کد خبر: 1409329
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۸

خادم یتیمان؛ میزبان خادمان قرآن

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: مدیر و کارکنان مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی، سه‌شنبه، 30 اردیبهشت‌ماه میهمان اسماعیل‌ پوروطن، معلم قرآن و خادم یتیمان در خانه سبزاندیشان وطن بودند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نخستین گام در اصلاح وضع یتیم، آغوشی است که او را در برگیرد و سینه‌ای است که با گرمی و حرارت محبت‌آمیز خود، ‌وی را مورد احسان قرار داده و خانه‌ای است که با خوشی و نشاط در آن به سر برد.

در صورتی که این سه اصل فراهم شود، می‌توان از این کودک به طور احسن محافظت کرد و از نظر مادی و معنوی او را مورد حمایت قرار داد. قرآن مجید از این کار به لفظ «ایواء» (پناه دادن) تعبیر کرده است، زیرا کودکی که پدر خود را از دست می‌دهد، همانند آن است که بزرگترین و یا یگانه پناهگاه خود را از دست داده است، لذا درجه نخست برای یتیم پناهگاهی است که در آن احساس غربت نکند.

بدین جهت قرآن کریم نخستین مرحله احتیاجات پیامبر(ص) را در زمانی که طفل یتیمی بود، یادآور می‌شود و می‌فرماید: «أَ لَمْ یَجِدْکَ یَتیماً فَآوى؛ آیا تو را یتیم نیافتیم، پس پناهت دادیم.»

یتیم به قدری ارزش دارد که حتی امیرالمؤمنین(ع) و فاطمه زهرا(س) گرسنگی کشیدند تا شکم یتیم سیر بشود...

وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلى‏ حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یَتیماً وَ أَسیراً....

بار پروردگارا... ما را درانجام اعمال صالحی که به واسطه آن از ما خشنود می‌شوی؛ موفق بدار..



اسماعیل پوروطن از خیران قرآن که معتقد است، هزینه کردن برای قرآن به مالش برکت می‌بخشد، در هفته تکریم مقام معلم، خود و همه یتیمان تحت سرپرستی خود را به عضویت مجمع خیرین قرآنی وابسته به مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی درآورد.



همچنین در افتتاحیه مجمع خیرین قرآن مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی، فریدون طیوری، رییس آموزش و پرورش از اسماعیل‌ پوروطن به‌طور ویژه قدردانی کرد.



کوچکترین خیرین قرآنی در حضور اساتید هنر قرائت خود را نشان دادند.



و اساتید که بارها خوانده‌اند، فَأَمَّا الْیَتِیمَ فَلَا تَقْهَرْ، اکنون با مطایباتشان، به تفسیر این آیه همت می‌گمارند..

شادی در دلشان و لبخند بر چهره‌شان و هیجان شیرینشان...؛ چه تفسیری ازین بالاتر ...

کارت‌های عضویت خود در مجمع خیرین قرآنی را به همراه هدایایی دریافت می‌کنند...

و خدا می‌داند که چقدر خوشحال می‌شوند...


پدر مهربان امت، رسول خوبی‌ها؛ که خود طعم یتیمی چشیده‌اند، چقدر زیبا فرمودند: خَیْرُ بَیْتٍ فِی الْمُسْلِمِینَ بَیْتٌ فِیهِ یَتِیمٌ یُحْسَنُ إِلَیْهِ؛ بهترین خانه، خانه‌ای است که یتیمی در آن مورد احسان قرار گیرد.

به‌منظور آشنایی بیشتر با اسماعیل‌ پوروطن، به گفت‌وگو با این خیر قرآنی پرداختیم که شرح این گفت‌وگو در ذیل آمده است.

از چه سالی فعالیت خود را برای سرپرستی ایتام آغاز کردید؟

از سال 1391 کار احداث ساختمانی ویژه نگهداری از کودکان بی‌سرپرست، بدسرپرست و خیابانی را آغاز کردم و از نیمه شعبان همان سال ساختمانی به مساحت 856 متر زیربنا به‌منظور نگهداری از کودکان بی‌سرپرست افتتاح شد و در حال حاضر ایتام از اکثر شهرهای کشور در این مکان حضور دارند.

چه برنامه‌های آموزشی برای این فرزندان در نظر گرفته‌اید؟

برای تمامی ایتام، برنامه‌های قرآنی، دینی، فرهنگی و اجتماعی دارم و قبل از برگزاری کلاس‌ها از آنها استعدادسنجی صورت می‌پذیرد، کلاس‌های آموزش قرآن در این مرکز نیز به مدت یک سال است که دایر شده و در حال حاضر کلاس‌های آموزش قرآن و تواشیح، روزهای پنجشنبه از ساعت 8 تا 9:45 در این مرکز برگزار می‌شود.

در چه زمینه‌هایی با مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی همکاری می‌کنید؟

با حضور در مراسمی که به‌منظور افتتاح مجمع خیرین قرآنی، اوایل اردیبهشت‌ماه در مؤسسه خانه قرآن بندرانزلی برگزار شد، از نزدیک با فعالیت این مؤسسه و مجمع خیرین قرآن آشنا شدم و به این ترتیب تمامی اعضای خانه سبزاندیشان وطن عضو این مجمع شدند و مقرر شد که هر ماه پنج میلیون ریال به مجمع کمک کنند.

در مناسبت‌های مذهبی نیز اعضای خانه سبزاندیشان وطن حضوری گسترده دارند و در برگزاری این مراسم معنوی کمک می‌کنند و همچنین سعی می‌شود تا کمک‌های مادی که از سوی این مرکز انجام می‌شود توسط بچه‌ها صورت پذیرد، تا این موضوع فرهنگ‌سازی و در وجود آنها نهادینه شود.

طی بازدیدی که کارکنان خانه قرآن بندرانزلی از این خانه داشتند، مقرر شد که مربیان خود را به‌منظور ارائه آموزه‌های قرآنی به این خانه اعزام کنند، همچنین در این مرکز، روانشناسانی حضور دارند تا با تکنیک‌های خود، این بچه‌هارا که آسیب‌های بسیاری متحمل شده‌اند، با سیستم خانه و خانواده آشنا کنند.

آموزش قرآن جزء برنامه‌های اصلی این مرکز است، همچنین در این خانه بچه‌ها در ایام تابستان با مشاغل آشنا می‌شوند تا اوقات فراغت خود را به خوبی سپری کنند.

این مرکز در حوزه فعالیت‌های خیرخواهانه‌ چه همکاری با مراکز دیگر دارد؟

همچنین، طبقه سوم این خانه اختصاص به بیمارستان محک دارد و بچه‌هایی که دوره نقاهت خود را می‌گذرانند، می‌توانند در این مرکز مستقر شوند و از امکانات آن محل که در حد بیمارستان است به همراه خانواده خود استفاده کنند، به این ترتیب تخت‌های بیمارستان در اختیار افرادی قرار می‌گیرد که در شرایط بدتری قرار دارند.

captcha