کد خبر: 1406638
تاریخ انتشار : ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۷

«آرزوی شهادت»؛ روایتی از دیدار رهبر معظم انقلاب با خانواده شهدا

گروه ادب: کتاب «آرزوی شهادت» که روایتی از دیدار مقام معظم رهبری با خانواده شهداست به همت انتشارات صهبا منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، انتشارات صهبا در راستای تدوین بیانات و سخنرانی‌های مقام معظم رهبری، متن دیدار معظم‌له با خانواده شهدا را که سال 1361 رخ داده، در کتابچه‌ای با عنوان «آرزوی شهادت» منتشر کرده است.

در این کتابچه 33 صفحه‌ای، در بخش نخست، اشاره‌ای به موضوع شهادت داشته و درباره آن چنین آمده است: آرزوی شهادت هم‌جنس واژه انتظار است. نتیجه داشتن آن برای مؤمن مجاهد، استقامت و مقاومت است. اما مؤمن قاعد، از خوف معنای حقیقی آن، در گوشه‌ای و خلوتی به ذکر لفظ، اکتفا می‌کند و چله خاموشی می‌نشیند، غافل از اینکه اینجا وادی عمل است، نه وادی خاموشی.

فیض اعظم، فیض شهادت است. آن قدر در آثار و کلمات رسول گرامی اسلام(ص) و ائمه(ع) درباره «شهادت و شهید» مطلب وجود دارد که حق است اگر این حالت و نگرانی در انسان پدید آید که؛ «خدایا اگر قرار باشد مرگ ما و پایان زندگی ما با جز شهادت باشد، چه کنیم؟»، حقیقتاً این نگرانی جا و جایگاه دارد، در هر کسی که پدید آید و البته قبل از آن پاسخ به این سؤال که «هم الان اگر ملک‌الموت سر رسد و تو را به عالم باقی فراخواند، هرچند با شهادت، آماده‌ای؟»

مطالعه یک سخنرانی‌ کامل از مقام معظم رهبری، بدون تقطیع، اثرات خاص خود را دارد. درست است که کنار هم گذاشتن قطعات مختلفی از چند سخنرانی و تولید محصولی با موضوع خاص، کاری جامع می‌شود که منظومه فکری معظم‌له را در آن موضوع تا حدودی ترسیم می‌کند؛ اما دیدن یک سخنرانی واحد که تنظیم از ابتدا تا انتهایش نیز در دست این خطیب عالی‌قدر بوده، می‌تواند اثری بگذارد و حرکتی ایجاد کند که مطالعه چندین جلد کتاب هم نمی‌تواند.

به ویژه اگر آن سخنرانی به عللی، خاص شده باشد و به‌خصوص اگر صوت یا در مرحله بالاتر، فیلم آن هم موجود باشد و به‌خصوص اگر چند 10 سال از آن گذشته باشد و دیدن آن، حال و هوای ارزش‌هایی را زنده کند که امروز حکم اکسیر و مایه نجات است.

در بخشی از این متن سخنرانی رهبر معظم انقلاب می‌خوانیم: «بنده همیشه در دوران اختناق، در سخنرانی‌هایی که می‌کردیم، برای آن کسانی که در آن روزگار در این خط بودند، درباره مسائل گوناگون، همیشه می‌گفتم شهادت یک مرگ تاجرانه است، یک مرگ سودآور است. حقیقت هم همین است. هیچ مردنی، مثل شهادت نیست. «إِنَّ اللّهَ اشْتَرَی مِنَ الْمُؤْمِنِینَ أَنفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُم بِأَنَّ لَهُمُ الجَنَّةَ»، از این روشن‌تر هیچ چیز نمی‌شود، هیچ سندی در دنیا نیست.

خدا جام مؤمنین و مال مؤمنین را معامله می‌کند در مقابل بهشت. بعد بازش می‌کند: «یُقَاتِلُونَ فِی سَبِیلِ الله» که در را خدا مقاتله می‌کنند و جنگ می‌کنند، «فَیَقْتُلُونَ وَیُقْتَلُونَ» می‌کشند و کشته می‌شوند. ببینید چقدر این خوب است؛ مثل همین‌ها، مثل همین بچه‌ها.»

البته انسان عواطفش جریحه‌دار می‌شود. شما هم حق دارید. پدر، مادر، همسر، فرزندان، خواهر و برادر، اینها واقعاً حق دارند؛ دوستان. برای خود من عکس این بچه‌ها را آورند - که ما با هم عکس داشتیم- خیلی منقلب شدم، وقتی دیدم این بچه‌ها مثل دسته‌های گل، بر اثر ظلم و جنایت و خیانت بندگان شیطان، از آمریکای پلید گرفته تا صدام و همه کسانی که در آن مجرا حرکت می‌کنند، این جور این گل‌ها پرپر شدند.»

گفتنی است که کتابچه «آرزوی شهادت»، متن دیدار مقام معظم رهبری با خانواده شهدا، در فروردین سال جاری به همت انتشارات صهبا منتشر شده و با شمارگان 10 هزار نسخه و بهای 5 هزار ریال در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است.

captcha