علیرضا صدرا، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)
با اشاره به مسئله حضور مردم در صحنههای مختلف برای اقتدار جمهوری اسلامی گفت: مردم علیرغم برخی درگیریهای سیاسی و جناحی که توسط بعضی افراد در کشور صورت میگیرد، سال گذشته حماسه سیاسی را خلق کردند و اکنون حماسه اقتصادی پیشروی مردم قرار دارد؛ حماسهای که مطمئنا از دفاع مقدس سختتر نیست.
وی با اشاره به اهمیت عزم ملی و مدیریت جهادی در کارآمدی حداکثری نظام اسلامی گفت: دولت و ملت هر دو باید در مقاومت اقتصادی عنصر عزم و جهاد را داشته باشند، عزم ملی در جریان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس شکل گرفت و ملت ایران در برابر هجمه دشمنان استقلال خود را حفظ کرد.
وی عنوان کرد: اکنون نیاز به عزم ملی داریم تا کارآمدی کشور بالاتر برود؛ ظرفیتهای فراوانی برای تولید در کشور وجود دارد که بسیاری از آنها به بهرهبرداری نرسیده است.
صدرا افزود: در غرب نیز رکود تورمی وجود دارد، اما وضعیت اشباع شده است، در حالی که در ایران سرمایهگذاری فراوانی در طی این سالها صورت گرفته، نیروی انسانی متخصص تربیت شده و زیربناها آماده است، با وجود این ظرفیتها اکنون نیاز به عزم ملی برای رونق اقتصادی در کشور هستیم.
از نگاه اقتصادی پسوند اسلامی برای اقتصاد کشور باید وجود داشته باشد
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با ذکر اینکه دولت نیز نیاز به عزم جهادی دارد تا حماسه اقتصادی را به نتیجه برساند، عنوان کرد: دولت باید در رأس باشد، اما باید به بخش خصوصی به معنای توده مردم نیز بها داده شود و حرکتها به گونهای باشد که وقتی از نظر سیاسی عنوان «جمهوری اسلامی» را به کار میبریم، از نگاه اقتصادی نیز باید این پسوند اسلامی برای اقتصاد کشور وجود داشته باشد.
صدرا با اشاره به مزیتهایی که در کشور وجود دارد، گفت: امکانات طبیعی، نیروی انسانی، امنیت، آرامش، تجربه مدیریتی 35 ساله و عوامل دیگر فرصتی را فراهم کرده است تا وضعیت اقتصادی کشور دگرگون شود.
مسئولان مطالبات رهبری را عملیاتی کنند
وی افزود: منویات مقام معظم رهبری حکیمانه است، ایشان مسائل مختلف را رصد می کنند، مسئولان به جای تکرار سخنان رهبری باید بیانات معظمله را عملیاتی کنند، وقتی امام(ره) فرمودند که حصر آبادان باید شکسته شود، مردم به جای دادن شعار، در صحنه میدان سخن ایشان را عملیاتی کردند و اکنون نیز در عرصههای اقتصادی، فرهنگی و غیره تأکیدات و مطالبات رهبری باید عملیاتی شود.
این نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی گفت: بیشتر ناهنجاریهای فرهنگی ناشی از بیکاری است، اگر این مشکل رفع شود، بسیاری از معضلات فرهنگی و اخلاقی برطرف خواهد شد.
اقتصاد باید به تعالی فرهنگی منجر شود
صدرا عنوان کرد: برای عزم ملی باید به مسئله حماسه اقتصادی توجه کرد، اقتصاد نیز باید به تعالی فرهنگی منجر شود، ما میتوانیم در کنار تعادل به تعالی نیز برسیم، توسعه اقتصادی باید همراه با تعادل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و معنوی باشد.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران افزود: در عزم ملی باید به مردم و منابع آنها در جهت ایجاد رونق اقتصادی توجه کرد؛ این مردم در جریان انقلاب و دفاع مقدس نقش محوری داشتند، اکنون نیز با مدیریت جهادی میتوان از ظرفیت مردم برای رونق اقتصادی کشور استفاده کرد.
وی با ذکر اینکه دولت باید قرارگاه سازندگی اقتصاد مقاومتی تشکیل دهد، گفت: با ایجاد این قرارگاه بسیاری از امور تسهیل میشود؛ این نقش یک نقش محوری است و راهبری و معماری اقتصاد مقاومتی به عهده دولت است.
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: در صورتی که دولت وظیفه خود را به درستی انجام دهد، تهدیدات دشمن به فرصت تبدیل میشود، البته باید به تأکیدات رهبری توجه کرد و ایشان بر مسئله کارآمدی در نامگذاری شعارهای سالانه تأکید دارند.