به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، معصومه فرزانه، مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه در نشست خبری پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی که صبح امروز، 30 اردیبهشتماه در سازمان اوقاف برگزار شد، اظهار کرد: پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی از ساعت 9 تا 13 چهارشنبه، هفتم خردادماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار میشود.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: آغاز برگزاری همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی که هماکنون پنجمین دوره خود را پشت سر میگذارد زمانی بود که رهبر معظم انقلاب مطالبی را درباره جامعه قرآنی بانوان عنوان کردند و ایشان در سخنان خود فرمودند؛ باید کاری کنیم که قرآن در زندگی ما تجسم عینی پیدا کند و همچنین ادامه دادند؛ اگر زنان با قرآن مأنوس شوند بسیاری از مشکلات جامعه ما حل میشود.
وی ادامه داد: راهکاری که برای رفع خلاءها، چالشها و آسیبهای موجود در جامعه وجود دارد انس بیشتر با قرآن و معرفی چهرههای قرآنی به جامعه است تا چهرههای قرآنی که سالهای سال در حوزه قرآن فعالیت مستمر داشتهاند به عنوان الگویی در جامعه شناخته شوند.
فرزانه با بیان اینکه همایش بانوان فعال قرآنی طی سالهای گذشته بسیار موفق بود، عنوان کرد: طی چهار دوره گذشته که این همایش برگزار شد چهرههای قرآنی زیادی از میان بانوان فعال قرآنی به جامعه معرفی شدند که امیدواریم این روند از این پس نیز با موفقیت و به خوبی دنیال شود.
تجلیل از تفکرات و روشهای برتر بانوان قرآنی
وی درباره اهداف برگزاری همایش بانوان فعال قرآنی گفت: شناسایی و تقویت روحیه نوآوری در رشتههای قرآنی و تجلیل از تفکرات و روشهای برتر بانوان قرآنی در مناطق مختلف کشور و معرفی و تجلیل بانوان قرآنی از جمله اهدافی است که در برگزاری همایش بانوان فعال قرآنی دنبال میشود.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف و امور خیریه با یادآوری اینکه وظیفه ما در سازمان دارالقرآن الکریم، شناسایی بانوان فعال قرآنی و معرفی این ظرفیت قرآنی به جامعه است، ادامه داد: طی سالهای گذشته بانوان توفیقات بسیاری در حوزههای مختلف داشتهاند که البته این توفیقات در عرصه قرآن کمتر به نمایش گذاشته شده است.
وی گفت: طی تعاملاتی که با تمامی موسسات و مراکز قرآنی کشور داشتهایم در پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی بیش از دو هزار نفر از نخبگان و فرهیختگان قرآنی که منشأ خیر و برکات زیادی در جامعه بودهاند حضور پیدا میکنند و همچنین در این مراسم از 14 بانوی فعال قرآنی تجلیل میشود.
14 بانوی قرآنی در 12 عرصه تجلیل میشوند
فرزانه با یادآوری اینکه پنجمین همایش بانوان فعال قرآن در 12 عرصه و از 14 نفر تجلیل میکند، عنوان کرد: علاوه بر 12 بانون فعال قرآنی که در 12 عرصه این همایش تجلیل میشوند دو موسسه و مرکز قرآنی فعالی که در زمینه تربیت بانوان قرآنی گامهای خوبی برداشته و موفقیتهای خوبی داشتهاند نیز معرفی و تجلیل میشوند.
وی درباره 12 عرصهای که بانوان قرآنی در این عرصهها شناسایی شده و به جامعه معرفی میشوند، گفت: «ایثارگری و فداکاری»، «حفظ قرآن»، «داوری قرآن»، «پژوهشهای قرآنی»، «آموزشهای قرآنی»، «تبلیغ و ترویج قرآن»، «مدیریت قرآنی»، «فعالیتهای هنری قرآنی»، «نرمافزار قرآنی»، «خانواده قرآنی»، «دارندگان رتبههای قرآنی» و «واقف قرآنی» از جمله عرصههایی هستند که بانوان فعال قرآنی در آنها شناسایی شده و تجلیل میشوند.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف با بیان اینکه در تمامی این عرصهها معیار قرآنی در اولویت است، ادامه داد: به طور مثال در حوزه ایثارگری و فداکاری بانویی انتخاب شده که علاوه بر اینکه همسر شهید است نویسنده و پژوهشگر قرآنی بوده و تألیفاتی نیز در این عرصه داشته است.
بانوی برتر قرآنی در عرصه داوری مسابقات قرآنی تجلیل میشود
وی یادآور شد: در عرصه «داوری قرآنی» نیز بانوانی که طی سالهای گذشته به داوری مسابقات قرآنی بانوان در کشور پرداختهاند، در عرصه «پژوهشهای قرآنی» بانوانی که پژوهشهای قرآنی داشته و یا چاپ مقاله در حوزه قرآنی، ترجمه قرآن به زبان خارجی و... داشتهاند یا در حوزه «آموزشهای قرآنی» بانوانی که به آموزشهای تخصصی و عمومی قرآنی برای بانوان پرداختهاند معرفی و تجلیل میشوند.
فرزانه در ادامه اظهار کرد: در عرصه «تبلیغ و ترویج» بانوان قرآنی که اجرای برنامه قرآنی در محافل و مراسم قرآنی و ارائه برنامه تبلیغی در سطح ملی و بینالمللی داشتهاند معرفی میشوند و در عرصه «مدیریت قرآنی» نیز بانوانی که مدیریت نهادهای قرآنی یا ارائه برنامههای کلان قرآنی را بر عهده دارند مورد توجه قرار میگیرند.
