کد خبر: 1406985
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۶

اعتکاف؛ آموزش تذکر دائمی یاد خدا

گروه اندیشه: نشستن سر سفره خداوند و در خانه دوست نور ایمان را در جان شعله‌ور می‌کند و قلب را آماده درک زیبایی‌ها می‌سازد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان جنوبی، اینجا آسمان است. یک قدم مانده به ملکوت، محکم بنشینید مقصدمان معراج است. دست‌های نیازتان را بردارید شاید شاخه‌های اجابت دراز بود وماجزء کاخ نشینان بهشت شدیم.

آخرمی‌دانید مهمان خداشدن و نشستن سر سفره او لیاقت می‌خواهد. خوب می‌دانم با الله اکبرسحر عرش به لرزه در می آید و دست‌های عاشقان موقع قنوت خسیس ابرها را احساس می‌کند و پاهایشان لرزه از وجود معبود است.

آری اکنون ایام البیض ماه رجب است. رجب ماه رحمت ماه خدا، ماه عاشق شدن وعشق ورزیدن؛ گویی در این ایام زمین و تعلقاتش در خواب و همه آسمانی‌اند.

حجت‌الاسلام سیدمحمد هاشمی، کارشناس دینی در گفت‌وگو با ایکنا درباره حال وهوای معنوی اعتکاف گفت: اعتکاف فریضه عبادی منحصر به فردی است که در دین مبین اسلام به آن توصیه شده است.

اعتکاف؛ فضیلتی معادل طواف کعبه

وی با بیان اینکه اعتکاف فضیلتی معادل طواف کعبه دارد، اظهار کرد نباید کسی گمان کند که اعتکاف مقدمه عبادتی دیگر است زیرا شخصی که با وضو و در حال طهارت و روزه در مسجد مقیم می‌شود و تعهد قربت در اعتکاف می کند این عمل عبادت است و اعتکاف عبادتی مستقل مانند حج، روزه، نماز و... است.

هاشمی با اشاره به اینکه ارزش اعتکاف به خلوت‌های عاشقانه با خدای متعال است، افزود: همه افراد طی این سه روز تلاش می‌کنند ارتباط میان خود و خدا را به گونه‌ای دیگر بیان کنند.

وی بیان کرد: سه روز اعتکاف هدیه خداوند به کسانی است که دل به خدا سپرده‌اند و می‌خواهند روح خود را به عطر ارتباط با او و روزه داری و مناجات صیقل دهند.

حجت‌الاسلام محمد سنجری، مسئول امور روحانیون زندان‌ها واقدامات تأمینی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه اعتکاف زمینه مناسبی برای ایجاد تحول روحی در جوانان و مردم است، گفت: فرصت سه روزه ماندن در مساجد تفکرات افراد جامعه را از شلوغی روزمرگی‌ها وصفات رذیله دور می‌کند چرا که همه در تلاشند در یک رقابت الهی گوی سبقت خدایی شدن را از یکدیگر بربایند.

عبادات جمعی، تنش‌های اجتماعی را کاهش می‌دهد

وی افزود: براساس آخرین مطالعات و پژوهش‌های روان‌شناسی ارتباط با خدا وتأمل در مسایل دینی انسان را به آرامش روانی رهنمون می‌سازد وبسیاری از تنش‌های اجتماعی در پس انجام فرایض دینی به‌صورت جمعی از بین می‌روند.

مسئول امور روحانیون زندان‌ها و اقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی اظهار کرد: انجام اعمال عبادی به‌صورت همگانی و فراگیر موجب کاهش آمار جرم، جنایت و تنش‌های اجتماعی می‌شود.

سنجری با اشاره به اینکه نباید از رهاورد سفر سه روزه معنوی اعتکاف غافل شویم، اظهار کرد: امید به زندگی، آرامش واعتقاد راسخ به خواست پروردگار الهی اولین ومهم‌ترین رهاورد اعتکاف است، همان‌طور که همه معتکفتن پس از پایان این مراسم معنوی با دلی سرشار از امید به بخشش الهی وپذیرفته شدن در درگاه خدای متعال مساجد را ترک می‌کنند.

