به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، حسین سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در راستای ایجاد زمینههای مناسب برای همکاریهای علمی بینالمللی دانشگاه علامه طباطبائی با دانشگاههای جهان اسلام و نیز بهرهمندی از آراء و نظریات اندیشمندان و علما در حوزه علوم دینی با آیتالله اراکی دیدار و گفتوگو کرد.
آیتالله اراکی با تقدیر از رویکرد دانشگاه علامه طباطبائی به عنوان دانشگاه تخصصی علوم انسانی در زمینه برقراری روابط و مناسبات علمی با دانشگاه های جهان اسلام، آمادگی این مجمع را در دستیابی به این اهداف اعلام کرد وگفت: این مهم در تعامل سازنده استادان و نخبگان دانشگاهها محقق خواهد شد و امیدواریم که با همکاری و همراهی این عزیزان شاهد گسترش این همکاریها در سطح دانشگاههای جهان اسلام باشیم.
وی افزود: با توجه به موج بیداری اسلامی، اولین نیاز تئوریهای اسلامی برخاسته از منابع دینی است که این اولین مطالبه امروز جوامع اسلامی به شمار میرود.
آیتالله اراکی ادامه داد: وجود کتاب «اقتصادنا» از شهید صدر در کتابخانههای جریان افراطی وهابیت نشان میدهد که اندیشه ما قابل عرضه است و چون کتابی علمی است شیعه و سنی نمیشناسد.
دبیر کل مجمع گفت: آثار مرحوم شریعتی، شهید مطهری، آرا و اندیشههای امام خمینی (ره) مورد توجه عموم اندیشمندان است. بنابراین یکی از مهم ترین مرحلههای دیپلماسی وحدت، حوزه دانش و اندیشه به ویژه در ساحت علوم انسانی است. همچنین مقام معظم رهبری مکرر انتظاراتی را از حوزههای علمیه به ویژه قم مطرح کردهاند.
وی در پایان ضمن ارائه پیشنهاد ایجاد ستاد گسترش همکاریها گفت: زمینههای تقریب گاهی از حوزه بیشتر است و ما خواستار گسترش اندیشه تقریب در دانشگاهها هستیم.
همچنین رئیس دانشگاه علامه طباطبایی ضمن تاکید بر ایجاد زمینههای مناسب همکاری این دانشگاه با دانشگاههای جهان اسلام از سوی مجمع تقریب مذاهب اسلامی و تعاملات بینالمللی در این زمینه گفت: این دانشگاه با بهرهمندی از اعضای هیئت علمی مجرب و همچنین دو هزار دانشجوی دکتری، آمادگی تعامل و برقراری ارتباط نظاممند علمی با حوزههای علمیه و جلب مشارکت علمای حوزه در تدوین دروس اسلامی به خصوص در حوزه اندیشه سیاسی اسلامی، اقتصاد اسلامی، فلسفه اسلامی و... را دارد.
رئیس دانشگاه علامه طبابائی افزود: تعامل با دانشگاههای معتبر جهان اسلام و تبادلنظر و گفتوگو در آموختههای مورد بحث در راستای وحدت کشورهای اسلامی در دستور کار این دانشگاه قرار دارد که امیدواریم با همکاریهای مشترک بتوانیم در این عرصه گام های مؤثری را شاهد باشیم.
همچنین آیتالله اراکی در بازدید از شهرداری قم گفت: فقه ما در تمامی ساختارها حرفی برای گفتن دارد. یکی از آنها موضوع مدیریت شهری و شهرسازی است که باید در این زمینه کار شده و مطالب مرتبط با مدیریت شهری استخراج شود.
دبیرکل مجمع افزود: در خصوص ارتفاع ساختمانها، فاصله میان آنها، جایگاه خدمات عمومی در شهرها و.... آیات و روایات بسیاری وجود دارد که باید این مسائل استخراج و مد نظر قرار گیرد. ما میتوانیم یک مهندسی فقهی برای شهر اسلامی ارائه کنیم و اگر به دنبال شهر اسلامی هستیم باید این معیارهای اسلامی را رعایت کنیم.
وی با بیان اینکه فرهنگ غرب در حال گسترش است، گفت: نباید اجازه دهیم این فرهنگ بیش از این گسترش پیدا کند و باید با معرفی الگوهای اسلامی در همه ابعاد به ویژه مدیریت شهری در گسترش مباحث اسلامی تلاش کنیم.
آیتالله اراکی افزود: شهرسازی مبتنی بر مبانی غربی آثار منفی بسیاری دارد که باید این موضوع را پایان داده و اجازه نداد سبک و سیاق فرهنگهای دیگر در کشور ما رسوخ کند.
وی با اشاره به جایگاه شهر قم گفت: قم یک شهر مقدس و امالقرای جهان تشیع به شمار میرود و از این رو از شهرداری قم نیز انتظار میرود در مسائل فقه اسلامی مدیریت شهری تلاش کند و با پژوهش و تحقیق در گسترش آن بکوشد. قم باید در این عرصه پیشتاز باشد و از آنجایی که شهرداری قم و شخص شهردار اهتمام ویژهای به این موضوع دارند میتوان اقدامات خوبی را در این زمینه ایجاد کرد.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: باید قم به عنوان پایلوت مدیریت شهری اسلامی به جهان معرفی شود تا بتواند الگوی مناسب شهری ارائه کند.
آیتالله اراکی عنوان کرد: شهرداری قم یکی از شهرداریهای موفق کشور در چند سال اخیر بوده است و خدمات خوبی را ارائه کرده و با توجه به ارتباط خوب شهردار با مراجع عظام تقلید باید از تلاشهای آنها قدردانی کنیم.