کد خبر: 1408642
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۳
منوچهر اکبرلو عنوان کرد:

حمایت‌های نادرست مدیران؛ عامل تقلیل سطح کمی و کیفی آثار نمایشی انقلاب اسلامی

گروه هنر: حمایت نادرست مدیران از کسانی که دانش کافی در زمینه‌های ارزشی چون انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ندارند، موجب شده غالب بودجه‌های تولیدی سهم آثار آنها شود و عملاً هنرمندان متعهد و دغدغه‌مند از چرخه تولید بیرون رانده شوند و سطح کمی و کیفی این آثار تقلیل یابد.

منوچهر اکبرلو، نویسنده و کارشناس تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: در مورد پرداختن به موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در عرصه هنرهای نمایشی ابتدا باید  بر سر این موضوع توافق کرد که دقیقاً منظور از آثار انقلاب اسلامی و ارزش‌های آن چیست؟ اگر منظور محوریت اصل دفاع مقدس و همچنین شخصیت‌های مذهبی باشد بله؛ به دلیل مدیریت‌ها و حمایت‌های نادرست به لحاظ کمی تولید اینگونه آثار کاهش یافته و حتی آثار تولید شده هم ضعیف بوده و از کیفیت مطلوبی برخوردار نیستند.
وی گفت: با وجود تولید آثار انگشت‌شماری در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس البته با این فرض که مستقیماً به خود ماوقع موجود در آن پرداخته باشند باید گفت که اینگونه آثار تنها در سایه حمایت مدیران فرهنگی و هنری محقق می‌شوند اما خروجی آنها یعنی آنچه که در صحنه اجرا، شاهد آن هستیم نه رضایت مدیران حامی را جلب می‌کند و نه مرضی مخاطبانی است که دغدغه تماشای چنین آثاری را دارند.
برخی هنرمندان با دانش ناکافی و تنها با حفظ ظواهر درآمدهای نهادهای فرهنگی را از آن خود می‌کنند
اکبرلو تصریح کرد: متأسفانه روند مدیریت فرهنگی و هنری تا به این لحظه به گونه‌ای بوده است که هر کس بدون دارا بودن دانش و از آن هم مهم‌تر دغدغه شخصی در این حوزه، تنها با تمسک به ظواهر توانسته است به نام تولید آثار هنری و ارزشی بخش قابل توجهی از درآمدهای نهادهای فرهنگی را از آن خود کند و در چنین شرایطی معدود هنرمندان و نویسندگانی که دانش و دغدغه کافی برای ورود به این عرصه‌ها را دارند حاضر به فعالیت نیستند.
مجری کارشناس برنامه «مجله تئاتر» شبکه چهار سیما ادامه داد: وقتی چنین شرایطی واقع می‌شود طبیعی است که هنرمندان و نویسندگان متعهد باورها و دغدغه‌های اعتقادی خود را به شکل دیگری البته بیشتر به شکل غیرمستقیم پیگیری و عرضه کنند و در نتیجه کمیت آثار ارزشی و انقلابی تقلیل خواهد یافت.
اکبرلو تأکید کرد: البته از وجه دیگری نیز می‌توان به این مسئله نگاه کرد و آن اینکه اگر تنها پرداختن به وقایع مستند انقلاب اسلامی و شخصیت‌های آن را مصادیق تولید آثار نمایشی در این عرصه قلمداد نکنیم، ما در حوزه تولیدات نمایشی با موضوع انقلاب اسلامی کمبودی نداریم چرا که آسیب‌های کنونی اجتماعی که اغلب در آثار نمایشگران روی صحنه دیده می‌شوند دقیقاً در راستای تبیین ارزش‌ها و باورهای انقلاب اسلامی بوده و هستند.
مدیران باید دست از حمایت از هنرمندان بی‌دغدغه که دانش کافی در موضوع انقلاب اسلامی ندارند، بردارند

این نویسنده و منتقد تئاتر در ادامه گفت: با تمام این تفاصیل باید بگویم که اعتقاد شخصی دارم اگر مدیران فرهنگ و هنری دست از حمایت از نویسندگان و نمایشگرانی که بدون دانش کافی و صرفاً با حفظ ظواهر به اصطلاح مذهبی و ارزشی، مبادرت به تولید اثر نمایشی می‌کنند، بردارند، راه برای بازگشت هنرمندان باصلاحیت و جوانان علاقه‌مند به این حوزه گشوده خواهد شد.
وی در پایان گفت: تا زمانی‌که مدیران فرهنگی و هنری بدون شناخت ماهیت درام و اقتضائات تئاتر بخواهند نظر غیرتخصصی و مصلحت‌اندیشانه خود را به هنرمندان تحمیل کنند وضعیت تولیدات نمایشی با موضوعات انقلابی و ارزشی بر همین منوال باقی خواهد ماند و هنرمندان واقعی به این عرصه بازنخواهند گشت.

captcha