کد خبر: 1409545
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۴۴
در نشست مدیران ستاد اجرایی نمایشگاه قرآن مطرح شد:

تأکید بر جدایی بخش‌ نمایشگاهی از فروشگاهی نمایشگاه قرآن/ برگزاری نشست خبری 10خرداد

گروه فعالیت‌های قرآنی: چهارمین نشست مدیران ستاد اجرایی نمایشگاه بین‌المللی قرآن با مصوبات مختلف برگزار شد که از جمله آنها می‌توان به تفکیک بخش‌های نمایشگاهی از فروشگاهی اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، چهارمین نشست مدیران ستاد اجرایی بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن بعدازظهر امروز، 31 اردیبهشت‌ماه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران برگزار شد.
بر همین اساس در این جلسه حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، برزین ضرغامی، غلامرضا نوعی، محمدرضا معینی، رشید جعفرپور، سیدمهدی برومند، نوروزپور دیلمی، محمدرضا دزفولی، حمید طهماسبی، حسین واعظیان، سعید پورابوالقاسم، حمید صابر فرزام، سالاریان، عموشاهی، صادقی، صفری، امین عارف‌نیا و ملیحه سادات موسوی حضور داشتند.
در ابتدای این نشست و پس از تلاوت آیاتی از کلام‌الله مجید، برزین ضرغامی، قائم مقام نمایشگاه بین‌المللی قرآن، ضمن تأکید بر لزوم استفاده حداکثری مدیران ستادی از زمان باقیمانده تا آغاز نمایشگاه جهت ساماندهی و نهایی کردن طرح‌های پیشنهادی، گفت: امید می‌رود مدیران ستادی در اولین فرصت ممکن نسبت به ارائه برنامه‌های پیشنهادی خود به دبیرخانه و تصویب آن در کمیته قراردادها اقدام کنند.

نمایشگاه بین‌المللی قرآن همچنان در مصلی تهران برگزار می‌شود

ضرغامی در ادامه افزود: هر چند پیشنهاداتی از سوی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران مبنی بر برگزاری مشترک نمایشگاه قرآن با ویژه‌برنامه‌های ماه مبارک رمضان آن مجموعه شده، اما بر اساس بررسی‌های صورت گرفته و آخرین رایزنی‌های انجام شده مقرر شد تا بیست و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی قرآن نیز همانند سنوات قبلی در محل مصلی بزرگ تهران برگزار شود.
قائم مقام نمایشگاه قرآن تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته فعالیت بخش فروش نمایشگاهی در حوزه‌های محصولات فرهنگی و هنری به مؤسسه «نمایشگاه‌های فرهنگی ایران» واگذار شد و نیز در بخش علمی و فرهنگی نیز طی توافقی که با معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است خانه کتاب به عنوان متولی بخش علمی و فرهنگی معرفی شده است که اقدامات خود را در راستای تدوین بانک اطلاعاتی کتب دینی و قرآنی، تهیه و تکمیل بانک اصحاب قلم و نیز رونمایی از آثار فاخر ساماندهی خواهند کرد.
ضرغامی ضمن اشاره به برگزاری جلسات اختصاصی با سایر کمیته‌ها و بخش‌های نمایشگاه تصریح کرد: در حوزه فعالیت‌های بخش دانشگاهی و به منظور جلوگیری از انجام فعالیت‌های موازی و تکراری، بنا را بر واگذاری فعالیت‌ها به حوزه‌های تخصصی خود نهاده‌ایم و از همین روی به طور مثال در بخش نمایش پایان‌نامه‌های قرآنی به دلیل مرجعیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این بخش، مدیریت آن به بخش دانشگاهی نمایشگاه واگذار شد.
در ادامه این بخش، امین عارف‌نیا، مدیر بخش میراث فرهنگی نمایشگاه بیست و دوم ضمن ارائه شرحی از فعالیت‌های صورت گرفته در کارگروه‌های داخلی، اظهار کرد: به منظور حضوری موفق و مؤثر در این بخش، فعالیت‌های ستادی را در درون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آغاز کرده‌ایم و تا کنون نیز جلسات متعددی در این باره تشکیل داده‌ایم که برای تجمیع و نهایی کردن طرح‌ها و برنامه‌های خود از قائم مقام نمایشگاه دعوت می‌کنیم تا در این جلسات حضور یابند.

