کد خبر: 1410475
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۵
معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه:

فعالیت‌های قرآنی حوزه به وضعیت مطلوب نرسیده است

گروه حوزه‌های علمیه: معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه تاکید کرد: با وجود فعالیت‌های بسیار خوب در زمینه قرآن، فعالیت‌های قرآنی در حوزه هنوز به وضع بایسته خود نرسیده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن نبوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: در میان مبلغان افرادی هستند که 60 تا 70 دارالقرآن ایجاد کرده‌ و افراد بسیار موفقی در زمینه قرآنی هستند.

اجرای طرح «هر مسجد یک دارالقرآن»

وی ادامه داد: برای انسجام بیشتر و داخل شدن تمامی طلاب و مبلغان مدارس سفیران هدایت تصمیم گرفته‌ایم طرح «هر مسجد یک دارالقرآن» را اجرا کنیم تا هر مسجدی یک دارالقرآن داشته باشد.

نبوی با بیان اینکه در دوره نبی مکرم اسلام (ص) دارالقرآن به معنای امروزی و چیزی مجزا از مسجد وجود نداشت، عنوان کرد: در صدر اول مساجد پایگاهی برای رفع و رجوع مسایل سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و آموزش قرآن بود و امروز هم ما با تاسی به آن دوره می‌خواهیم این طرح را با استفاده از توانمندی طلاب و مبلغان، مدارس سفیران هدایت و مبلغان طرح هجرت اجرا کنیم.

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه با اشاره به اجلاسیه دو روزه معاونان تبلیغ حوزه‌های علمیه که هم اکنون در قم در حال برگزاری است، اظهار کرد: در این اجلاسیه قرار است طرح‌هایی از جمله همین طرح مذکور مورد بررسی و تبیین بیشتر قرار گیرد و به مبلغان و طلاب ابلاغ شود.

نبوی از اجرای طرح بینات به عنوان دیگر طرح معاونت تبلیغ حوزه‌های علمیه خبر داد و افزود: براساس این طرح هر حوزه علمیه در سراسر کشور باید 50 پایگاه فرهنگی را در مساجد، دارالقرآن‌ها، بوستان‌ها و ... راه‌اندازی و در آن به فعالیت‌های فرهنگی و دینی مانند تصحیح قرائت نماز، تصحیح قرائت قرآن، حضور در ورزشگاه‌ها و ... بپردازد.

تبلیغ برای بازاریان

وی تبلیغ برای اصناف و بازاریان را از دیگر اقدامات معاونت تبلیغ برشمرد و تصریح کرد: با توجه به بافت جدید پاساژها و مغازه‌ها جایی برای کارهای فرهنگی دیده نشده است. با این وجود ما این طرح را به طور آموزشی در قم اجرا کرده‌ایم و بسیار جواب خوبی گرفتیم.

نبوی ادامه داد: براساس این طرح، هنگام اذان ظهر، مراسم نماز جماعت با حضور یکی از روحانیون برگزار و در حد دو تا پنج دقیقه روایتی برای افراد گفته می‌شود که نقش موثری در جو فرهنگی پاساژها داشته است.

تبلیغ در بوستان‌ها

وی طرح تبلیغ در بوستان‌ها به صورت آزمایشی را از دیگر طرح‌های این معاونت دانست و افزود: این طرح به صورت آزمایشی در تهران برگزار شد و جواب بسیار خوبی داده است و استقبال گسترده داشتیم، به گونه‌ای که در ماه مبارک رمضان در سال گذشته تا اذان صبح برای پرسش از روحانیون مستقر، مخاطب و مراجعه‌کننده وجود داشت.

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه تبلیغ در ورزشگاه‌ها و میادین ورزشی به هنگام انجام بازی‌‌های مختلف از جمله فوتبال را از دیگر طرح‌ها و برنامه‌های معاونت تبلیغ برشمرد و اظهار کرد: طرح مدارس امین از دیگر طرح‌های ما است که بر اساس آن، کار تربیت نیروی انسانی و طلاب برای برخی مراکز آموزش و پرورش بر عهده ما قرار دارد.

رویکرد حوزه؛ تبلیغ قرآن‌محور

نبوی با اشاره به وضعیت فعالیت‌های قرآنی در حوزه و معاونت تبلیغ و در پاسخ به این پرسش که آیا فعالیت‌ها با محوریت قرآن صورت می‌گیرد، تصریح کرد: مبلغان هر سه ماه یکبار آزمون تفسیر یک جزء را دارند و طبیعتا وقتی با تفسیر قرآن بیشتر آشنا شوند، منابر و تبلیغ آنان نیز قرآن‌محور خواهد شد.

معاون تبلیغ حوزه‌های علمیه با بیان اینکه این طرح از 10 سال پیش آغاز شده است، گفت: برای مبلغان طرح هجرت بلندمدت نیز آموزش‌های مختلف قرآنی مانند روخوانی، روان‌خوانی، تجوید، حفظ و تفسیر قرآن برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در دهه‌های گذشته مباحث تفسیری در حوزه به صورت جدی نبوده است، عنوان کرد: مباحث بنیادین به طلاب ارایه می‌شد که برای فقه و کلام و ... به درد طلاب می‌خورد، اما تفسیر به صورت مجزا ارایه نمی‌شده، اما در سال‌های اخیر به خصوص در مدارس سفیران هدایت برنامه‌های بسیار خوبی در این زمینه ارائه شده است.

تدریس تفسیر 15 جزء قرآن

وی افزود: سفیران هدایت هم اکنون 106 شعبه دارد و طلاب در تمامی آن‌ها، حداقل 15 جزء قرآن را در دوره تحصیلی 5 ساله خود می‌گذرانند و اگر وارد مقطع ارشد شوند، تفسیر 15 جزء دیگر قرآن را نیز خواهند گذراند.

نبوی با بیان اینکه درس تفسیر علاوه بر دروس دیگر مانند روش‌ها و مناهج تفسیری، تجوید و ... است، تاکید کرد: حوزه در بعد سفیران هدایت بسیار خوب به سمت قرآن رفته و کارهای ارزنده‌ای انجام داده است، گرچه هنوز با وضعیت بایسته فاصله داریم. 

captcha