به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، پنجمین همایش فرهنگعمومی استان تهران امروز یکشنبه 28 اردیبهشت ماه به میزبانی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد. سید حسین هاشمی استاندار تهران در این همایش با اشاره به انتخاب هوشمندانه نامگذاری سال جاری به عنوان اقتصاد و فرهنگ گفت: مقام معظم رهبری امسال اقتصاد را به فرهنگ گره زدهاند تا یادآوری کنند اگر فرهنگ و اعتقاداتمان را فراموش کنیم یقیناً آینده خوبی نخواهیم داشت.
پس از انقلاب در بخش سیاست مشکلی نداشتهایم اما در بخش اقتصاد و فرهنگ ...
وی ادامه داد: طی سالهای پس از انقلاب ما در بخش سیاست مشکلی نداشتهایم اما چرا در بخشهای اقتصاد و فرهنگ به مشکل برخوردهایم؟ به خاطر اینکه در حال فراموش کردن گذشته خودمان هستیم.
هاشمی در ادامه تصریح کرد: همه کارهایی که در کشور ما به مردم واگذار شده موفق بوده است. مسئله اقتصاد و فرهنگ نیز باید به مردم واگذار شود.
چرا در بخش فرهنگ تلفیق صورت نمیگیرد؟
وی تعدد مراکز در بخش فرهنگی را یکی از آسیبهای این حوزه اعلام و اظهار کرد: ما بودجه را تلفیق میکنیم اما در حوزه فرهنگ چنین تلفیقی را شاهد نیستیم تا خروجی مشخصی داشته باشد.
استاندار تهران خط کشیهای سیاسی غیر ضروری در کشور به نام دین را یکی از مصیبت بارترین مسائل آسیب زننده به فرهنگ تحلیل کرد و گفت: اگر به عنوان حاکمیت نتوانیم معیشت، اشتغال و حداقل امکانات زندگی مردم را تأمین کنیم کار فرهنگی کردن بسیار سخت میشود.
خانمهای فقیر با حجاب؛ خانمهای بیحجاب پرزرق و برق !
وی با انتقاد از برنامههای تلویزیونی که در آنها خانمهای با حجاب افرادی از قشر ضعیف و فقیر جامعه نشان داده میشوند و افراد بدون حجاب را افرادی ثروتمند و با زرق و برق به تصویر میکشند، گفت: بچههای ما از این تصاویر چه برداشتی در ذهنشان ایجاد میشود یا وقتی تمام تابلوهای تبلیغاتی خیابانها کالاهای خارجی را نشان میدهد بچههای ما چه تاثیری ذهنی میپذیرند؟
وی با تاکید بر فقه پویای شیعه که مبتنی بر زمان و مکان است گفت: باید با نسل امروز به زبان خودشان صحبت کنیم و اکنون از اصل تکنولوژییهای برتر عبور کرده به دوران فرا تکنولوژی گام گذاشتهایم.
وی در پایان سخنان خواستار برگزاری جلسات شوراهای فرهنگ عمومی به صورت موضوعی و با محورهای تخصصی شد.
10 هزار نفر نیرو در سراسر کشور عضو شورای فرهنگ عمومی هستند
در این همایش حجتالاسلام والمسلمین حسین شاهمرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور نیز وظیفه اصلی شوراهای فرهنگ عمومی کشور را رصد و بررسی مسائل فرهنگی عمومی شهرها و استانهای کشور عنوان کرد و گفت: 10 هزار نفر نیرو در سراسر کشور عضو این شورا هستند و اگر همین اعضا همت داشته باشند به همه مسائل فرهنگی که دغدغه مقام معظم رهبری است، رسیدگی میشود.
وی تصریح کرد: بسیاری از ناهنجاریهای جامعه به این دلیل است که ما وظیفه اصلی خود را آنگونه که باید انجام نمیدهیم بستر قانونی شورای فرهنگ عمومی محکم و متقن است و اگر چه ایراداتی دارد اما اصلاح این ایرادها در دستور کار ما قرار گرفته و با شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در خصوص اصلاح ایرادهای موجود صحبت شده است.
شورا باید مشکلات فرهنگی موجود در استانها را رصد کند
حجتالاسلام شاهمرادی با انتقاد شدید از مصوباتی که در شوراهای فرهنگ عمومی برخی از استانها تصویب میشود، گفت: بسیاری از این مصوبات وظیفه شورا نیست بلکه وظیفه سایر دستگاهها است؛ تقسیم زمین، برگزاری جشن و پخش شیرینی در اعیاد و مراسم ربطی به شورای فرهنگ عمومی ندارد، بلکه این شورا باید مشکلات فرهنگی موجود در استانها را رصد کند.
وی افزود: شاید برخی از اعضای شورای فرهنگ عمومی متخصص فرهنگی نباشند که این یک نقص بوده و باید اصلاح شود اما دبیرخانههای شوراها موظف هستند از فرهیختگان استانها استفاده کرده طرحهای فرهنگی را تدوین و به صورت پخته شده به شورا ارائه کنند.
لباس و اسباببازی؛ 2 موضوع کاری شوراهای فرهنگ عمومی استانها
حجتالاسلام شاهمرادی بررسی مباحث فرهنگی در تولید و عرضه لباس و اسباب بازی را از وظایف شوراهای فرهنگی عمومی دانست و گفت: شوراهای استانها از همین دو نکته اقدامات خود را شروع کنند.
وی در پایان سخنانش خاطر نشان کرد: این همایش اگر صوری نباشد خوب است و امیدواریم دبیرخانه شورا به دنبال عملیاتی شدن مطالب مطرح شده شاهد برکات این همایشها باشد.
به گزارش ایکنا سخنرانی تعدادی از ائمه جمعه شهرستانهای استان تهران و تجلیل از شوراهای فرهنگ عمومی برتر استان تهران پایان بخش پنجمین همایش شوراهای فرهنگ عمومی استان تهران بود.