کد خبر: 1409089
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۰
سیف عنوان کرد:

انعکاس روش‌های نوین آموزش قرآن در کتب درسی

گروه ادب: کارشناس مرکز طبع و نشر قرآن از اقدام جدیدی بر پایه الهام از روش‌های مختلف تدریس علوم در آموزش قرآن کریم خبر داد که در کتب درسی نیز منعکس شده است.

سیدمهدی سیف که چندی است به مطالعه روش‌های تدریس علوم مختلف می‌پردازد تا از آن شیوه‌ها برای آموزش قرآن کریم الهام بگیرد، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: بخش قابل توجهی از این مطالب در کتاب‌های درسی که هم اکنون تدریس می‌شود، منعکس شده است.
وی درباره طرح‌هایی که بر همین اساس در حال اجرا هستند، گفت: برخی از این طرح‌ها نیز به نتیجه رسیده است؛ برای مثال یکی از این شیوه‌ها، تدریس روخوانی در آموزش عمومی کشور به‌ویژه دوره ابتدایی است.
اجرای شیوه جدید رسم‌الخط بر پایه مبانی علمی متقن
این کارشناس قرآنی با مهم و گسترده برشمردن این رویکرد گفت: توجه به وسایل و ابزار آموزشی و رسم‌الخط نیز حائز اهمیت است که در این زمینه شیوه جدیدی از رسم‌الخط قرآن بر اساس مبانی علمی و متقن، طراحی و اجرا شده است و بر آن اساس، کتاب‌های قرآن کریم مدارس تهیه شده و به چاپ رسیده است.
به گفته سیف، بر این مبنا ابزارهای آموزشی مرتبط با پایه‌های تحصیلی مختلف، شیوه خاص آموزش را توضیح می‌دهد و در قالب لوح فشرده شامل صوت و متن آموزشی قرائت قرآن است.
تألیف کتب آموزشی قواعد روخوانی قرآن
وی بخش دیگر را آموزش‌ روخوانی و صحت قرائت قرآن برشمرد که در شبکه‌های مختلف رادیویی و تلویزیونی به ویژه رادیو قرآن و شبکه قرآن سیما نیز قابل استفاده است.
این مدرس قرآن اظهار کرد: در همین راستا به تألیف برخی از کتب آموزشی مثل قواعد روخوانی قرآن بر اساس رسم‌الخط جدید کم‌علامت پرداخته‌ایم و در بخش دیگری می‌توان به کتاب‌های راهنمای تدریس معلمان دوره ابتدایی و متوسطه اشاره کرد.
چاپ مقالاتی بر پایه بازنگری رسم‌الخط قرآن
وی از این آثار به عنوان کتب راهنمای معلم یا مبانی و روش تدریس قرآن برای دوره ابتدایی و متوسطه یاد کرد و گفت: در این راستا مقالات و جزواتی در رابطه با بازنگری و بازسازی رسم‌الخط قرآن منتشر شده است.
سیف تأکید کرد: تلاش کرده‌ایم تا بیشتر در حوزه آموزش قرآن برای عموم مردم کشور وارد شویم که دوران ابتدایی مدارس بیش از دیگر حوزه‌ها مورد نظر ما قرار دارد.
بازنگری کتب درسی آموزش و پرورش
وی با اشاره به اینکه بخش اعظم کارهای انجام شده در این حوزه به صورت مکتوب ارائه شده‌اند، عنوان کرد: این اقدامات در سطح ملی و به صورت گروهی انجام می‌شود و من نیز عضو جامعه مؤلفان هستم.
سیف در پایان تصریح کرد: با توجه به فعالیت گروهی که صورت گرفته است توانستیم کتاب‌های درسی آموزش و پرورش را بازنگری و بازبینی کنیم تا به صورت بی‌نقص به محصلان ارائه شود.

captcha