کد خبر: 1410588
تاریخ انتشار : ۰۴ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۸
خواجه‌پیری:

شعار نمایشگاه قرآن زودتر اعلام شود/ برنامه‌ریزی طی دو یا سه ماه قبل از برپایی نتیجه‌بخش نیست

گروه فعالیت‌های قرآنی: رئیس اسبق نمایشگاه بین‌المللی قرآن با تأکید بر اینکه شعار نمایشگاه قرآن هرچه سریع‌تر اعلام شود اظهار کرد: برنامه‌ریزی که طی دو یا سه ماه قبل از برگزاری نمایشگاه انجام شود به نتیجه‌ مورد نظر نمی‌رسد.

محمدعلی خواجه‌پیری، رئیس اسبق نمایشگاه بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه اصل برپایی نمایشگاه قرآن به عنوان نخستین رویداد قرآنی جهان اسلام، کار بسیار مبارکی بوده است گفت: این نمایشگاه در سال‌های نخست فعالیت خود به این دلیل که یک کار جدید بود بیشتر به کارهای شکلی از جمله؛ کتابت قرآن، آثار هنری، کارگاه‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف قرآنی، محصولات قرآنی و... می‌پرداخت که به دلیل بالا رفتن انتظارات و توقعات رویکرد این نمایشگاه نیز پس از چند سال تغییر کرد.
عضو کمیسیون آموزش عمومی قرآن افزود: طی چندسالی که مسئولیت نمایشگاه قرآن را در دست گرفتم بخش‌های مختلفی را در قالب آموزش، تبلیغ، پژوهش، دانشگاهی و... راه‌اندازی شد که به دلیل تنوع زیاد در بخش‌ها حتی گاهی اوقات مورد انتقاد هم قرار می‌گرفت؛ برخی انتقادات مبنی بر اینکه تنوع بخش‌ها مخاطب را گیچ می‌کند هم مطرح می‌شد اما به این دلیل که هدف ما ارتقای فرهنگ و توسعه فعالیت‌های قرآنی بود این فعالیت‌ها را ادامه دادیم.

نمایشگاه قرآن سبک گذشته را دنبال کند
خواجه‌پیری افزود: نمایشگاه بین‌المللی قرآن هم‌اکنون در نقطه حساسی است اگر نمایشگاه بخواهد سبک گذشته را دنبال کند که باید دنبال کند، لازم است تا حدودی در شکل و تنوع نیز تغییراتی ایجاد شود، نه از نظر ظاهری بلکه در نوع بحث‌ها و محصولات تجدید نظر صورت گیرد و همچنین تجربیات گذشتگان را نیز مورد استفاده قرار دهد.
وی ادامه داد: یکی از اقداماتی که برای بهتر برگزار شدن نمایشگاه قرآن باید صورت گیرد این است که مجریان نمایشگاه قرآن در دوره‌های گذشته دور هم بنشینند و پس از بررسی نقاط ضعف و قوت، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داده و تجربیات دوره‌های قبل را محور و مبنای اصلی قرار دهند.
خواجه‌پیری با تأکید بر لزوم توجه به شعار «اقتصاد مقاومتی» در نمایشگاه قرآن گفت: شعار اقتصاد مقاومتی هرساله در نمایشگاه قرآن جایگاه ویژه‌ای داشته و به عنوان یک شعار محوری بوده است. هرساله بخش‌های مختلف نمایشگاه، فعالیت خود را برمبنای این شعار پیش می‌بردند که امیدواریم این شعار در نمایشگاه امسال نیز محور اصلی قرار گیرد تا بتواند تحقق منویات مقام معظم رهبری را در پی داشته باشد.

وی با بیان اینکه شعار اصلی بیست و دومین نمایشگاه قرآن باید هر چه زودتر انتخاب شود تا نمایشگاه هویت پیدا کند، ادامه داد: اگر شعار نمایشگاه مشخص شود، مردم، مسئولان و فعالان قرآنی می‌دانند که در نمایشگاه قرآن امسال چه چیزی می‌بینند و باید دنبال چه چیزی بگردند.

