کد خبر: 1410927
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۲
دکتر ابراهیمی ترکمان:

تقویت ارزش‌های دینی و توجه به مشترکات ادیان؛ وظیفه رهبران ادیان

شعب خارجی: رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در نشست «جهان عاری از خشونت و افراطی‌گری از منظر ادیان ابراهیمی» گفت: امروز وظیفه رهبران و پیروان ادیان این است که ارزش‌های دینی را بیش از پیش تقویت کنند و نسبت به مشترکات ادیان توجه کنند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)،  نشست «جهان عاری از خشونت و افراطی گری از منظر ادیان ابراهیمی» دیروز دوشنبه، چهارم خرداد با حضور ابوذرابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، آیت‌الله محمد علی تسخیری، مشاور مقام معظم رهبری در امور جهان اسلام، حجت‌الاسلام علی یونسی، مشاور رئیس جمهوری در امور اقلیت‌ها و ادیان، آیت‌الله سیدمصطفی محقق داماد، عضو فرهنگستان علوم برگزار شد.

همچنین، شخصیت‌های برجسته از کلیسای آمریکا از جمله، هانتر، دستیار ارشد دینی کلیسای نورتلند، باربارا اسکینر، رئیس شبکه ملی کشیشیان آمریکایی آفریقایی، جیمزآگوست کوالسکی، رئیس کلیسای کتدرال، پروفسور آنتونی دسترو، استاد حقوق دانشگاه کاتولیک واشنگتن و جمعی دیگر از دانشمندان و متفکران اسلامی و مسیحی در این گردهمایی حضور داشتند.

در ابتدای این نشست ابوذر ابراهیمی ترکمان در سخنانی گفت: برای ما افتخاری است که در حضور فرهیختگانی از پیروان ادیان ابراهیمی هستیم و خرسندیم که در طول تاریخ روابط صمیمانه را با پیروان ادیان داشته و داریم.

ابراهیمی ترکمان اظهار کرد: خوشبختانه امروز ارزش‌های اخلاقی و دینی از آنِ ما پیروان ادیان ابراهیمی است. ایمان به خداوند مهم‌ترین ارزش مطلق و حقیقی در میان پیروان ادیان است و تمسک به این ارزش متعالی سامان‌دهنده فعالیت‌های دینی و اجتماعی و قوام‌بخش شریعت‌های الهی در جوامع امروز است.

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: امروزه اقلیت‌های دینی تقریباٌ در همه کشورهای جهان حضور دارند. رابطه نزدیک بین پیروان ادیان ابراهیمی در جمهوری اسلامی ایران و تعلق جامعه اقلیت به اکثریت جامعه بر کسی پوشیده نسیت.

ضعف فرهنگ وعقاید دینی یک ملت منجر به تسلط بیگانگان بر آنان می‌شود

وی گفت: ما معتقدیم اگر فرهنگ و عقاید دینی در یک قوم و جمعی ضعیف شود، آن قوم و جمعیت به‌راحتی تحت سلطه قرار می‌گیرد و افکار آنان را می‌توان به‌سادگی تحت تأثیر قرار داد. عزت هر فرد و قومی مبتنی بر پایبندی به ارزش‌ها و اعتقادات دینی و الهی آن قوم و ملت است. هیچ کشور و جمعیتی نمی‌تواند مستقل و آزاد باشد اگر مبانی قوی نداشته باشد. و این شعار همه پیامبران الهی است. این اقلیتی که در دنیا با تفکر استکباری و صهیونیستی هستند، علیه دین و دینداری تلاش می‌کنند. زیرا ایمان به خدا و ارزش‌های دینی را مانع رسیدن به اهداف شوم و استکباری خود می‌دانند.

ابراهیمی ترکمان یادآور شد: رویکرد جمهوری اسلامی ایران در مواجهه جهان با حوادث تروریستی ناگوار، تلاش برای رسیدن به جهانی عاری از خشونت و افراطی‌گری است و این مسیر را به عنوان یک وظیفه دینی دنبال می‌کند و از جمله اقدامات جمهوری اسلامی ایران ایده «جهان علیه خشونت و افراطی‌گری» است که از سوی دکتر روحانی، رئیس جمهور محترم کشورمان در شصت‌ و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در روز سوم مهر ماه 1392 مطرح شد و به تصویب رسید.

وی گفت: ما باید جهان امروز را در زمینه‌‌ ارزش‌های دینی و انسانی رشد دهیم. زندگی امروز مردم جهان نیازمند همکاری و مشارکت جمعی است. امروزه به نام دین اقداماتی می‌شود که رهبران ادیان آن را قبول ندارند پس باید برای ترویج فرهنگ تحمل‌پذیری، پذیرش تنوع فرهنگ‌ها و همکاری تلاش کنیم.

تشکل‌های مردمی و جهانی؛ باید برای برقراری امنیت جهانی و حقوق انسانی قدم بردارند

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفت: تلاش برای تقویت فرهنگ نشئت گرفته از ایمان و ارزش‌های انسانی وظیفه مهمی بر دوش یکایک ما پیروان ادیان ابراهیمی است. شاهدیم که امروز جهان بیش از گذشته فرهنگ معنویت و تعهدات اخلاقی را فراموش کرده است. حفظ صلح ارزش خود را از دست داده، منافع چند کشور مهم تلقی می‌شود و مابقی جهان در تروریست و عملکردهای غیرانسانی می‌سوزد. تشکل‌های مردمی و جهانی باید برای برقراری امنیت جهانی و حقوق انسانی قدم بردارند.

بنا به گفته ترکمان، امروز وظیفه رهبران، اندیشمندان و پیروان ادیان این است که ارزش‌های دینی را بیش از پیش تقویت کنند و نسبت به مشترکات ادیان توجه و تأکید کند. خوشبختانه مشترکات ادیان الهی آن قدر زیاد و برای اجتماع و تعالی بشریت سازنده است که هرچه قدر وقت بگذاریم باز جای تلاش بسیار دارد.

ترکمان تأکید کرد: ما در جمهوری اسلامی ایران برآن هستیم تا با ترویج فرهنگ « گفت‌وگو» بیشترین زمینه‌ها و فرصت‌ها را برای گفت‌وگوی علمی و همکاری بین پیروان ادیان فراهم کنیم و معتقدیم این گفت‌وگوی عالمانه باعث رشد و تعالی انسان می‌شود؛ به همین منظور مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان تنها نهاد رسمی جمهوری اسلامی ایران که از بیست سال گذشته فعالیت خود را آغاز کرده در عرصه گفت‌وگوهای بین ادیانی در راستای ایجاد هم‌گرایی و تفاهم میان رهبران و پیروان دینی تلاش و درصدد به دست آوردن نتایج ملموس از گفت‌وگوهای دینی است.

این مرکز برآن است تا با برگزاری گفت‌وگوهای دینی میان رهبران و پیروان ادیان در جهان درک متقابل و همکاری مشترک میان مردم و رهبران دینی را فراهم و با ترویج عقل‌گرایی و تلاش‌های علمی سعی بر مبارزه با خشونت و افراطی‌گری دارد.

 

captcha