کد خبر: 1408548
تاریخ انتشار : ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۰

احساس آرامش و رضایت‌مندی؛ مهم‌ترین ارمغان کلام علوی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: حفظ نهج‌‌البلاغه، احساس آرامش و رضایت‌مندی را به عنوان مهم‌ترین ارمغان کلام علوی به افراد منتقل می‌کند و به انسان در هر موقعیت، خط مشی خاص خود را می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، زهرا کریمی، حافظ کل قرآن و نهج‌البلاغه است که با حضور در اولین دوره مدرسه شبانه‌‌روزی حفظ یک‌‌ساله نهج‌البلاغه کشور در مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان در مدت کمتر از هشت ماه، کل نهج‌البلاغه را حفظ کرده است.

این بانوی 27 ساله تهرانی که در حال حاضر ساکن قم است، در سال 82 ـ 81 نیز موفق به حفظ کل قرآن کریم شده است و هم‌اکنون طبق برنامه‌ریزی‌های آموزشی و تا زمان به پایان رسیدن یک سال مدرسه شبانه‌‌روزی، حفظ صحیفه سجادیه را نیز شروع کرده است.

به منظور آشنایی بیشتر با زهرا کریمی به گفت‌وگو با این فعال قرآنی پرداخته‌ایم که شرح آن در ذیل آمده است.

حفظ نهج‌البلاغه چه تأثیری در شیوه زندگی شما داشته است؟

تا قبل از حفظ نهج‌البلاغه، معیار انتخاب دوست، روش زندگی و... صد در صد با معیارهایی که در حال حاضر با نهج‌البلاغه و مفاهیم آن آشنا شده‌ام، متفاوت شده است، زیرا نهج‌البلاغه به انسان در هر موقعیت، خط مشی خاص خود را می‌دهد.

مدرسه حفظ نهج‌البلاغه چه روشی برای تربیت حفاظ دارد؟

در مدرسه شبانه‌‌روزی حفظ یک ساله نهج‌البلاغه، علاوه بر حفظ؛ ترجمه و درک معارف و مفاهیم نهج‌البلاغه نیز آموزش داده می‌شود و در کنار ترجمه و تفسیر، برگزاری کلاس‌های اخلاق، امام‌شناسی و فصاحت نیز در دستور کار این مؤسسه قرآنی قرار دارد.

وجود یک برنامه‌ریزی خوب و کلی از سوی مسئولان طرح برای فرد حافظ از یک طرف و رعایت این برنامه به طور کامل به همراه یک برنامه‌ریزی مشخص با در نظر گرفتن توانایی‌های شخصی که با تلاش و پایداری باشد، از طرف دیگر؛ از الزامات یک دوره حفظ خوب است که البته باید با توکل به خدا و توسل به اهل بیت(ع) باشد.

حفظ قرآن در شرایط خواب‌گاهی چه تفاوتی دارد؟

فضای خوابگاه یک سری وظایف را بر دوش اعضای آن قرار می‌دهد که من سعی کرد‌ه‌ام، ابتدا با دوست‌داشتن همه افراد خوابگاه و بعد مطیع و قانع بودن و حفظ آرامش شخصی و اشتغال به درس، خود را با فضای خوابگاه و دوستانم همراه کنم.

همچنین مؤسسه امیرالمؤمنین(ع) کاشان نقش بسیار مؤثری در تربیت دینی افراد دارد، زیرا ما برای تربیت دینی خود باید سراغ قرآن و اهل بیت(ع) برویم و این مؤسسه در هر دو امر، زحمات قابل توجهی را متحمل شده که اگر ما استفاده کنیم؛ حتماً تأثیر آن را می‌بینیم.

