حجتالاسلام والمسلمین محمد اکبری، دبیر علمی هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی و تمدن اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره مسابقات قرآن اوقاف گفت: مسابقات بینالمللی قرآن کریم اوقاف، نسبت به سالهای گذشته از شکوه خوبی برخوردار است؛ شاهد مشارکت کشورها از سراسر جهان هستیم که اتفاق این رویداد قرآنی، بُرد و رونق مسابقات را به دنبال دارد.
وی اظهار کرد: مسابقات امسال با استقبال چشمگیری از سوی جامعه قرآنی کشورمان در مراسم افتتاحیه و اجرای مسابقات برخوردار است که نشانگر کیفیت برنامهها و تلاش برنامهریزان خواهد بود.
این پژوهشگر قرآنی به رقابت متسابقان در بخش حفظ و قرائت قرآن مسابقان بینالمللی قرآن اوقاف اشاره و تصریح کرد: با توجه به مجزا بودن سالن حفظ قرآن، به طور متوالی در رقابت حافظان حضور نداشتم، اما شاهد بخش قرائت قرآن و رقابت قاریان متعددی از کشورهای مصر، افغانستان و ... بودم که به نظر میرسد، امسال سطح قرائت متسابقان مطلوب باشد، چه بسا با اتفاق این جریان، داوری مشکلتر خواهد بود.
مسابقات بینالمللی قرآن اوقاف؛ عامل مؤثر برای معرفی حافظان و قاریان
اکبری، معرفی قاریان و حافظان برتر کشورهای جهان را از جمله مزایای مسابقات بینالمللی قرآن اوقاف عنوان کرد و افزود: سازمان اوقاف و امور خیریه با برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن اوقاف توانسته فضای سالم برای رقابت حافظان و قاریان و نهایتاً معرفی آنان در سراسر جهان فراهم کند.
وی با تأکید بر اینکه انسان نیازمند معارف ناب الهی است، گفت: قرآن، کتابی است که در حقیقت با فطرت انسانها هماهنگ است؛ میتوان با استفاده از برنامهریزی، حافظان و قاریان بسیاری را تحت تعلیم قرار داد که در سطح کشورهای اسلامی بالغ بر 20 میلیون حافظ قرآن پرورش دهیم.
دبیر علمی هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی و تمدن اسلامی معتقد است که برای توسعه فرهنگ قرآنی نیاز است تا راهکارهای مدون اتخاذ شود تا جایگاه قرآن در بطن زندگی مردم حفظ شود.
قرآن؛ حلقه وصل میان خالق و مخلوق
اکبری درباره نقش قرآن در ساماندهی امور زندگی مردم عنوان کرد: قرآن به دلیل آثار و فوائدی که دارد، میتواند در زندگی مردم نقش بسزایی داشته باشد؛ قرآن کریم حلقه وصل میان خالق و مخلوق خواهد بود که ضروری است علاوه بر ماه رمضان، دیگر ماههای سال با قرآن مأنوس شویم.
وی خواستار هماهنگی مراکز علمی با جامعه فرهنگی و رسانههای جمعی شد و افزود: اگر جامعه فرهنگی، رسانههای جمعی و ملی با مراکز علمی، حوزوی و دانشگاهی هماهنگی داشته باشند، بالطبع آثار و برکات قرآن توسط دانشمندان برای اشاعه در جامعه توسعه مییابد.
اکبری درباره برنامههای جنبی مسابقات بینالمللی قرآن اوقاف گفت: در حاشیه برگزاری سی و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن اوقاف، برنامههایی همچون تجلیل از بانوان، پژوهشهای قرآنی و فروش محصولات قرآنی اجرا میشود که این عامل تأثیر بسیاری در پرورش استعدادهای قرآنی و جذب جوانان برای انس با قرآن دارد.
دبیر علمی هشتمین همایش بینالمللی پژوهشهای قرآنی و تمدن اسلامی در پایان یادآور شد: لازم است تا پژوهشهای قرآنی، دستاوردهای قرآنی هنرمندان و کتب قرآنی در خلال برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن اوقاف معرفی شود تا علاوه بر قرآنیان، دیگر عموم مردم جامعه با علوم پُرکاربرد این کتاب آسمانی از نزدیک آشنا و انس برقرار کنند.