سیداسدالله جولایی، مدیر عامل ستاد دیه کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان این مطلب اظهار کرد: کرامت طلبکاران از اولیا دم و گذشت از شکایت خود از عوامل کلیدی و فرهنگسازی است که در آزادسازی زندانیان نقش چشمگیری دارد.
وی افزود: برگزاری گلریزانهایی که در سراسر کشور برگزار میشود و دریافت وجوهات از محل کمکهای مردمی، از مواردی است که آزادسازی زندانیان را تسریع کرده و سعی داریم در این راه فرهنگ خیر را بین مردم احیا کنیم.
مدیر عامل ستاد دیه بیان کرد: با توجه به این که یک ماه از افزایش دیه در ماههای حرام به مبلغ 200 میلیون تومان میگذرد لازم است تا برنامههای فرهنگسازی در این زمینه تدوین و اجرایی شود.
جولایی تصریح کرد: طی 3 سال گذشته بالغ بر 600 جشن گلریزان در سراسر کشور برگزار شد و در کنار برگزاری این برنامههای حضوری قابلیت واریز کمک از طریق خودپردازهای بیشتر بانکها و اعلام شماره حسابهای بانکی ستاد دیه کشور را گسترش دادهایم.
فرهنگسازی برای کاهش میزان زندانیان غیر عمدی
وی به ضرورت فرهنگسازی در اینخصوص اشاره و بیان کرد: ورود برخی موارد آموزشی در کتب اجتماعی پایههای دوم ابتدایی و سوم ابتدایی با موضوع اطاعت از قانون از راههایی است که میتواند در امر فرهنگسازی بسیار موثر بوده در کاهش میزان زندانیان غیر عمدی نقش موثری داشته باشد.
جولایی با گلایه از اینکه مطالب موجود در کتب درسی کافی و کامل نبوده اظهار کرد: اولویت پرداختن بیشتر به این آموزش کودکان و نوجوانان به واسطه ورود مطالب به کتب درسی از ضروریات این فرهنگسازی است و برای این کار حاضر هستیم تجربیات خود را در اختیار نهادهای مرتبط قرار دهیم.
اشاعه فرهنگ اجتماعی و حقوق شهروندی
مدیر عامل ستاد دیه گفت: بهترین کار برای افزایش سطح سلامت عمومی، حفظ حقوق حیات و کاهش میزان مرگ میر ناشی از تصادفات که در حال حاضر به عنوان دومین عامل مرگ از آن در ایران معرفی شده است تنها با آموزش علمی و فرهنگسازی آن هم در مقاطع پایین درسی قابل اجرا است.
وی اعلام کرد: همهنوع همکاری را با نهادهای فرهنگی و آموزش را برای ایجاد بستری مناسب جهت اشاعه فرهنگ اجتماعی و حقوق شهروندی را انجام خواهد داد.