به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمسعود میریان، مسئول کمیته فنی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم عصر امروز، هشتم خردادماه در نشست خبری که در حاشیه مسابقات قرآن برگزار شد، گفت: کمیته فنی این دوره از مسابقات قرآن دارای پنج گروه؛ دعوت از قاریان و حافظان، نمایشگاه، آموزش، محافل و داوری است.
وی افزود: کارگروه دعوت از قاریان و حافظان کار خود را از سال گذشته و پس از پایان سیامین دوره مسابقات قرآن آغاز کرد، به گونهای که قاریان و حافظان سراسر کشور را رصد کردیم، همچنین امسال نسبت به سال گذشته دعوت از قاریان و حافظان قرآن با رشد قابل توجهی روبرو بوده و از نمایندگان 82 کشور برای شرکت در مسابقات دعوت به عمل آمد.
میریان ادامه داد: از میان کشورهایی که دعوتنامه برای آنها ارسال شده بود، 75 کشور را از نظر کیفی و فن قرائت تأیید کردیم و سطح فنی و قرائت هفت کشور دیگر پایین بود و در مجموع با ارزیابیهای دقیقی که انجام شد، برای نمایندگان 75 کشور، مجوز حضور در سی و یکمین دوره مسابقات قرآن صادر شد.
وی عنوان کرد: از 75 کشور، 70 کشور نمایندگان خود را به ایران اعزام کردند و نمایندگان پنج کشور دیگر به دلایلی به این مسابقات نرسیدند.
مسئول کمیته فنی سی و یکمین دوره مسابقات قرآن در ادامه با اشاره به دعوت از هیئت داوران این دوره از مسابقات گفت: برای انتخاب داوران، رزومه داوران از سراسر کشور جمعآوری و سطح علمی آنها ارزیابی شد؛ به گونهای که امسال از 10 کشور، 12 داور خارجی و پنج داوری ایرانی داریم که سه نفر نیز جزء هیئت نظارت و هیئت داوران این دوره از مسابقات هستند و در مجموع گروه داوران شامل 20 نفر میشوند.
وی درباره کارگروه نمایشگاه گفت: کارگروه نمایشگاه با بیش از 51 غرفه در حال فعالیت است که 35 غرفه در داخل سالن و 16 غرفه در خارج از سالن در داخل حیات برپا شده است؛ خیمههای معرفت، چند رسانهای، کودک و نوجوان، مشاوره مذهبی و... از جمله این غرفهها هستند.
میریان به کارگروه آموزش اشاره کرد و گفت: طی برنامهریزیهای انجام شده، کلاسهای آموزشی این دوره از مسابقات هم از نظر کیفیت و هم از نظر کمیت افزایش پیدا کرده است. در همین راستا 80 جلسه آموزش علوم قرآنی برگزار می شود که شش جلسه آن به صورت سنتی است.
برگزاری 22 محفل قرآنی در تهران و البرز
وی درباره کارگروه محافل اظهار کرد: با دعوت از طه نعمانی از کشور مصر و میثم تمار از کشور عراق، محافل قرآنی در طول برگزاری مسابقات اجرا میشود؛ همچنین 22 محفل قرآنی همزمان با برگزاری مسابقات قرآن در امامزادگان و بقاع متبرکه و مساجد جامع تهران و استان البرز برگزار میشود.
مسئول کمیته فنی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: همچنین در سالن اصلی مسابقات قرآن هر روز دو قرائت قبل از اذان مغرب و یک تلاوت نیز بعد از اذان مغرب اجرا میشود.
وی به کارگروه داوری این دوره از مسابقات اشاره کرد و گفت: در کارگروه داوری دقت میشود تا آییننامه مسابقات به طور کامل رعایت شود و شرکت کننده نیز به موقع در محل برگزاری مسابقات قرآن حضور پیدا کنند. داوران در خصوص آیین نامه توجیه شوند و نمرات داوران مورد بررسی قرار گرفته و جمع بندی شود تا در نهایت نفرات برتر معرفی و کارنامه شرکت کنندگان صادر شود.
میریان با بیان اینکه در این دوره از مسابقات قرآن 52 حافظ شرکت کردهاند، گفت: از این تعداد 39 نفر به مرحله نیمه نهایی راه یافتهاند، همچنین در مرحله مقدماتی رشته حفظ، شرکت کنندگان باید 80 امتیاز را کسب میکردند تا به مرحله نیمه نهایی راه پیدا کنند که البته سطح رقابتها در رشته حفظ بسیار بالا و نزدیک به هم بود.
وی درباره رقابتهای رشته قرائت گفت: در این رشته 58 نفر قرائت داشتند که 25 نفر به مرحله نیمه نهایی این رقابتها راه یافتند، همچنین رقابتهای مرحله نیمه نهایی رشته قرائت و حفظ از امروز، هشتم خردادماه آغاز شده و تا شنبه، 10 خردادماه در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی ادامه خواهد داشت و در مجموع در هر رشته پنج نفر به مرحله فینال راه پیدا می کنند.
میریان ادامه داد: در مرحله فینال رشته حفظ، سوالات فینالیستها مشابه است و به همین دلیل، شرکت کنندگان حاضر در فینال در قرنطینه قرار میگیرند و برای قرائت خود از قرنطینه خارج می شوند و تلاوت خود را انجام میدهند.
مسئول کمیته فنی سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن گفت: همچنین برای قاریان راه یافته به مرحله فینال مسابقه سه قرعه انتخاب میشود که از شب قبل به آنها ارائه می شود. قاریان میتوانند از بین این سه قرعه یکی را انتخاب و در روز مسابقه آیات مورد نظر را تلاوت کنند.
وی به آییننامه داوری مسابقات قرآن اشاره کرد و گفت: امسال برای نخستین بار آئیننامه داوری مسابقات 10 روز پیش از برگزاری به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی برای شرکتکنندگان ارسال شد.
میریان ادامه داد: همچنین قبل از برگزاری مسابقات یک کلاس توجیهی آئیننامه داوری برای شرکتکنندگان برگزار کردیم تا بتوانند راحتتر در مسابقات تلاوت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا هر سال نمایندگان ایران در مسابقات قرآن جمهوری اسلامی ایران اول میشوند، اظهار کرد: یکی از دلایل اصلی که شرکتکنندگان ما در سالهای اخیر رتبه اول را کسب کردهاند، عدم آشنایی سایر شرکت کنندگان با آئیننامه مسابقات است، زیرا نمایندگان کشورمان پس از گذراندن مراحل مختلف مسابقات کشوری به این مسابقات راه یافتهاند.
وی افزود: البته نمایندگان ما ممکن است سالیان سال در مسابقات حضور داشته و کاملاً به آئیننامه آشنا باشند، از این رو نمایندگان جمهوری اسلامی راحتتر در مسابقات شرکت میکنند، البته همان گونه که گفته شد، امسال برای رفع این نقیصه تلاشهایی صورت گرفته تا شرکتکنندگان سایر کشورها هم بتوانند به راحتی در مسابقات ما حضور پیدا کنند.