کد خبر: 1409039
تاریخ انتشار : ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۶
حجت‌الاسلام برزگرپیشه عنوان کرد:

ضرورت ایجاد ساختار ارتباطی مناسب بین مؤسسات قرآنی و خبرگزاری‌ها

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان قم، گفت: اطلاع‌رسانی صحیح و انعکاس اخبار فعالیت مؤسسات و مراکز قرآنی کشور، نیازمند ایجاد ارتباط مناسب بین مؤسسات قرآنی و خبرگزاری‌ها است.

حجت‌الاسلام والمسلمین احسان‌الله برزگرپیشه، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با موضوع اطلاع‌رسانی فعالیت مؤسسات و مراکز قرآنی کشور، گفت: در حال حاضر درصد پایینی از اخبار مؤسسات قرآنی منعکس می‌شود و این به دلیل روابط بسیار ضعیف و عدم ایجاد ساختار ارتباطی بین مؤسسات و خبرگزاری‌ها است.

وی با اشاره به اطلاع‌رسانی ضعیف بین مؤسسات قرآنی استان قم، اظهار کرد: در مؤسسات قرآنی استان قم در حال حاضر فعالیت‌های خوبی انجام می‌شود، اما این فعالیت‌ها تاکنون بازتاب وسیعی نداشته و موفقیت‌ها و پیشرفت‌های مؤسسات در زمینه آموزش و تحقیقات علوم قرآنی انعکاس وسیعی در رسانه‌ها نداشته است.

تربیت خبرنگاران برای پوشش اخبار مراکز قرآنی

عضو اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور بیان کرد: در هر استان باید افرادی به‌ عنوان خبرنگار آموزش ببینند که تنها مسئولیت پیگیری اخبار و فعالیت مؤسسات قرآنی را داشته باشند تا علاوه بر اطلاع‌رسانی در رابطه با فعالیت‌های قرآنی که در ادارات و سایر نهادها انجام می‌شود، اخبار مربوط به فعالیت مؤسسات قرآنی به گونه‌ای مطلوب انعکاس دهند.

وی افزود: ممکن است بسیاری از مؤسسات قرآنی، دغدغه این را نداشته باشند که جامعه از فعالیت‌های آنها مطلع شود، اما برای این موضوع به‌ عنوان یک کار فرهنگی که بازتاب خوبی در جامعه می‌تواند داشته باشد، باید سرمایه‌گذاری شود و در این زمینه افرادی را باید مأمور این کار کنیم که به طور منظم به‌ عنوان خبرنگار قرآنی به مؤسسات مراجعه و در رابطه با فعالیت‌های آنها اطلاع‌رسانی کنند، به این ترتیب با ترویج برنامه‌های قرآنی، بازتاب مثبتی را در جامعه شاهد خواهیم بود.

حجت‌الاسلام برزگرپیشه در رابطه با انتشار مجلات و نشریات قرآنی، عنوان کرد: اگر نشریات بازخورد خوبی داشته باشند، قابل استفاده بوده و مردم از آنها استقبال می‌کنند و می‌توان برای رشد و ارتقای آنها سرمایه‌گذاری کرد.

وی گفت: بسیاری از مجلاتی که به چاپ می‌‌رسد، با این که سرمایه‌های بسیاری برای انتشار آنها صرف می‌شود، اما چندان مخاطبی ندارند و این یعنی هدر دادن بودجه، بنابر این باید در انتشار نشریات و مجلات به سطح کیفی آنها و به نیاز جامعه توجه ویژه شود.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان قم بیان کرد: در حال حاضر آن چه مشاهده می‌شود، این است که اطلاع نداشتن مؤسسات قرآنی از فعالیت‌های یکدیگر موجب موازی‌کاری در زمینه فعالیت قرآنی شده است؛ به‌ عنوان مثال یک مؤسسه قرآنی، سرمایه‌ کلانی صرف بررسی موضوعی می‌کند و سپس متوجه می‌شود که مؤسسه‌ای دیگر با کیفیت بهتر این تحقیقات را انجام داده است.

ایجاد پایگاه‌های اینترنتی متناسب برای مقاطع سنی مختلف

وی در مورد راه‌اندازی پایگاه‌های اینترنتی متناسب برای سنین مختلف، اظهار کرد: تفکیک سنین برای آموزش قرآن بسیار مناسب است و اگر برای مقاطع تحصیلی مختلف، متناسب با فراخور حال مخاطبان، برنامه قرآنی داشته باشیم، قطعاً در کیفیت‌بخشی به فعالیت‌های قرآنی موفق‌تر خواهیم بود، لذا ضروری است که برای هر مقطع سنی در زمینه علوم قرآنی، یک پایگاه اینترنتی را ایجاد کنیم.

حجت‌الاسلام برزگرپیشه در رابطه با تأثیر اطلاع‌رسانی بر نظارت به فعالیت مؤسسات قرآنی، گفت: توقعی که مؤسسات از مسئولان قرآنی دارند، نظارت بر تمامی امور قرآنی از جمله تخصیص بودجه است، در تخصیص بودجه نباید تبعیض وجود داشته باشد و نهادهای ناظر باید به مؤسسات قرآنی در تمامی نقاط کشور توجه کنند و بودجه به صورت یکسان تقسیم شود.

اختصاص بودجه به مراکز قرآنی در مناطق محروم

وی عنوان کرد: اگر بودجه‌ای که در شهرهای بزرگ کشور صرف می‌شود، در مناطق محروم هزینه شود، ضعف فرهنگی که در این مناطق وجود دارد، به این طریق برطرف می‌شود؛ بنابر این باید به صرف بودجه نظارت ویژه شود.

captcha