حسین قربانی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان آذربایجان شرقی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با اطلاعرسانی اخبار و فعالیتهای قرآنی مؤسسات، گفت: عملاً 40 درصد فعالیتهای قرآنی مؤسسات در سطح جامعه اطلاعرسانی میشود و مابقی به دلیل این که اکثر مؤسسات قرآنی با شیوه صحیح اطلاعرسانی و مزایای آن آشنا نیستند، این امر صورت نمیپذیرد.
وی اظهار کرد: آن گروه از مؤسسات قرآنی که از وجود مدیران لایق و کارآمد برخوردار هستند و در شهرهای بزرگ حضور دارند، همچنین امکانات کافی در اختیار دارند، در زمینه اطلاعرسانی نیز قویتر هستند و به این ترتیب افراد بیشتری جذب این مراکز میشوند و این مؤسسات روز به روز رشد میکنند.
آموزش شیوههای خبرنگاری در مؤسسات قرآنی
قربانی ضمن ارائه راهکاری برای اطلاعرسانی در رابطه با فعالیت مؤسسات قرآنی، عنوان کرد: برای این که اعضای جامعه با عملکرد و فعالیتهای مؤسسات قرآنی آشنا شوند، باید هر مؤسسه یک کارمند ویژه داشته باشد که در زمینه خبرنگاری از مهارت کافی برخوردار باشد تا بتواند اخبار مؤسسه را به موقع و به صورت جذاب با استفاده از شیوههای مناسب اطلاعرسانی کند.
وی در ادامه افزود: اطلاعرسانی در رابطه با اخبار و فعالیت مؤسسات قرآنی که فعالیتی زمانبر است، نیاز به تخصیص بودجه دارد و این در حالی است که اکثر مؤسسات قرآنی به دلیل ضعف مادی از وجود یک تا دو کادر اجرایی بهرهمند هستند و تمام وقت این افراد صرف آموزش میشود.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی استان آذربایجان شرقی در رابطه با تأثیر انتشار نشریات و مجلات قرآن بر اطلاعرسانی فعالیت مؤسسات قرآنی، بیان کرد: انتشار مجلات و نشریات قرآن بسیار هزینهبر است و معمولاً موارد تکراری در این مجلات، ماهنامهها و هفتهنامهها درج میشود که رساندنش به دست مخاطبان نیز مشکل دیگری است و در این بین، اطلاعرسانی سایبری بهترین نوع اطلاعرسانی محسوب میشود.
وی عنوان کرد: با مجهز کردن مؤسسات قرآنی به تکنولوژی روز و راهاندازی پایگاههای اینترنتی، مؤسسات میتوانند با سازمان تبلیغات اسلامی و سایر نهادهای قرآنی ارتباط برقرار کنند و به تبادل اطلاعات بپردازند، همچنین مؤسسات میتوانند ویژه افرادی که فرصت کافی برای شرکت در کلاسهای حضوری مؤسسه را ندارند، از طرق فضای مجازی به ارائه آموزههای قرآنی بپردازند.
اطلاعرسانی اخبار و فعالیتهای قرآنی از طریق شبکههای برونمرزی
قربانی در رابطه با نقش دیگر رسانهها در زمینه اطلاعرسانی اخبار فعالیت مؤسسات قرآنی، اظهار کرد: در حال حاضر فقط شبکه قرآن به صورت ویژه به اطلاعرسانی فعالیتهای قرآنی میپردازد و برای این که اخبار و فعالیت این مراکز به صورت گستردهتر پوشش داده شود، باید این اخبار از طریق صدا و سیما و حتی از طریق شبکههای برونمرزی به اطلاع عموم افراد برسد.
وی در پایان تصریح کرد: از جمله مزایای اطلاعرسانی در زمینه فعالیتهای قرآنی میتوان به ایجاد انگیزه در مدیران و مسئولان قرآنی و جذب هر چه بیشتر مخاطبان اشاره کرد و مهمترین بازخورد این اطلاعرسانی، نظارت و ارزیابی فعالیت این مراکز خواهد بود.