حجتالاسلام والمسلمین سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به تشریح فعالیت ائمه جمعه در فضای مجازی کشور پرداخت و گفت: نهاد نماز جمعه خود یک رسانه است منتهی یک رسانه سنتی و امام جمعه پیامهای دین را چهره به چهره و رو به رو به مردم ابلاغ میکند، طبیعی است که چنین فردی باید به دانشهای مختلف مسلح و مجهز باشد.
وی دانش خطابه، معارف اسلامی، روانشناسی اجتماعی، جامعهشناسی، علوم و اطلاعاتی که بتوان توسط آنها تأثیر سخن را بالا برد و هر آنچه که در این زمینه بتواند به امام جمعه کمک کند را از دانشهایی دانست که امام جمعه باید با آنها آشنا باشد و گفت: ائمه جمعه باید امکانات و دانش لازم را برای افزایش تأثیرگذاری خود بر مخاطب بهتر و بیشتر فراهم کنند.
حجتالاسلام تقوی تصریح کرد: فناوری جدید به ویژه در حوزه رسانه یکی از امکانات بسیار مناسبی است که میتواند امام جمعه را در کار خود موفق کند و ائمه جمعه ما باید با فناوریهای جدید رسانهای آشنایی پیدا کنند.
وی در خصوص اقدامات نهاد نماز جمعه در این خصوص گفت: آن مقدار از آموزشهایی که برای ائمه جمعه لازم بوده در نشستهای توجیهی، کلاسهای آموزشی و انتقال اطلاعات به آنها ارائه شده است. در ادامه همین روند نیز بخشی از اطلاعات مربوط به نماز جمعه از طریق سایت به ائمه جمعه منتقل میشود.
کهولت سنی مانع برخی از ائمه جمعه برای آشنایی با فضای مجازی
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به کهولت سنی برخی از ائمه جمعه کشور نیز اشاره و اذعان کرد: البته برخی از امامان جمعه به دلیل کهولت و اقتضائات سنی از ابزارهای رسانهای و فضای مجازی کمتر استفاده میکنند و با همان ابزارهای سنتی انس بیشتری دارند اما به طور کلی استفاده از ابزارهای رسانهای جدید در دستور کار ائمه جمعه قرار دارد.
وی همچنین گفت: بسیاری از ستادهای نماز جمعه و ائمه جمعه سایت اطلاع رسانی دارند و اطلاعات، برنامهها و اندیشههای خود را از طریق سایت به جامعه منتقل میکنند، اما تریبون نماز جمعه طبعاً همان تریبونی است که اسلام مشخص کرده و با همان شکل و شیوه همیشگی خود انجام میشود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به برپایی نماز جمعه در بیش از 800 شهر کشور نیز اشاره و تصریح کرد: ائمه جمعه مسئول شورای فرهنگ عمومی شهرها هستند و استانداران و فرمانداران قائم مقام آنها محسوب میشوند و همین فعالیتهای فرهنگی لزوم اطلاع از ابزارهای فرهنگی موجود در جامعه را نشان میدهد.
وی تصریح کرد: امروز حاکمیت امواج بر زندگی انسانها مسئله مسلمی است و افراد در گوشه دنیا نشسته و خوراک فکری برای جوانان ما تهیه میکنند، در حقیقت عصر انفجار اطلاعات و دهکده جهانی توسط رسانهها ایجاد شده است و ما باید به تاریخ، فرهنگ، گذشته و هویتمان تکیه کنیم تا بتوانیم فرهنگ عمومی جامعه را سالم نگه داریم و سالم نگهداشتن توسط رفتارها صورت میگیرد.