معرفی امکان فرهنگی و جاذبه‌های قرآنی کشور در نمایشگاه قرآن

عارف‌نیا در ادامه با برشمردن برخی از فعالیت‌های پیشنهادی کمیته مطبوع خود افزود: تا کنون و بر اساس نشست‌های کارشناسی به جمع‌بندی در خصوص برخی برنامه‌ها همچون تخصیص یک غرفه جهت نمایش برخی از نفایس قرآنی موجود در کاخ گلستان، موزه ملی قرآن کریم و نیز موزه‌های تهران و سایر شهرستان‌ها، نمایش عکس از هنرهای قرآنی، برگزاری کارگاه هنرهای قرآنی، نمایش نفایس هنرهای سنتی قرآنی و نیز بخشی با عنوان تأثیر قرآن بر هنرهای سنتی و جدید رسیده‌ایم.
وی افزود: در بحث گردشگری قرآنی نیز تلاش داریم ضمن بیان تأکیدات قرآن بر لزوم سیر و سفر، اقداماتی را نیز جهت معرفی امکان فرهنگی و جاذبه‌های قرآنی کشور را سامان دهیم.
معرفی موزه‌های شاخص قرآنی در داخل و خارج از کشور، تجلیل از هنرمندان هنرهای سنتی قرآنی، برگزاری نشست‌های این حوزه، چاپ و تکثیر قرآن تک نسخه موجود در گنجینه نفایس کاخ گلستان و نیز تلاش در جهت توسعه و ترویج فرهنگ وقف از دیگر برنامه‌های پیشنهادی مدیر کمیته میراث فرهنگی بود.

ارائه پیشنهاد انتخاب قرآن تک برگ به عنوان یادمان نمایشگاه بیست و دوم

در بخش دیگری از این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر ضرورت تشکیل جلسات مشترک با برخی نخبگان و فعالان این حوزه همچون «عزیززاده» و «نعیمایی» پیشنهاد انتخاب این قرآن تک برگ را به عنوان یادمان نمایشگاه بیست و دوم ارائه کرد.
طهماسبی، نماینده کمیته کودک و نوجوان نیز در بخش دیگری از این نشست ضمن برشمردن 25 سرفصل از اقدامات برنامه‌ریزی شده توسط این کمیته اظهار کرد: تلاش داریم تا در اوایل هفته جاری طرح نهایی این بخش را به دبیرخانه نمایشگاه ارائه کنیم.
در این بخش حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی ضمن تأکید بر ضرورت حضور کارشناسان مطلع حوزه‌های علمیه در زمینه فعالیت‌های آموزشی ویژه کودکان و نوجوانان گفت: ضرورت دارد تا از سوابق و تجربیات موجود در این بخش نیز استفاده مطلوبی صورت گیرد.
رشید جعفرپور، نماینده کمیته دانشگاهیان این دوره از نمایشگاه قرآن در ادامه این نشست، عوان کرد: جهت نهایی کردن طرح‌های این بخش، جلسه‌ای را در روز یکشنبه هفته آینده و با حضور نمایندگانی از 11 دستگاه فعال دانشگاهی در این بخش برگزار خواهیم کرد و نتیجه را تا اواسط هفته آتی به دبیرخانه این دوره از نمایشگاه اعلام می‌کنیم.
در ادامه، حجت‌الاسلام حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس این دوره از نمایشگاه اظهار کرد: در بخش دانشگاهی این دوره از نمایشگاه باید تلاش کرد تا از چهره‌های فعال و خدمتگزار جامعه دانشگاهی به ساحت قرآن کریم همچون «سیدمحمدباقر حجتی» و «شیخ‌الاسلامی» تقدیر به عمل آید.
بر اساس این گزارش در ادامه صفری، نماینده مؤسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران ضمن تأکید بر لزوم ارائه اطلاعات لازم در خصوص میزان فضای مورد نیاز و نیز نیازمندی‌های اداری و پشتیبانی هر بخش، بر ضرورت انجام برخی هماهنگی‌های لازم با سایر نهادها و سازمان‌های خدمات شهری برای افزایش رفاه مخاطبین نمایشگاه تأکید کرد.
واعظیان، مدیر بخش فضای مجازی این دوره از نمایشگاه نیز ضمن تأکید بر لزوم تخصیص فضای نمایشگاهی متناسب با فعالیت‌های هر بخش گفت: در بخش رسانه‌های دیجیتال نیازمند تخصیص فضای بیشتری نسبت به سال گذشته هستیم چراکه این بخش جذابیت بیشتری برای مخاطبین دارد.
در بخش فعالیت‌های هنری نیز صادقی، نماینده کمیته فعالیت‌های هنری ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های صورت گرفته اظهار کرد: آثار و فعالیت‌های عرضه شده در این دوره از نمایشگاه برای اولین بار عرضه می‌شوند که این خود می‌تواند بر غنای محتوایی و جذابیت بصری این بخش بیفزاید.

