کد خبر: 1409751
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۰

جای خالی فیلمی شاخص درباره فتح خرمشهر

گروه هنر: بازیگر فیلم «سجاده آتش» گفت: حماسه آزادسازی خرمشهر رخدادی بزرگ در تاریخ دفاع مقدس است که در سینمای ما چندان به آن پرداخته نشده است.

رضا ایرانمنش، بازیگر سینما و تلویزیون، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: سینمای امروز ما بیشتر به سوی موضوعات اجتماعی گرایش پیدا کرده است، البته این مسئله به هیچ وجه ناپسند نیست، بلکه نگاه درستی به مشکلات مردم است، اما باید توجه داشت توجه به یک موضوع نباید سبب شود که موضوعات دیگر مغفول واقع شوند. برای نمونه می‌شود به مفاهیمی چون؛ دین، دفاع مقدس، کودک و... اشاره کرد که دیگر کمتر به آن در سینما پرداخته می‌شود.

فیلم شاخصی درباره فتح خرمشهر ساخته نشده است

وی ادامه داد: فردا سالروز آزادسازی خرمشهر است، اما آیا ما تا به امروز فیلمی شاخصی با محوریت آزادسازی این شهر در سینما داشته‌ایم که در اذهان باقی مانده باشد؟ مسلماً جواب خیر است! در این میان اگر فیلم‌هایی چون «روز سوم» هم در این حوزه تولید شده، مربوط به مقاومت مردم خرمشهر قبل از سقوط این شهر است.

بازیگر فیلم «سجاده آتش» گفت: فتح خرمشهر اتفاق کمی در تاریخ کشورمان نیست، چون این شهر با ایمان رزمندگان اسلام آزاد شد. این نکته را هم حضرت امام(ره) به آن اشاره داشتند که «خرمشهر را خدا آزاد کرد»، اما متاسفانه این حماسه بزرگ هیچگاه روی پرده تصویر نشده است، در صورتی که اگر هالیوود چنین موضوعی داشت تا به حال از آن فیلم‌های متعددی را تولید کرده بود.

وی درباره دلایل این کم کاری چنین توضیح داد: من در فیلم‌های دفاع مقدسی بسیاری حضور یافته‌ام و می‌دانم که این تولیدات نیازمند هزینه‌های بسیاری است، حتی یک فیلم تلویزیونی که در این حوزه ساخته می‌شود، هزینه‌هایش به هیچ وجه قابل مقایسه با یک کار شهری نیست، بنابراین برای آن کم هزینه می‌شود. این هزینه کم امری خودخواسته نیست، چون مسئولان نیز علاقه‌مند به این حوزه هستند، اما مشکلاتی مالی که سر راه تولید این آثار است، محدودیت‌هایی را به وجود آورده است.

لزوم تعریف هنر به عنوان نیاز اولیه

ایرانمنش تأکید کرد: به نظرم برای رهایی از معضلات مادی باید بودجه کافی در اختیار مسئولان سینما قرار گیرد. این خواسته نیز با مساعدت مجلس تأمین می‌شود، اما برای من جای سؤال است که چرا به جای این که اعتبارات فرهنگی افزایش پیدا کند، از میزانش کاسته می‌شود، شاید این باور وجود ندارد که هنر نیاز اولیه و مهم برای جامعه است.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا در دهه شصت سینمای دفاع مقدس رونق داشت، گفت: طبیعی است در آن روزها، جامعه نیاز اولیه‌اش را به روی جنگ متمرکز کرده بود، بنابراین سینما نیز خود را موظف می‌دید که به این موضوع به عنوان اصلی‌ترین محور تولیدات خود توجه کند، پس نباید انتظار داشت که در زمان حال به همان اندازه بیست سال پیش فیلم دفاع مقدسی ساخته شود، هرچند آمار فعلی نیز به هیچ وجه با توان سینمای ما قابل توجیه نیست.

بازیگر فیلم «آخرین شناسایی» در پایان تأکید کرد: اگر سینمای ما بتواند با امکانات روز سینمای جهان آشنا شود، قادر خواهد بود که هزینه‌های خود را پایین آورد، چون بسیار از تصاویری که در سینمای جهان خلق می‌شود تنها با اتکا به فناوری رایانه‌ای است.

captcha