تجلیل از بانوان هنرمند قرآنی و فعالان رسانههای قرآنی
وی ادامه داد: در حوزه «فعالیتهای هنری قرآنی» نیز رشتههای خطاطی، تذهیب، نگارش فیلمنامه قرآنی، نمایشنامه، تهیهکنندگی و کارگردانی فیلمهای قرآنی و... مدنظر است و در حوزه «نرمافزار قرآنی» نیز بانوانی که به تولید و طراحی سایتها و وبلاگهای قرآنی، فعالیت در سایتها و رسانههای قرآنی پرداختهاند معرفی و تجلیل میشوند.
فرزانه عنوان کرد: یکی دیگر از حوزههای پیشبینی شده «خانواده قرآنی» است که در این بخش نیز یک بانوی قرآنی که در کنار فعالیتهای قرآنی خود موفق شده یک خانواده قرآنی تربیت کند و اعضای خانواده او قاری و حافظ قرآن هستند یا توفیقات خوبی در این عرصه داشتهاند معرفی و تجلیل میشود.
وی ادامه داد: در عرصه «دارندگان رتبههای قرآنی» نیز بانوانی که رتبههای برتر مسابقات استانی و کشوری قرآن و المپیادهای قرآنی را کسب کردهاند مورد توجه قرار میگیرند و در کنار آن، طلاب برتر، ورزشکاران حافظ قرآن و... نیز در نظر گرفته میشوند.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف افزود: در بخش «واقفان قرآنی» نیز بانوانی که اقداماتی به منظور توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی وقف انجام داده یا وقف قرآنی داشتهاند، تجلیل میشوند.
وی در ادامه عنوان کرد: همچنین امسال در پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی این امکان فراهم شده تا بانوانی که توان مالی زیادی نداشته و نمیتوانند هزینه زیادی را به عنوان صدقه جاریه وقف کنند بتوانند با حضور در همایش قرآنهایی را وقف کنند و این بانوان میتوانند هماهنگی برای وقف قرآن را با مسئولان اوقاف در روز همایش انجام دهند.
فرزانه به فرآیند انتخاب بانوان فعال قرآنی اشاره کرد و گفت: به غیر از نامهای که از ماهها قبل به مراکز و سازمانهای قرآنی ارسال کردهایم و از مراکز مختلف قرآنی خواستهایم که سه بانوی فعال قرآنی را به ما معرفی کنند در سایت سازمان اوقاف نیز این امکان را فراهم کردیم تا چنانچه کسی تمایل داشته باشد فرم خوداظهاری را پر کند، بتواند این کار را انجام دهد.
ثبت نام 70 بانوی قرآنی از طریق پرکردن فرمهای خوداظهاری
وی افزود: 70 نفر از بانوانی که در همایش بانوان فعال قرآنی ثبت نام کرده و مورد داوری قرار گرفتهاند افرادی بودهاند که فرمهای خوداظهاری را از طریق سایت سازمان اوقاف پر کردهاند و در ادامه نیز مستندات موجود درباره فعالیتهای قرانی خود را برای ما ارسال کردهاند.
فرزانه درباره جوایز در نظر گرفته شده برای بانوان فعال قرآنی گفت: به نظر ما همین که ما این بانوان قرآنی را شناسایی و به جامعه معرفی میکنیم کافی است و همین مسئله از مهمترین دستاوردهای همایش به شمار میآید که اما هدایایی که برای بانوان قرآنی در نظر گرفته شده را اعلام نمیکنیم.
مشاور امور بانوان سازمان اوقاف در پایان گفت: پنجمین همایش بانوان فعال قرآنی در حاشیه برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار میشود. مسابقات بینالمللی قرآن نیز از پنجم تا 12 اردیبهشتماه برگزار خواهد شد.
گلایه ای از برگزارکنندگان این نوع همایش دارم.آیا فقط بانوانی که با اوقاف همکاری دارند فعال قرآنی محسوب میشوند؟ چرا اطلاع رسانی نمیشود؟ بیش از 15 سال است که ابتدا بعنوان مربی قرآن واکنون بعنوان مدیر موسسه قرآنی فعالیت دارم.الان در سایت این خبر را خواندم.فرمهای فوق کی توزیع شده؟ چرا ما بی اطلاع هستیم؟
انتخاب در تجلیلهاباید سالم وبدون جانبداری صورت بگیرد.ولی اینطور نیست.انشااله برگزار کنندگان در زمان حسابرسی! بتوانند جوابگوی امثال ما باشند!
من نظر شما رو رصد کردم و به اطلاع مسوولین امر رسوندم
Banovan@awqaf.ir
توافق شد درر صورت ارسال مشخصات شما در اسرع وقت جزو موارد داوری قرار بگیرید .ممنون از نظر شما
ممنون از احساس مسئولیت شما.الان نظر شما را خواندم.متاسفانه فرصتی برای ارسال مدارک نیست .الان ساعت 1 بامداد است که مطلب شما را خواندم.کمتر از7-8 ساعت دیگه مراسم شروع میشه.انشااله که همه خادمین به آستان مقدس قرآن کریم موفق باشند.فرموده بودید تماس بگیرم.اما نگفتید که با چه شماره ای؟
اما در هرصورت ممنون