به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، دومین جلسه کمیسیون توسعه و ترویج فعالیتهای قرآنی که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ریاست آن را برعهده داشت، امروز، سوم خردادماه با حضور اعضای این کمیسیون در دفتر علی جنتی برگزار شد.
در این نشست حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن ارائه گزارشی از روند برگزاری بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اظهار کرد: بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از 25 شعبان تا 15 رمضان از ساعت 16 تا 24 برگزار میشود.
وی توضیح داد: کار اجرایی این نمایشگاه از فروردین امسال آغاز و شورای سیاستگذاری تشکیل شد و کمیتههای پانزدهگانه، جلسات متعدد را در این زمینه تشکیل دادند. البته کار کمیته آموزش و پرورش و کمیته آموزش عالی کمی عقبتر از بقیه است.
مصلای تهران یا باغموزه دفاع مقدس؟
حجتالاسلام حشمتی درباره محل برگزاری نمایشگاه گفت: ما هنوز بین مصلای تهران و باغموزه دفاع مقدس به تصمیم نهایی نرسیدهایم. مسئولان مصلای تهران عنوان کردند که احتمال برگزاری نماز جمعه در این مکان وجود دارد و از طرفی این زمزمه هست که فقط بخش جنوبی فضای مصلی را در اختیار ما قرار دهند.
متحمل ناملایمات زیادی از طرف مصلای تهران در نمایشگاه کتاب شدیم
علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص مکان برگزاری نمایشگاه مطرح کرد: نمایشگاه بینالمللی قرآن قطعا نباید در مصلی برگزار شود، زیرا مسئولان مصلی در نمایشگاه کتاب بسیار مشکلاتی را برای ما ایجاد کردند. هرچند برگزاری نمایشگاه قرآن، قرابت بیشتری نسبت به برگزاری نمایشگاه کتاب دارد اما باز هم فضای مصلی مناسب برگزاری نمایشگاه نیست.
وی تصریح کرد: مصلی تبدیل به یک مکان اقتصادی شده و با توجه به برپایی نماز جمعه و در اختیار قرار دادن بخش جنوبی مصلی برای نمایشگاه قرآن، باغموزه دفاع مقدس گزینه خوبی برای نمایشگاه است و دسترسی آن به خطوط مترو، اتوبوسهای شهری و ... نیز مناسب است.
حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص جنبه بینالمللی نمایشگاه قرآن توضیح داد: یک تجربه دیگر در نمایشگاههای مشابه این بود که به عنوان مثال دو خبرگزاری از افغانستان و تاجیکستان در نمایشگاه حاضر میشدند و با صرف وجود این خبرگزاریها عنوان بینالمللی را به نمایشگاه میدهیم که با این آمار نباید خود را گول بزنیم. تا وقتی که شاخصههای جنبه بینالمللی فراهم نشود، نباید عنوان بینالمللی بر نمایشگاه گذاشت.
حسین اسدی، مدیر کل امور قرآن و حدیث جامعةالمصطفی(ص) العالمیه در این نشست ضمن دفاع از عملکرد بخش بینالملل نمایشگاه قرآن در ادوار گذشته که خود مسئولیت آن را برعهده داشته است یادآور شد: حجتالاسلام حشمتی در مصاحبههایی عنوان کرد که لزومی ندارد که نمایشگاه به صورت بینالمللی برگزار شود که به نظر من این اظهار با اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی سازگار نیست.
وی افزود: برای بررسی عملکرد ما در بخش بینالملل ابتدا باید توان و ظرفیت موجود و شاخصههای این بخش را در نظر بگیریم و بعد به بررسی عملکرد بپردازیم. همچنین اگر با فرض اینکه یک نهاد، عملکرد خوبی نداشته است باز هم دلیل بر این نمیشود که بخش بینالملل از نمایشگاه قرآن حذف شود.
نمایشگاه بزرگترین رخداد قرآنی است نه مسابقات بینالمللی!
اسدی تصریح کرد: برخلاف اینکه مسابقات بینالمللی قرآن به عنوان بزرگترین رخداد قرآنی جهان اسلام مطرح است اما نظر من این است که نمایشگاه بینالمللی قرآن، بزرگترین رخداد قرآنی جهان اسلام است زیرا تمام دستاوردهای قرآنی نظام در آن عرضه میشود و تمدنسازی اسلامی با مسابقه و یک رشته پژوهشهای قرآنی حاصل نمیشود.
علی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در این نشست اظهار کرد: وقتی یک دستگاهی مسابقات بینالمللی قرآن و یا نمایشگاه قرآن را برگزار میکند، در واقع به نمایندگی از کل نظام جمهوری اسلامی این برنامه را انجام میدهد. نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم نیز همینگونه است و ایران تنها کشوری است که با این ابعاد و گستردگی این نمایشگاه بینالمللی قرآن را برگزار میکند.
در پایان جلسه، سند راهبردی قرآن و فضای مجازی به همت سازمان دارالقرآن الکریم ــ که ریاست کارگروه قرآن و فضای مجازی این کمیسیون را برعهده دارد ــ توسط نماینده این سازمان برای حضار تشریح شد و قرار شد جلسه بعد در خصوص تصویب آن رایگیری شود.