برگزاری نشست خبری بیست و دومین نمایشگاه قرآن در روز 10 خرداد

حمید صابرفرزام، دبیر کمیته روابط عمومی و تبلیغات نمایشگاه بیست و دوم نیز در بخشی از این نشست ضمن تأکید بر لزوم تجمیع فعالیت‌های خبری و اطلاع‌رسانی کلیه بخش‌های نمایشگاهی اظهار کرد: تلاش داریم در روز شنبه، 10 خردادماه کنفرانس خبری رئیس محترم این دوره از نمایشگاه را برگزار کنیم و در ادامه هر یک از مسئولان بخش‌های نمایشگاهی نسبت به معرفی برنامه‌های خود اقدام کنند.
محمدرضا معینی، مدیر بخش علمی این دوره از نمایشگاه نیز ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت‌های صورت گرفته در این بخش اظهار کرد: تلاش داریم تا در هر برنامه مخاطب تخصصی آن را نیز دعوت کنیم تا بتوانیم از نظرات کارشناسی آنها نیز در این بخش بهره گیریم.

راه‌اندازی بخشی با عنوان «حامیان رسانه‌ای نمایشگاه» در حوزه اطلاع‌رسانی

در ادامه این نشست پیشنهاد شد تا در حوزه اطلاع‌رسانی بخشی با عنوان «حامیان رسانه‌ای نمایشگاه» در نظر گرفته شود تا بتوان از ظرفیت همه رسانه‌های دیداری، شنیداری و نیز مکتوب حداکثر استفاده را کرد.
در پایان این نشست حسن محمدی، نماینده کمیته مؤسسات مردمی، سالاریان، مدیر بخش فروش محصولات فرهنگی و دزفولی، نماینده بخش قرآن در آئینه سینما، گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته در کمیته‌های متبوع خود ارائه کردند.
بر اساس این گزارش از مهمترین مصوبات این نشست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- مقرر شد کلیه کمیته‌ها طرح پیشنهای خود را حداکثر تا روز شنبه سوم خرداد‌ماه به دبیرخانه این دوره از نمایشگاه ارائه کنند.
2- نشست مطبوعاتی رئیس نمایشگاه با اصحاب رسانه در روز یکشنبه چهارم خردادماه سال جاری برگزار شود.
3- بروشوری از اقدامات کلیه کمیته‌ها برای روز نشست آماده شود و شرح مکتوبی از کلیه فعالیت‌ها و اقدامات کمیته‌ها به اطلاع عموم برسد.
4- کلیه کمیته‌ها به منظور تجمیع اسناد و مدارک نمایشگاهی، یک نسخه از صورت جلسه ستادها و کارگروه‌های خود را به دبیرخانه نمایشگاه ارسال کرده و دبیرخانه نیز یک رونوشت را در اختیار دبیر محترم کمیته مستندسازی نمایشگاه قرار دهد.
5- مقرر شد کمیته‌هایی که فعالیت‌های مشترک و یا نزدیک به هم دارند جلسات هم‌اندیشی را با یکدیگر برگزار کنند تا هماهنگی‌های لازم در این جلسات به عمل آید.
6- جلسه مربوط به کمیته قراردادها روزهای شنبه و چهارشنبه هفته آتی برگزار خواهد شد، لذا کمیته‌ها اقدامات لازم جهت حضور به موقع در این کمیته را فراهم آورند.
7- کلیه محصولات در بخش فروش می‌بایست بر اساس یک نظام ارزش‌گذاری در این دوره از نمایشگاه حضور یابند.
8- کلیه نیازمندی‌های موجود کمیته به مستندسازی عکس و تصویر به صورت مجتمع توسط کمیته سینما از دریچه ماوراء صورت می‌گیرد و بخش‌های ستادی نیازی به اقدام موازی در این حوزه ندارند.
9- مقرر شد در جلسات کمیته روابط عمومی با رسانه‌ها، قائم مقام نمایشگاه نیز حضور داشته باشد.
10- تأکید بر لزوم جدایی و تفکیک بخش نمایشگاهی از بخش فروش.

captcha