علی اصغر پیوندی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تاکید بر اینکه سلامت معنوی در بین سیاستگذاران کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: به دلیل بعد خاص سلامت معنوی، هم بر روی آن کمتر تفکر و ساختارش اندک تعریف شده و هم به خوبی جا نیفتاده است. بنابراین باید در ابتدا نظریه پردازی و ساختارهای آن آماده شود و در سیستم شبکه بهداشتی و درمانی نیز گسترش پیدا کند.
کارگزاران نظام سلامت توجه مناسبی به گسترش سلامت معنوی نداشتهاند
پیوندی در پاسخ به این سوال که آیا پزشکان ما تبحری برای گرفتن شرح حال سلامت معنوی از بیمار دارند یا خیر، تصریح کرد: متاسفانه چندان به این موضوع توجه نشده و به شکل شفاف و صادقانه واقعیت این است که ما به عنوان کارگزاران نظام سلامت به خوبی به این مقوله توجه نکرده و آن را گسترش ندادهایم.
فعالیت پزشکان در حوزه سلامت معنوی براساس علایق شخصی است
وی خاطرنشان کرد: اگر هم بسیاری از همکاران ما فعالیتی در این حوزه دارند براساس علاقه خود افراد است ولی خود ما به عنوان فعالان نظام سلامت تاکنون کار جدی در این بخش به شکل منسجم نداشتهایم که امیدواریم با گسترش فعالیتهای این حوزه شاهد توجه هر چه بیشتر به این بخش باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: در تمامی جهان چنین بحثی وجود دارد و سازمان بهداشت جهانی نیز سالیان متمادی است که در حال پیگیری این موضوع است بنابراین انتظار میرود در کشور اسلامی ما با چنین فرهنگ بسیار بالایی حتما به این موضوع توجه بیشتری داشته باشیم.
پیوندی با اشاره به اهمیت جدی مقوله سلامت معنوی و توجهای که در طی سالیان اخیر به این مبحث شده است، گفت: سلامت معنوی موضوعیست که به هر حال باید به آن بپردازیم ولی از آن غافل بودهایم. باید این بخش از سلامت را به سایر بعدهای سلامت جسمی، روانی و... اضافه کنیم و در برنامهریزیهای خود آنها را لحاظ کنیم.
وی افزود: امیدواریم با حرکتهای جدیدی که در دانشگاههای علوم پزشکی آغاز شده است، سلامت معنوی نیز به آرامی وجهه خوبی پیدا کند و در شبکه بهداشتی و درمانی نیز آن را به راحتی داشته باشیم.