کد خبر: 1407879
تاریخ انتشار : ۲۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۲
در نشست مدیران ارشاد استان‌ها مطرح شد؛

واگذاری آزمون ملی حفظ و مفاهیم به موسسات قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی: در نخستین گردهمایی مدیران قرآنی ارشاد استان‌ها که 25 اردیبهشت برگزار شد، بحث واگذاری آزمون ملی حفظ و مفاهیم قرآن به موسسات و برپایی این نشست به صورت چرخشی در استان‌ها مطرح شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست مدیران و کارشناسان قرآن و عترت ادارات کل ارشاد استان‌ها، 25 اردیبهشت‌ماه در دو نوبت صبح و بعد از ظهر در محل این معاونت برگزار شد.
در نشست صبح، قادر آشنا، دبیر این نشست با بیان اینکه تلاش ما این است که جایگاه دفاتر قرآنی را در استان‌ها ارتقاء دهیم، بر تسهیل ارتباط استان‌ها با معاونت قرآن و عترت تأکید کرد.
آشنا افزود: باید از توانمندی‌های استان‌ها استفاده کنیم و در این راستا با هماهنگی ادارات کل، هر نوع کمک به مؤسسات استانی را انجام  می‌دهیم.
وی با بیان تقسیم کشور به پنج منطقه و برگزاری نشست‌های تخصصی، از راه‌اندازی درگاه جامع قرآنی خبر داد.
مدیرکل ارتباطات و هماهنگی این معاونت با بیان اینکه نشست بعدی ادارات کل به صورت فصلی و گردشی در سایر استان‌ها برگزار می‌شود، ارتباط با امامان جمعه، حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها را ضروری دانست.
آشنا با بیان اینکه عملکرد ادارات کل ارزیابی و به استحضار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر مسئولان امر می‌رسد، گفت: در پایان سال از پنج اداره‌کل برتر تقدیر می‌شود.
در ادامه اصغر امیرنیا، مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت با اشاره به اینکه این معاونت بر اساس ضرورت و عدم بهره‌مندی صحیح و اصولی ابزارهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای توسعه و ترویج قرآن کریم و عترت(ع) شکل گرفت، افزود: شرح وظایف جدید معاونت، بر اساس سندهای بالادستی مانند چشم‌انداز، برنامه پنج ساله، قانون و اهداف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.
وظیفه معاونت ورود در مسائل اجرایی نیست
امیرنیا با اشاره به فلسفۀ وجودی ستاد که سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، هدایت، حمایت و نظارت است، گفت: وظیفۀ معاونت فعالیت اجرایی نیست؛ اگر هم فعالیتی صورت بگیرد، توسط ادارات‌کل یا مؤسسات دارای مجوز انجام می‌شود.
وی افزود: صدور مجوز محافل، مسابقات و جشنواره‌های قرآن و عترت، تدوین نظام‌نامه‌ها و دستورالعمل‌هایی خاص که برای تحقق چشم‌انداز و برنامۀ پنج ساله، تدوین ضوابط و نظام‌نامه فعالیت‌های هنری با موضوع قرآن و عترت، نیازسنجی و استانداردسازی حمایت‌های تبلیغ و ترویج قرآن وعترت، بسترسازی برای برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های قرآن و عترت در دستگا‌های دولتی و غیردولتی در داخل و خارج از کشور و ارزیابی آنها، برنامه‌ریزی و نظارت بر طرح‌های تبلیغی و المان‌های شهری، نیازسنجی صدور مجوز، حمایت برای موزه‌ها و گالری‌های مختص قرآن و عترت، پشتیبانی از نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها و محافل در خارج از کشور را از جمله وظایف و مأموریت‌هایی دانست که با توجه به چشم‌انداز و برنامۀ پنج ساله در حوزۀ این اداره کل صورت بگیرد.
