کد خبر: 1411406
تاریخ انتشار : ۰۵ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۹
علی لاریجانی:

دوری از تعقل، عامل عصبیت و جمود حاکم در برخی کشورهای اسلامی است

گروه هنر: رئیس مجلس در اختتامیه جشنواره پیامبر اعظم(ص) گفت: در غرب به واسطه کنار گذاشتن دین شاهد افراطی‌گری و غرور هستیم و در برخی از کشورهای اسلامی نیز به واسطه دوری از تعقل، عصبیت و جمود را می‌بینیم.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در آئین اختتامیه جشنواره پیامبر اعظم(ص) که لحظاتی پیش (5 خرداد ماه) در تالار وحدت برگزار شد، با تبریک عید مبعث به همه هنرمندان و عاشقان رسول اکرم(ص)، افزود: اینکه امروز نسبت به پیامبر اعظم(ص) توهین روا می‌شود، امری دردآور است.
وی ادامه داد: در گذشته نیز چنین توهین‌های انجام می‌شد، اما هیچ‌گاه به شدت این چند ساله ما شاهد چنین هجمه‌هایی نبوده‌ایم، اقدامی که نشان می‌دهد دنیای غرب به شدت از گرایش روزافزون به اسلام واهمه دارد.
لاریجانی تأکید کرد: خیلی خوشحال هستیم که در این جشنواره آثار متعددی تولید شده که هر کدام به نوعی در طی پاسخگوی به این توهین‌ها هستند اما سخن اصلی من این است که در کنار پاسخگویی به توهین‌هایی که به حضرت رسول(ص) می‌شود، باید آسیب شناسی جدی در این خصوص داشت چون اگر با علت مبارزه نکنیم حرکت‌های پدافندی کارآیی لازم را ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی حرکت پیامبر اسلام(ص) و شکل گیری تفکر اسلامی را متکی به سه اصل مهم دانست و اظهار کرد: توحید پایه و اساس تفکر اسلامی است زیرا انسان اگر موحد باشد سبک زندگی‌اش تغییر خواهد کرد و دیگر در آن جایی برای توهین باقی نخواهد ماند. نکته دوم در بعثت حضرت رسول(ص) مبارزه با جهل است زیرا بسیاری از آسیب‌های موجود که در دنیا و برخی کشورهای مسلمان شاهد آن هستیم به واسطه جهل به وجود آمده است.
وی به مطلب فوق اضافه کرد: نکته سوم نیز در تفکر اسلامی مبارزه با ظلم و فساد است، البته هر سه اصل یاد شده به نوعی با هم مرتبط هستند و این امر نیز طبیعی است چون تفکر اسلامی یک تفکر واحد و سعادت‌بخش است که تمامی انسان‎ها را به سوی کمال هدایت می‌کند.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در روایات و احادیث متعدد به عقلانیت اشاره و تاکید شده است؛ موضوعی که در دین اسلام یک اصل اساسی است در کلام دیگر عقلانیت اسلامی می‌گوید که دینداری باید با عقلانیت همراه باشد و عقلانیت نیز باید دینداری را مد نظر قرار دهد، چون اگر غیر از این باشد تنها به پوسته‌ای از دین دست خواهیم یافت یا اینکه علمی بدون معنویت به دست می‌آوریم که حاصل آن تنها غرور است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام(ص) می‌خواهد عقل و دانایی را در کنار معنویت قرار دهد، تاکید کرد: راه پرواز انسان نیازمند دو بال است که عقل و دین این دو بال هستند. در غرب به واسطه کنار گذاشتن دین شاهد افراطی گری و غرور هستیم و در برخی از کشورهای اسلامی نیز به واسطه دوری از تعقل عصبیت و جمود را می‌بینیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه در غرب اینگونه افراطی‌گری‌ها با بهانه آزادی اندیشه انجام می‌شود؛ تحریفی که به هیچ وجه واقعیت ندارد چون آزادی باید ابزاری باشد برای به کمال رسیدن نه اینکه انسان را به سقوط راهنمایی کند. در این زمینه حدیث قدسی وجود دارد که می‌گوید کسانی که به اولیاء دین هتک حرمت می‌کنند حرکاتشان شیطانی است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه هتک حرمت به حضرت رسول و اولیاء دین راه به جایی نخواهد برد، تاکید کرد: ادامه این قبیل رفتارهای توهین آمیز تنها به خاطر لجاجت است در صورتی که خود توهین کنندگان دریافته‌اند که عملکردشان باعث ایجاد تنفر در انسانها شده است.
وی در پایان تاکید کرد: من از همه هنرمندان که در این حوزه؛ «مبارزه با اسلام‌ستیزی» احساس وظیفه کرده‌اند کمال تشکر را دارم اما باز هم تاکید می‌کنم که این تولیدات باید با درک عمیق آراسته شود.

captcha