کد خبر: 1410208
تاریخ انتشار : ۰۳ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۶
با حضور علی جنتی انجام شد؛

بررسی آخرین تغییرات کارگروه‌های کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی/ جای خالی ایکنا در کارگروه «قرآن و رسانه»

گروه فعالیت‌های قرآنی: آخرین تغییرات کارگروه‌های کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی، صبح امروز، سوم خرداد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، دومین جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی در سال جاری، امروز، سوم خردادماه با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر و اعضای این کمیسیون در محل دفتر وزیر ارشاد در دو نوبت برگزار شد.

در نوبت اول، بحث ترکیب و شرح وظایف کارگروه‌های تبلیغ و ترویج فعالیت‌های قرآنی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت که در ابتدای این نشست حسین اسدی، مدیر کل امور قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) العالمیه اظهار کرد: برای فعالیت‌های قرآنی بین‌الملل، ابتدا باید این برنامه‌ها را مشخص کرد تا تداخل حوزه‌های کاری با سایر دستگاه‌ها صورت نگیرد.
وی در خصوص به عضویت درآمدن سازمان اوقاف و امور خیریه در کارگروه قرآن و بین‌الملل ادامه داد: اگر قرار باشد سازمان اوقاف و امور خیریه به این کارگروه اضافه شود باید ابتدا بررسی کنیم که این سازمان برنامه‌های دیگر بین‌المللی را به غیر از مسابقات بین‌المللی قرآن و اعزام قاریان به خارج از کشور در دست دارد یا خیر؟
لزوم ارتباطگیری با اوقاف سایر کشورها
ولی یاراحمدی، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در ادامه عنوان کرد: یکی از مهمترین برنامه‌های این سازمان برای برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران این است که با برنامه‌های تبلیغی بتواند با اوقاف سایر کشورها ارتباط‌‌گیری کند.

وی بیان کرد: در مسابقات بین‌المللی قرآن این دوره 77 کشور اعلام آمادگی کردند که از این میان نمایندگان فقط 15 کشور از طریق اوقاف آن کشورها معرفی شدند که لازم است با گسترده‌کردن دامنه فعالیت‌ها در بُعد بین‌الملل، زمینه حضور نمایندگان سایر کشورها نیز فراهم شود.
جای خالی ایکنا در کارگروه «قرآن و رسانه»
یوسف افراش، درباره کارگروه قرآن و رسانه تصریح کرد: با توجه به اینکه خبرگزاری ایکنا به عنوان یک رسانه فعال در عرصه قرآنی فعالیت می‌کند، جای خالی این خبرگزاری در کارگروه قرآن و رسانه خالی است. همچنین پیشنهاد می‌شود که حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی که نهادی انقلابی و باسابقه است در کارگروه قرآن و هنر اضافه شود.
معاون امور ارتباطات و فناوری اطلاعات سازمان دارالقرآن الکریم اضافه کرد: دستگاه‌های حاکمیت در کارگروه‌های مختلف عضو هستند و شایسته است که مسئولیت کارگروه نیز برعهده یک دستگاه باشد نه یک موسسه مردمی که در کارگروه قرآن و موسسات مردمی، اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور مسئولیت این کارگروه را برعهده دارد.
وی عنوان کرد: یکی از مهمترین کارگروه‌ها، کارگروه قرآن و فضای مجازی است که وظایف آن در حد وبلاگ‌نویسی قرآنی محدود شده است که امروزه این عرصه اقتضائات دیگری فراتر از وبلاگ‌نویسی دارد.
محمدرضا داوودآبادی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تشکل‌های قرآن و عترت کشور ضمن تاکید بر ظرفیت موسسات قرآنی گفت: این کارگروه‌ها محلی است برای طرح نظرات و شنیدن حرف‌های کارشناسان و عقیده دارم با درنظر گرفتن ظرفیت عظیم موسسات قرآنی و همچنین واسپاری مسئولیت‌ها از دولت به بخش خصوصی، شایسته است که توجه بیشتری به این پتانسیل شود.
در این نشست نماینده صدا و سیما که پیش از این مسئولیت کارگروه قرآن و رسانه را برعهده داشت خاطرنشان کرد: پیش از این مسئولیت این کارگروه برعهده صدا و سیما بود که به معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منتقل شده است و خواستار این هستیم که با توجه به گستردگی نقش رسانه ملی، صدا و سیما، عهده‌دار مسئولیت این کارگروه باشد.

امکان عضویت جامعةالمصطفی(ص) در چند کمیسیون
حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به ظرفیت‌‌های جامعةالمصطفی(ص) اظهار کرد: این ارگان نیز مانند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این قابلیت را دارد که در چند کمیسیون حضور داشته باشد و مسلما مقدمات حضور جامعةالمصطفی(ص) العالمیه با توجه به رویکردهای پژوهشی آن در کمیسیون آموزش عالی پیگیری خواهد شد.
علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن ضمن ارائه پیشنهاداتی درباره تصدی رادیو قرآن بر کارگروه قرآن و رسانه بیان کرد: اینکه بخشی عملکرد ضعیفی داشته باشد باید جداگانه مورد بررسی قرار گیرد و پیشنهاد می‌شود که با توجه به عملکرد خوب رادیو قرآن، مسئولیت کارگروه قرآن و رسانه به رادیو قرآن واگذار شود.
علی جنتی در پاسخ به نظرات مطرح شده توسط اعضا این کمیسیون اظهار کرد: فعالیت این کارگروه‌ها طرح و بررس نظرات است و قرار نیست کار اجرایی یا تصمیماتی را جدای از کمیسیون اتخاذ کنند و از این رو اشکالی ندارد که یه بخش مردمی و غیردولتی مسئولیت این کارگروه‌ها را برعهده گیرد.
وی ادامه داد: درباره اضافه کردن دستگاه‌های دیگر به کمیسیون قرآن و بین‌الملل باید ابتدا برنامه‌ها و طرح‌های آن بررسی شود و نباید به سمت اضافه شدن و تعدد اعضا در کارگروه‌ها حرکت کنیم زیرا این کار چالاکی کارگروه‌ها را کم می‌کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و معاونت سینمایی نیز باید به کارگروه هنر و قرآن اضافه شوند. اگر صدا و سیما می‌تواند که مسئولیت کارگروه را برعهده گیرد و جلسات را منظم برقرار کنند مسئولیت به این دستگاه داده می‌شود اما طبق گزارش کار، این کارگروه عملکرد ضعیفی داشته است.

مسئولیت یک کارگروه امتیاز محسوب نمی‌شود

وی تاکید کرد: اینکه مسئولیت یک کارگروه برعهده یک دستگاه باشد امتیاز و ویژگی برجسته‌ای محسوب نمی‌شود و فرصت برای طرح موضوعات در کمیسیون‌ اصلی وجود دارد زیرا همه دستگاه‌های مربوطه در این کمیسیون عضو هستند.
در پایان نوبت اول این جلسه درباره ترکیب کارگروه‌ها رای‌گیری شد و دستور جلسه نشست بعد مورد ارزیابی قرار گرفت.

captcha