لزوم برگزاری همایش بین‌المللی قرآن در حاشیه برگزاری نمایشگاه قرآن
این فعال قرآنی با اشاره به فعالیت‌هایی که طی چند سال گذشته در حوزه بین‌الملل نمایشگاه قرآن انجام شده است، گفت: آخرین دوره‌ای که در نمایشگاه قرآن مسئولیت داشتم، پیشنهاد برگزاری یک همایش بین‌المللی در حوزه قرآن را مطرح کردم، اما به این دلیل که از سال بعد در نمایشگاه نبودم این کار انجام نشد. لازم است در کنار برگزاری نمایشگاه قرآن این همایش بین‌المللی در حوزه قرآن و با موضوع از پیش تعیین شده برگزار شود تا این موضوع با حضور اندیشمندان قرآنی جهان اسلام به بحث و بررسی گذاشته شود.
وی ادامه داد: برگزاری همایش‌های بین‌المللی در حوزه قرآن به هر حال زمان و هزینه زیادی می‌برد و اگر مسئولان همت کنند و دست برگزارکنندگان نمایشگاه قرآن را در صرف هزینه باز بگذارند و همچنین سایر سازمان‌ها و نهادها نیز دست به دست هم دهند، اعتبار کافی هم وجود داشته باشد، می‌توانیم چنین همایش‌های بین‌المللی را در حوزه قرآن داشته باشیم.
خواجه‌پیری در این بخش از سخنان خود پیشنهاد کرد که نمایشگاه بین‌المللی قرآن نیز همانند جشنواره فرهنگی ـ هنری امام رضا(ع) علاوه بر تهران در سایر کشورها نیز برگزار شود تا علاوه بر اینکه جنبه بین‌المللی آن بیشتر نمایان می‌شود بتواند حضور کشورهای مختلف را نیز داشته باشد. هرچند که اجرای برنامه‌های قرآنی همزمان با نمایشگاه قرآن در سایر کشورها هزینه‌بر است، اما نتیجه خوبی در پی خواهد داشت.

شعار سال را با صرفه‌جویی در هزینه‌های نمایشگاه قرآن دنبال کنیم
وی عنوان کرد: یکی از نکات مثبتی که در برگزاری نمایشگاه قرآن طی سال‌های گذشته وجود داشته، توجه به حوزه مردمی آن بوده است که امیدواریم این نگاه در نمایشگاه امسال نیز وجود داشته باشد.
خواجه‌پیری با اشاره به شعار اقتصاد و فرهنگ که برای سال جاری از سوی مقام معظم رهبری اعلام شده است، اظهار کرد: باید بتوانیم هزینه‌ها را در نمایشگاه قرآن به حداقل برسانیم که البته این کار باید با صرفه‌جویی انجام شود و البته نباید از کیفیت فعالیت‌ها کاسته شود.
وی ادامه داد: همچنین برنامه‌ریزی برای برگزاری نمایشگاه قرآن نباید یک ماه قبل از نمایشگاه انجام شود بلکه نحوه برنامه‌ریزی باید به این گونه باشد که از هم‌اکنون برای دو سال آینده تدابیر لازم اندیشیده شود. در حال حاضر که نمایشگاه قرآن در آستانه برگزاری بیست و دومین دوره است، شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه باید برای بیست و پنجمین دوره نمایشگاه برنامه‌ریزی کند نه برای این دوره.
خواجه‌پیری یادآور شد: اگر این اتفاق در نمایشگاه قرآن رخ دهد که برنامه‌ریزی برای نمایشگاه دو سال بعد از هم‌اکنون انجام شود، می‌توانیم شاهد تحولات خوبی در این عرصه باشیم و اگر این اتفاق نیافتد که فقط زمان را از دست داده‌ایم. برنامه‌ریزی که طی دو یا سه ماه قبل از برگزاری نمایشگاه انجام شود به نتیجه‌ درست نمی‌رسد.
وی درباره زمان برگزاری نمایشگاه قرآن که به 20 روز کاهش پیدا کرده است، گفت: علاوه بر کاهش زمان نمایشگاه، تغییر زمان آغاز و پایان نمایشگاه هم کار خوبی نبود زیرا در این صورت بهترین زمان نمایشگاه ـ دهه آخر ماه رمضان ـ که بیشترین مخاطب را داشته است حذف می‌شود. طی سرشماری که طی سال‌های گذشته از بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن صورت گرفته شب‌های قدر بیشترین بازدیدکننده را داشته است که در سایر روزهای نمایشگاه اینطور نبوده است.

بهتر بود از زمان برگزاری نمایشگاه قرآن کم نمی‌شد
خواجه‌پیری افزود: نمایشگاه قرآن در روزهای آغازین خود کمترین بازدیدکننده تهرانی را دارد، زیرا تهرانی‌ها از روز اول ماه رمضان به طور کلی زندگیشان عوض می‌شود و ترجیح می‌دهند که در ماه رمضان از نمایشگاه قرآن بازدید کنند. بهتر بود از زمان برگزاری نمایشگاه در ماه رمضان کاسته نمی‌شد.
وی در پایان عنوان کرد: بهتر است مسئولان برگزاری نمایشگاه قرآن در زمان برگزاری و کاهش آن به 20 روز تجدید نظر داشته باشند. نمایشگاه قرآن را باید تا 30 روز افزایش دهیم نه اینکه کاهش دهیم.

یاور
|
-
|
۱۳۹۳/۰۳/۰۴ - ۱۲:۵۸
0
0
به هر چی که از نمایشگاه قرآن انتقاد وارد بشه ولی کاهش زمان اون کار درستی بود
captcha