وی ادامه داد: روزه، نماز، حضور معتکف در مسجد، انجام اعمال ام داوودو...مایه تقرب الهی است وپس از پایان این مراسم پرفیض افراد تلاش کنند آثار این عبادت را در طول سال حفظ وزندگی خود را در این مسیر ادامه دهند.

مسئول امور روحانیون زندان‌ها واقدامات تأمینی خراسان‌ جنوبی با اشاره به شایستگی‌های روانی حاصل از انجام اعتکاف گفت: اعتکاف و حضور در جمع معتکفان و سایر افراد جامعه زمینه فردگرایی انحصارطلبی و خود محوری را در افراد جامعه کاهش می‌دهد.

سنجری بیان کرد: قرار گرفتن همه افراد جامعه با هر طبقه اجتماعی در کنار یکدیگر فرصت همدلی بیشتری را فراهم می‌کند واین حضور جمعی نمونه‌ای از صحنه قیامت است که فقیر وغنی در برابر خدا قرار می‌گیرند و آنچه آنها را از هم متمایز می‌کند مظاهر دنیوی نیست بلکه تقوا و توشه راستین اخروی است.

وی با اشاره به اینکه همه مؤمنان به‌ویژه جوانان باید قدر فرصت معنوی اعتکاف را بدانند، یادآورشد: سلامتی روح، کمال انسانی، تثبت ایمان راسخ به خدای متعال در پناه درک معنویت اعتکاف حاصل می‌شودکه باید تلاش کنیم آثار سازنده آن را در تمام زندگی تثبت کنیم.

حجت‌الاسلام محمدعلی سلم آبادی، مسئول ستاد اعتکاف خراسان جنوبی همچنین با اشاره به نقش اعتکاف در معنویت وتهذیب روحی و فکری جوانان ومردم اظهار کرد: تزکیه وتعلیم دو برنامه اسلام برای دیندار شدن مردم است واگر می‌خواهیم ایمان مردم تقویت شود باید قلب‌های آنان آماده باشد.

اعتکاف؛ آموزش تذکر دائمی یاد خدا

وی با بیان اینکه اعتکاف سبب پاک شدن قلوب می‌شود،گفت: اعتکاف تذکر دایمی را به انسان آموزش می‌دهدوبه انسان می‌آموزد که از ذکر یاد خدا غافل نشوند.

مسئول ستاد اعتکاف خراسان جنوبی با اشاره به تلاش‌های دشمنان برای تباهی جوانان گفت: امروز ابزار تباهی  وگمراهی بیش از  گذشته در دسترس جوانان است بنابراین برنامه‌های معنوی نیز باید پربارتر از گذشته باشد.

سلم آبادی ادامه داد: برگزاری حلقه‌های معرفت، تصحیح قرائت نماز، برپایی گفتمان‌های دینی، سخنرانی‌های کوتاه، اقامه نمازجماعت، مداحی و انجام اعمال ام داوود از برنامه‌های فرهنگی این سه روز است.

حجت‌الاسلام علی کوثری‌نیا، مسئول اعزام مبلغ سازمان تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز اظهار کرد: همزمان با ایام ماه مبارک رجب و سالروز ولادت حضرت علی(ع) و ایام معنوی اعتکاف، 345 نفر از مبلغان بومی استان و مبلغان اعزامی از سوی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در مساجد محل برگزاری اعتکاف در مناطق نیازمند شهری، بخش‌ها و روستاها فعالیت داشتند.

وی تبیین رهنمودهای مقام معظم رهبری در سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی، تبیین جایگاه ولایت فقیه و نقش ولی فقیه در پیشبرد امور جامعه، تبیین مباحث مرتبط با حجاب و عفاف، ترویج فرهنگ ایثار شهادت و بصیرت بخشی به مردم را از محورهای برنامه‌های تبلیغی مبلغان برشمرد.

وی تبیین اصول اقتصاد مقاومتی و نقش مردم در دستیابی به اصول آن، تفسیرو تبیین روش‌های تحکیم بنیان خانواده و ترویج اصول سبک زندگی دینی در راستای مقابله با سبک زندگی غربی را از دیگر محورهای تبلیغی مبلغان در ایام ماه مبارک رجب عنوان کرد.

captcha