رسانه‌ها چه نقشی در ترویج فرهنگ نهج‌البلاغه دارند؟

برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در رابطه با ترویج کتاب نهج‌البلاغه نیز باید مؤسساتی که برای قرآن و نهج‌البلاغه کار می‌کنند؛ بیشتر شوند تا این موضوع در کشور فراگیر شود و در ضمن حافظانی هم که از مدرسه شبانه‌‌روزی حفظ یک‌ساله نهج‌البلاغه این مؤسسه، فارغ‌التحفیظ می‌شوند؛ می‌توانند نقش زیادی در این امر داشته باشند، اما این رسانه‌ها هستند که مهم‌ترین نقش را در ترویج معارف قرآن، نهج‌البلاغه و اهل بیت(ع) دارند، زیرا مردم وقتی از رسانه‌ها مطلبی را دریافت می‌کنند، بین یکدیگر نشر می‌دهند.

چه دغدغه‌ای پس از حفظ نهج‌البلاغه دارید؟

وظیفه سنگینی برعهده دارم؛ اول مسئولیتی که در قبال خود در جهت خودسازی و عمل به دانسته‌هایم دارم و سپس مسئولیتی که در قبال دیگران دارم و آن اینکه دانسته‌هایم را نشر بدهم.

آیا برنامه‌ای برای حفظ صحیفه سجادیه دارید؟

از نظر بنده صحیفه سجادیه یعنی آرامش، امید، زیبایی و درست سخن گفتن با خالق، لمس مهربانی خدا با تمام وجود و احساس خوشایند تقرب به خدا؛ لذا بعد از حفظ نهج‌البلاغه، عطشی در من ایجاد شد که فهمیدم این کلام امام سجاد(ع) است که می‌تواند این تشنگی را سیراب کند و در واقع صحیفه سجادیه که دعا است، بُعد دیگری از کلام اهل بیت(ع) را به انسان نشان می‌دهد.

حفظ صحیفه سجادیه را در دستور کار خود قرار داده‌ام و به زودی موفق به حفظ صحیفه سجادیه خواهم شد، زیرا با داشتن قرآن، نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه که کلام خداوند متعال و اهل بیت(ع) هستند، از بهره دنیوی و اخروی بی‌نیاز می‌شویم که در هیچ چیز دیگری نمی‌توان، این بی‌نیازی را یافت و این بی‌نیازی، باعث آرامش ما می‌شود.

برنامه‌های فرهنگی چه تأثیری در سرعت‌بخشی کار حفاظ دارد؟

برنامه‌های جانبی در طول دوره حفظ اینجانب، همچون برنامه‌های فرهنگی، ورزشی، اردوهای زیارتی ـ سیاحتی و حضور در مراسم مذهبی به ویژه مناجات‌ها و سفر زیارتی مشهد، فایده بسیار زیادی داشت.

همچنین در طول دوره، یک شب برق خوابگاه رفته بود که در زیر نور شمع با علاقه فراوانی، درس‌ها را خواندیم و این درس‌خواندن با سختی، برایمان شیرین بود و همین طور سفر زیارتی که به مشهد مقدس داشتیم نیز خاطره خوشی را رقم زد.

چه انگیزه‌ای موجب شد که به حفظ قرآن و نهج‌البلاغه بپردازید؟

خانواده به ویژه خواهر و برادر بزرگتر بنده بهترین مشوقان خود در این راه بودند؛ ضمن این که مربیان این دوره به ویژه طاهره‌دوست به‌عنوان مربی حفظ، انتظارات اینجانب را به‌عنوان یک شاگرد فراهم کرده است.

کریمی در پایان در پاسخ به این سؤال که با کدام فراز از نهج‌البلاغه و سخنان حضرت علی(ع) انس بیشتری دارید، گفت: حکمت 333 نهج‌البلاغه که حضرت در آن می‌فرمایند که «شادی مؤمن در چهره او و اندوه وی در دلش پنهان است، سینه‌اش از هر چیز فراخ‌تر و نفس او از هر چیزی خوارتراست؛ برتری‌جویی را زشت و ریاکاری را دشمن می‌شمارد. اندوه او طولانی و همت او بلند است. سکوتش فراوان و وقت او با کار پر است، شکرگزار و شکیبا و ژرف‌اندیش است؛ از کسی در خواست ندارد و نرم‌خو و فروتن است. نفس او از سنگ خارا سخت‌تر، اما در دینداری از بنده خوارتر است».

captcha