کد خبر: 1409146
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۳

وجود بیش از 5 هزار و 400 شهید و 9 هزار جانباز در کردستان

گروه اجتماعی: استاندار کردستان با اشاره به اینکه امنیت پایدار در سایه ایثارگری و از خودگذشتگی‌های مردمان کردستان پدید آمده است، افزود: کردستان بیش از 5 هزار و 400 شهید، 9 هزار جانباز و هزاران آزاده و ایثارگر دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کردستان، عبدالمحمد زاهدی، استاندار کردستان، 30 اردیبهشت‌ماه در دومین جلسه شورای اداری استان که با حضور وزیر اطلاعات در استانداری کردستان برگزار شد، گفت: استان کردستان امروز یکی از امن‌ترین استان‌های کشور است.
وی با اشاره به اینکه امنیت پایدار در سایه ایثارگری و از خودگذشتگی‌های مردمان کردستان پدید آمده است، افزود: کردستان بیش از پنج هزار و 400 شهید، 9 هزار جانباز و هزاران آزاده و ایثارگر دارد.
زاهدی با اشاره به اینکه مشکل اساسی کردستان، در بخش زیرساخت‌های حمل و نقل است، اظهار کرد: بخش حمل و نقل استان کردستان، نیازمند حمایت جدی دولت تدبیر و امید است.
وی عنوان کرد: مردمان این استان در دوران دفاع مقدس در برابر عوامل دشمن و گروهک‌های ضدانقلاب از مرزهای نظام جمهوری اسلامی ایران دفاع کردند و خونشان بر زمین ریخته شد.
استاندار کردستان با بیان اینکه 18 هزار نفر غیربومی نیز در استان کردستان برای حفظ اعتلای نظام، خونشان بر زمین ریخته شده است، اضافه کرد: امنیت حال حاضر این استان مرهون تلاش‌های مردان، زنان و حتی کودکانی است که در دوران جنگ و بمباران‌های شیمیایی جان خود را از دست دادند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه با این اوصاف می‌طلبد که دولت و نظام جمهوری اسلامی ایران توجه بیشتری به این منطقه و مردمانش داشته باشند و بیان کرد: متأسفانه عقب ماندگی‌های این استان به قدری است که علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته در 35 سال گذشته، این عقب‌ماندگی ها هنوز جبران نشده است.
زاهدی با اشاره به اینکه در حال حاضر استان کردستان در شاخص‌های عمده توسعه، در ردیف آخرین استان‌های کشور قرار دارد، عنوان کرد: علی‌رغم استعدادها و ظرفیت‌های فراوان این منطقه از جمله زمین مناسب، آب فراوان، مناظر زیبا، بناهای تاریخی برای گرشگری و آئین‌ها و سنت‌های ارزشمند هنوز این استان یکی از استان‌های محروم کشور است.
وی ادامه داد: این استان با 230 کیلومتر مرز مشترک با کشور همسایه، می‌تواند زمینه رونق بیش از پیش در عرصه تجارت خارجی را از آن خود کند.
استاندار کردستان همچنین تأکید کرد: مهم‌تر از همه، مردمان این استان مهمان‌نواز و خونگرم هستند و می‌طلبد که توجه بیش از پیشی به آنها شود.
وی با اشاره به اینکه در بدو تشکیل دولت تدبیر و امید و به صورت ویژه در اواخر سال گذشته از جانب معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور شاهد تخصیص‌های عمرانی خوبی به این استان بودیم، ادامه داد: تخصیص‌های عمرانی پایان سال استان کردستان، بیشتر از میانگین کشوری بود.
زاهدی با بیان اینکه در سال 93 نیز توجه ویژه‌ای به استان کردستان شده است، عنوان کرد: عقب‌ماندگی‌های این استان آنقدر زیاد است که توجه بیش از پیش را می‌طلبد.
وی با اشاره به اینکه امسال، سال تدوین برنامه ششم توسعه است، افزود: این برنامه دارای دو رویکرد اقتصاد مقاومتی و توازن منطقه‌ای است که به فرموده مقام معظم رهبری یکی از مبانی اقتصاد مقاومتی عدالت محور بودن آن است.
استاندار کردستان عنوان کرد: یکی از استان‌هایی که در قالب توازن منطقه‌ای می‌تواند تا حدود زیادی در مسیر توسعه قرار بگیرد، استان کردستان است. امیدواریم در تدوین برنامه ششم توسعه، مسئله توازن منطقه‌ای نقش پررنگی در بودجه داشته باشد.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه مشکل اساسی استان کردستان، در بخش زیرساخت‌های حمل و نقل است، گفت: بخش حمل و نقل استان کردستان، نیازمند حمایت جدی دولت تدبیر و امید است.
زاهدی با عنوان اینکه استان کردستان نه دارای راه زمینی مناسب و نه راه ریلی خوبی است، بیان کرد: حتی فرودگاه این استان نیز از قابلیت‌های لازم برای فرود هواپیماهای پهن پیکر برخوردار نیست.
استاندار کردستان با بیان اینکه در زمینه حمل و نقل، ما از شرکت‌های خصوصی توقع آن‌چنانی نداریم، تصریح کرد: حداقل این توقع از شرکت‌های دولتی وجود دارد که به مسئله حمل و نقل در استان کردستان توجه بیشتری نشان دهند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در طول چهار ماه گذشته پروازهای فرودگاه سنندج با 50 درصد کاهش روبرو بوده‌اند، افزود: دقایقی پیش نیز اطلاع دادند که شرکت هواپیمایی آسمان از هفت مورد پرواز خود در هفته، سه مورد آن را لغو کرده است.
زاهدی ضمن ابراز نارضایتی از این اقدام صورت گرفته توسط شرکت هواپیمایی آسمان، اعلام کرد: اگر همین روال ادامه داشته باشد و مسئولان زیربط نیز حمایت نکنند، مجبور می‌شوم فرودگاه سنندج را تعطیل کنم.
وی ضمن درخواست از وزیر اطلاعات برای پیگیری این امر در کابینه دولت، خاطرنشان کرد: سال گذشته در دیدار با رئیس جمهور، وی از من کردستانی آبادتر را خواستند، درصورتی که اگر حمایت‌های لازم از جانب دولت به‌عمل نیاید، کردستان محروم‌تر خواهد شد.
استاندار کردستان در پایان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری استان کردستان را سرزمین مجاهدت‌های بزرگ نامیده‌اند، یادآور شد: مردمان این استان استحقاق این را دارند که بیشتر از پیش به مشکلات آن‌ها رسیدگی شود.

captcha