کد خبر: 1409211
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۴
احمد احمدی:

کرامت انسان در تدوین الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت لحاظ شود

گروه سیاسی: عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ذکر اینکه کرامت انسان باید در تدوین الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت لحاظ شود، افزود: انسان مکرم درگاه خداوند است و قرآن کریم مملو از آیاتی است که در مورد کرامت انسان سخن می‌گوید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حجت‌الاسلام والمسلمین احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی امروز 31 اردیبهشت، در سومین کنفرانس الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت که در کتابخانه ملی در حال برگزاری است، گفت: گرایش به خداوند فطری است و مرحوم شهید مطهری یکی از دلایل اثبات وجود خداوند را گرایش می‌داند و در ذات آدمی گرایشی به مبدا متعالی وجود دارد و اگر در ذات انسان این گرایش باشد او خداپرست است.

وی عنوان کرد: گاندی صبح که از خواب بر می‌خاست مطالبی از کتاب وداها، چند آیه از قرآن، مطالبی از تورات و انجیل می‌خواند و سپس سر کار خود حاضر می‌شد.

حجت‌الاسلام احمدی عنوان کرد: دکارت حدود 8 ایده را فطری می‌داند؛ در واقع مفهوم و تصور ایده با گرایش متفاوت است، در گرایش انسان مفهومی از عمل خود نمی‌داند بلکه خواستی است که قبلا در مورد آن تجربه‌ای نداشته است. دکارت معتقد است وقتی به دنیا می‌آییم مفهومی از خدا داریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به آیه «وَإِذْ أَخَذَ رَبُّکَ مِن بَنِی آدَمَ مِن ظُهُورِهِمْ ذُرِّیَّتَهُمْ وَأَشْهَدَهُمْ عَلَى أَنفُسِهِمْ أَلَسْتُ بِرَبِّکُمْ قَالُواْ بَلَى شَهِدْنَا»(هنگامى را که پروردگارت از پشت فرزندان آدم ذریه آنان را برگرفت و ایشان را بر خودشان گواه ساخت که آیا پروردگار شما نیستم گفتند چرا گواهى دادیم) گفت: امروز ثابت شده است که ذریه در ژن‌های انسانها نهفته است و خداوند از انسانها اقرار گرفته است.

حجت‌الاسلام احمدی با ذکر اینکه کانت براهین اثبات وجود خدا را نفی می‌کند، افزود: او برهان امکان وجوب و برهان نظم را رد می‌کند هرچند معتقد است که برهان نظم برهان خوبی است اما می‌گوید نمی‌توان نظم را در همه جهان ثابت کنیم در حالی که از طریق حکمت عملی به اثبات خدا می‌رسد و می‌گوید که هیچ‌گاه بدون خدا زندگی نکردم، در واقع یقین در ذات این فیلسوف نیز وجود داشته است.

وی عنوان کرد: تا انسان وجود دارد گرایش به خدا در ذات او هست و فردی چون انیشتین معتقد بود که صداهایی در هستی وجود دارد که ما فیزیکدان‌ها آن را در نمی‌یابیم بلکه انبیاء آنها را درک می‌کنند و برای شنیدن آنها گوش ویژه‌ای نیاز است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: فردی چون هایزنبرگ هرچند منکر علیت بود اما در اواخر عمر حالات عرفانی پیدا کرد.

وی با اشاره به شوروی در دوران کمونیسم گفت: لنین در یک تالار بزرگ در شهر مسکو در چند دهه پیش اعلام کرد که دین افیون جامعه است و و از دنیا رخت بربسته است اما در همان تالار چند سال پیش کنگره عظیمی برگزار شد و گفته شد که دین در جهان باقی است و این نشان می‌دهد تا وقتی فطرت باشد دین نیز خواهد بود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ذکر اینکه انسان خصلت‌هایی دارد، گفت: فطرت یکی از مهم‌ترین این ذاتیات است همچنین انسان محبت را دوست دارد و امیرالمومنین(ع) به فرزند خود می‌فرماید: وقتی مشاهده می‌کنی از رنج بردن دیگران ناراحت می‌شوی به دیگران رنج مرسان.

حجت‌الاسلام احمدی گفت: انسان مکرم است و تکریم تنها مختص به مسلمانان نیست حتی در برابر یک کافر نیز انسان باید ادب را رعایت کند، امروز غرب در زمینه قانونمداری و حفظ حرمت یکدیگر پیشرفت‌هایی داشته است در حالی که همه این مسائل در دین ما وجود دارد و باید به آن عمل کرد.

وی گفت: انسان باید صفات اخلاقی را در خود تقویت کند؛ علامه طباطبایی خصلت غضب را در وجود خود کشته بود، انسان اگر چنین دیدی داشته باشد و موجودات را اسم خداوند بداند می‌تواند منشاء اثر باشد و در تدوین الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت باید چنین دیدی داشته باشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با ذکر اینکه کرامت انسان باید در تدوین الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت لحاظ شود، افزود: انسان مکرم درگاه خداوند است و کاری که امروز سلفی‌های ملعون به اسم دین انجام می‌دهند با هیچ منطقی سازگار نیست و قرآن کریم مملو از آیاتی است که در مورد کرامت انسان سخن می‌گوید.

حجت‌الاسلام احمدی اظهار کرد: همه موجودات را باید اسماء الهی بدانیم و با دید عرفانی به انسان نگاه کنیم تا بتوان آنها را هدایت کرد، با زور نمی‌توان فردی را به سوی خداوند دعوت کنیم.

captcha