کد خبر: 1409588
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
آیت‌الله جاودان:

حاکمان درونی انسان از عوامل مؤثر در ساختن دیوار بین وجود و نور الهی هستند

خبرنگاران افتخاری: آیت‌الله جاودان در جلسه درس اخلاق خود، در حسینیه شیخ مرتضی زاهد(ره) در بخشی از سخنان خود حاکمان درونی انسان را از عوامل مؤثر در ساختن دیوار بین وجود و نور الهی ذکر کرد.

به گزارش کانون خبرنگاران نبأ خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آیت‌الله جاودان، چهارشنبه، 31 اردیبهشت‌ماه، در جلسه درس اخلاق خود که با قرائت سوره یاسین و زیارت آل یاسین آغاز شد، گناه را مانعی بزرگ در برابر تابش خورشید حقیقت بر دل انسان دانست و گفت: گاهی انسان، یک حال خوب و معنوی دارد که نشان می‌دهد بر دلش پرتو نوری تابیده است، اما این فقط ذره‌ای از نور خورشید است که بر دل می‌تابد.

وی ادامه داد: تمام عمر ما، صرف ساخت دیواری می‌شود در مقابل آن خورشید عالم‌تاب و هر روز بر قطر آن دیوار می‌افزائیم تا برسد به جایی که امکان برداشتن آن نباشد.

این استاد اخلاق، عوامل مؤثر در ساخت این دیوار را حاکمان درونی انسان دانست و بیان کرد: بخشی از زندگی خود را به طبیعت بها می‌دهیم و تمام کارها را جدی انجام می‌دهیم ولی هنگام نماز این جدیت را نداریم.

وی افزود: حاکم دیگر بر انسان، عادت است و بخش عمده‌ای از کارهای زندگی را طبق عادت انجام می‌دهیم، مثلا عادت کرده‌ایم ظهر، ناهار بخوریم، این طبق عادت است حتی اگر گرسنه نباشیم.

آیت‌الله جاودان، تصریح کرد: اگر ذره‌ای از آن نور بر دل ما بتابد، همه عادت‌ها و همه کارهایی را که برای خدمت به طبیعت انجام می‌دهیم را کنار خواهیم گذاشت، مانند جوانانی که در جبهه از جان خود گذشتند و به دنبال شهادت بودند.

وی به روایتی از معصوم(ع) اشاره کرد و گفت: نور امام(ع) در دل مؤمن، از خورشید روشن‌تر است و باید باور کنیم این حقیقت است.

آیت‌الله جاودان، همچنین با اشاره به مضمون شعری از صائب، بیان کرد: اگر موانع نباشند، همه چیز خواهیم داشت، باید موانع را برطرف کنیم و مانعی بدتر از گناه نداریم؛ وقتی انسان خودش برای خودش دلسوزی نمی‌کند و گناه می‌کند، چگونه توقع دارد امام(ع) برای او کاری کند.

وی از وظایف امام(ع) را شاهد بودن بر اعمال انسان‌ها دانست و اظهار کرد: امام(ع) بر اعمال ما شاهد و ناظر است ولی ما بدون هیچ خجالتی در خلوت و جلوت گناه می‌کنیم؛  روز قیامت امام(ع) بر اعمال همه مردم شهادت می‌دهد.

این استاد اخلاق با اشاره به اینکه، ما فرزندان معنوی امام زمان(ع) هستیم، بیان کرد: وقتی امام(ع) می‌بیند که ما تلاش و کوشش خود را به کار می‌گیریم تا گناه نکنیم، خوشحال می‌شود و اگر خیلی کوشش کنیم، تشکر می‌کند.

وی به داستان کمک کردن امام(ع) به شخصی که حقش ضایع شده بود، اشاره کرد و سپس گفت: ما تا به حال کاری نکرده‌ایم و زحمتی نکشیده‌ایم، باید سال‌‌ها با هوای نفس مبارزه کنیم؛ اگر زحمت کشیدیم، موانع را برطرف کردیم و آن خورشید بر ما طلوع کرد، امام غایب، بر ما امام حاضر می‌شود.

آیت‌الله جاودان در پایان اظهار کرد: باید دوری کنیم از آنچه، قلب امام(ع) را به درد می‌آورد و در مرحله بعد با اخلاق‌های بد خود مبارزه کنیم، اگر انسان از این دو مرحله به خوبی عبور کند، حتی اگر به او توهینی هم بشود، برآشفته نخواهد شد.

captcha