تهیه اطلس قرآنی استان‌ها
مدیرکل دفتر تبلیغ و ترویج با تأکید بر تهیه اطلس قرآنی در استان‌ها براساس آمایش سرزمینی برای رسیدن به وضعیت مناسب و تدوین راهکارهای مطلوب، از ایجاد دبیرخانۀ ویژۀ مناطق حساس و مرزی برای کاهش آسیب‌ها و خنثی‌سازی فعالیت‌های انحرافی عرفان‌های کاذب، وهابیت، بهائیت و مانند آنها خبر داد.
وی با بیان اینکه 60 نفر از نمایندگان مجلس عضو فراکسیون قرآن کریم و 25 الی 30 نفر اعضای کمیسیون فرهنگی، ظرفیت بزرگی هستند که می توان در حوزۀ فعالیت‌های قرآنی از این نمایندگان کمک گرفت.
در پایان امیرنیا ضمن تأکید بر ضرورت تدوین برنامه‌های جامع قرآن و عترت تا سال 1404 و برنامه پنج سالۀ قرآنی، اظهار کرد: باید با تمام روح و جسم در جهت احیاء و اعتلای آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی برای همۀ اقشار به‌ خصوص کودکان، نوجوان، جوانان و سایر اقشار تلاش کنیم.
در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین علی پروانه، مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌های امور قرآن و عترت ارشاد به بیان اهمّ فعالیت‌ها و وظایف این اداره کل در چهار بخش صدور مجوز، توسعۀ آموزش، حمایت و نظارت پرداخت.
صدور مجوز موسسات از طریق اتوماسیون
حجت‌الاسلام پروانه در مورد بخش صدور مجوز با بیان اینکه در آینده‌ای نزدیک تمام کارهای صدور مجوز به استان‌ها واگذار و صدور مجوز از طریق اتوماسیون انجام می‌شود، افزود: به صورت آزمایشی، چهار استان را برای سوم خرداد دعوت کرده‌ایم تا در مراحل بعدی بقیۀ استان‌ها نیز از طریق اتوماسیون نسبت به صدور مجوز اقدام کنند.
وی در مورد توسعۀ آموزش، از برگزاری آزمون سراسری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارم مهر خبر داد و گفت: در برگزاری این آزمون تصدی‌گری معاونت کم می‌شود؛ لذا برگزاری این آزمون به مؤسسات واگذار می‌شود، همچنین طراحی سؤالات، تصحیح و صدور مجوز را معاونت انجام می‌دهد و استان‌ها ناظر بر اجرای آزمون خواهند بود.
مدیرکل دفتر آموزش و توسعه مشارکت‌ها در بخش دیگری از سخنانش با بیان صدور گواهینامه‌های سال قبل در اسرع وقت، افزود: بدهی‌های آموزشی که قابل دفاع در قالب تفاهم‌نامه مکتوب باشند، با تأمین اعتبار پرداخت می‌شوند.
وی با تاکید بر اینکه در تمام برنامه‌های این اداره کل توجه ویژه‌ای به بخش عترت داریم، تصریح کرد: کارگروه و مجمع مشورتی شورای آموزشی را تشکیل دادیم و تمام برنامه‌های آموزشی و سیاست‌گذاری‌های سال 93 در آن شورا مصوب و اجرا می‌شود.
حجت‌الاسلام پروانه در توضیح بخش حمایت‌ها با بیان تغییر در آیین‌نامه حمایت اظهار کرد: اولویت ما در حمایت، تأمین تجهیزات مؤسسات است.
وی از ارسال آیین‌نامه‌های حمایتیِ مؤسسات برای استان‌ها خبر داد و گفت: این آیین‌نامه‌ها جهت بهره‌برداری مناسب از این ظرفیت‌ها به مؤسسات و مجامع قرآنی ابلاغ می‌شوند.
وی با بیان فعال‌سازی واحد نظارت با رویکرد جدید گفت: واحد نظارت ازمرحلۀ صدور مجوز، تمدید، حمایت و تمام فعالیت‌های آموزشی نقش به‌ سزایی خواهد داشت.

captcha