان قرآن، فعالان قرآنی، خانوادههای مرتبط با مجموعههای قرآنی، خیرین، کسبه و همه کسانی که ارتباط با سیستم بانکی دارند، اگر حسابهای خود را با این سرفصل افتتاح کنند، در بانک قرضالحسنه مهر ایران بدون اینکه هیچ خللی در عملیات بانکی برای آنها به وجود آید، معدل سه ماهه که بانک از مجموع حسابهایی که با این سرفصل افتتاح شده میگیرد، 10 درصد از این معدل برای تسهیلات قرضالحسنه در اختیار فعالان قرآنی قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: این اتفاق، اتفاق بزرگی است که امید است تمام مردم و خیران که در جامعه دینی دغدغه این را دارند که بتوانند مسائل اقتصادیشان را با سلامت بیشتر دنبال کنند، توسط این افراد، این اتفاق بیافتند، درصدی از تجمیع این اعتبارات، شامل تسهیلات بانکی میشود، اما حساب بانکی که جاری هم هست مانند دیگر حسابهای معمول است.
سهولت در پرداخت تسهیلات به فعالان قرآنی
حجتالاسلام کوششی تصریح کرد: نکته دیگر، بحث سهولت در پرداخت تسهیلات است، البته تسهیلاتی که مقرر شده است به افراد اعطاء شود تا سقف 100 میلیون ریال است و با حداکثر تقسیط 5 ساله در اختیار افراد قرار میگیرد.
وی افزود: نکته بعد که متفاوت از دیگر برنامهها در سیستم بانکی کشور است، این است که افرادی که از این مجرا بخواهند تسهیلات دریافت کنند، بخاطر سهولت دریافت این تسهیلات در بحث ضمانت اگر حساب یارانهشان را در بانک قرضالحسنه مهر ایران اختصاص دهند، به میزانی که یارانه برای آنها پرداخت میشود، نیاز به هیچ ضمانتی ندارند و از مبلغ یارانه برای پرداخت اقساط استفاده میشود.
8750 تشکل قرآنی تحت پوشش اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اظهار کرد: بزرگترین شبکه تشکیلاتی در کشور در حوزه دینی و فرهنگی را تشکلهای دینی و مذهبی تشکیل میدهند که پس از هیئات مذهبی که بیش از 100 هزار مجموعه داریم، شبکه تشکلهای قرآنی در رتبه دوم از نظر کمیت و کیفیت قرار دارند. در حال حاضر 8750 تشکل قرآنی را در اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی تحت پوشش داریم که شامل 2100 مؤسسه و 5750 خانه قرآن شهری و روستایی است و امید است با این تعامل بتوانیم قدم بزرگی را در راستای جاانداختن فرهنگ قرضالحسنه برداریم.
وی در پاسخ به خبرنگار ایکنا در رابطه با اینکه اجرای موفق این طرح نیازمند حمایت و پشتیبانی چه نهادها و مراکزی است، بیان کرد: با این تفاهمی که صورت پذیرفته، بانک این زمینه را برای فرهنگسازی قرضالحسنه در جامعه آماده کرده است و انتظار ما از همه دستگاههای مختلف چه دولتی و مردمی و خصوصی این است که خودشان در راستای حمایت از فرهنگ قرضالحسنه و توسعه طرحهای قرآنی، اقدام کنند و عملیات بانکی خود را در این بانک متمرکز کنند و این حداقل کمکی است که میتوانند داشته باشند، بدون این که ریالی از آنها کسر شود.
استفاده بهینه از سرمایههای اقتصادی دستگاههای مختلف در زمینه ترویج فرهنگ قرآنی
حجتالاسلام کوششی عنوان کرد: نکته دیگر این است که دستگاههای مختلف میتوانند در قالب حمایت فعالیتهای قرآنی به صورت سپرده و ماندگار در بانک پسانداز کنند تا از آن تسهیلات، فعالان قرآنی استفاده کنند و به این ترتیب از سرمایههای اقتصادی که در دستگاههای مختلف است، به صورت بهینه استفاده شود.
وی در پایان تصریح کرد: امسال اعتبارات خوب قرآنی، توسط نمایندگان مجلس تصویب شد که رقم 200 میلیارد تومان در مجلس تصویب شده که قرار است در بخش قرآن تزریق شود، اگر این عدد و رقم ریالی در بانک مهر متمرکز شود، از گردش عملیات بانکی آن نیز میتوان تسهیلات مناسبی را برای حمایت از فعالیتهای قرآنی در نظر گرفت.