به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حسن نجفی سولاری، رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره رسانههای دیجیتال که شب گذشته 10 خرداد ماه با حضور وزیر ارشاد و معاون علمی رئیس جمهور در تالار وحدت برگزار شد، هفتمین جشنواره رسانههای دیجیتال را متفاوت از سایر جشنوارههای برگزار شده در کشور ارزیابی کرد.
وی تشریح کرد: این جشنواره مانند نمایشهای بزرگ نیست که بتوان با منابع مالی و حامیان تبلیغی آن را برگزار کرد و یا از جنس جشنوارههایی نیست که با صنایع بزرگ ارتباط داشته و به صورت حرکت عظیمی به عنوان جشنواره برگزار شود.
نجفیسولاری تصریح کرد: این جشنواره با بضاعت محدود حوزه فرهنگ آن هم رسانههای مظلوم دیجیتال که در وزارت فخیمه ارشاد یک جای محدود دارد برگزار میشود، از سوی دیگر جشنوارهای نیست که بزرگ شدن آدمها را دنبال کند بلکه رقابت خلاقیت تیمها بوده و گلایه در آن کم است، در حقیقت این جشنواره محفلی برای کارافرینان چند رسانهای است.
وی در خصوص سومین تفاوت جشنواره رسانههای دیجیتال گفت: به دلیل نو پابودن صنعت دیجیتال و ناشناس بودن آن، این جشنواره محفلی برای شناساندن این پدیده قرن 21 است و طبیعی است که در این شرایط و مقتضایات برخی از ویژگیهای سایر جشنوارهها را در این جشنواره نبینیم.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال در ادامه از پیچ بزرگ تاریخی که فضای مجازی و صنعت دیجیتال در آن قرار دارند سخن گفت و اظهار کرد: فضای مجازی و صنعت دیجیتال در یک پیچ بزرگ تاریخی قرار دارد و در حساس بودن این موضوع همین بس که مقام معظم رهبری فرمان تأسیس مرکز ملی فضای مجازی را دادهاند.
عدهای نگران، گروهی حیران و عدهای منتظر هستند!
وی ادامه داد: در این شرایط تاریخی در مقوله فضای مجازی عدهای نگران هستند، گروهی حیران هستند اما بسیاری منتظر اقدام از سوی مسئولان برای عبور از این پیچ تاریخ هستند.
اگر به موقع تصمیم و درست حرکت کنیم در سال 1404 اولین خواهیم بود
نجفیسولاری خطاب به مسئولان حاضر در همایش گفت: اگر درست و به موقع تصمیم بگیریم و درست و به موقع حرکت کنیم این صنعت و این رسانه فرصتهایی را در اختیار نظام جمهوری اسلامی قرار میدهد که میتوانیم در افق 1404 رتبه اول منطقه خاورمیانه را کسب کنیم. ما میتوانیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود به تشریح روند برگزاری هفتمین جشنواره رسانههای دیجیتال پرداخت و اعلام کرد: از اوایل سال قبل فراخوان این جشنواره آغاز و طی حدود هفت ماه چهار هزار و 120 اثر با پذیرش شرایط اعلام شده در فراخوان شرکت کردند؛ این آثار در پنج بخش رسانههای برتر و پایگاههای اینترنتی، نرم افزارهای چند رسانهای و حامل، نرم افزارهای تلفن همراه هوشمند، بازیهای رایانهای و هنرهای دیجیتال در 36 عنوان جشنواره شرکت داده شدند.
نجفیسولاری از فعالیت سه ماهه 83 داور برای انتخاب آثار برتر نیز سخن گفت و در پایان چند نوید به رسانهها داد.
آموزش تولید دیجیتال به زودی راه اندازی میشود
وی اعلام کرد: ایجاد ابر ملی فرهنگ در راستای توسعه کار آفرینی و اشتغال پایدار از برنامههای اصلی دولت تدبیر و امید است. بر همین اساس با همکاری دانشگاههای تهران، صنعتی شریف، علم و صنعت و با محوریت مرکز فناوری رسانههای دیجیتال سامانه ملی آموزش تولید دیجیتال در پنج شاخهای که جشنواره در آن برگزار شده، به زودی راه اندازی میشود.
رئیس مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال دومین خبر خوب مربوط به این حوزه را اینگونه اعلام کرد: با همکاری وزارت فناوری اطلاعات، شرکت پست و ... «سامانه برخط توزیع محصولات دیجیتال و محصولات فرهنگی» آماده شده و به زودی راهاندازی میشود که به کمک آن محصولات دیجیتال و فرهنگی از محل تولید تا درب منزل تعریف میشوند.
وی از راهاندازی سامانه نمایشگاه و فروشگاه محصولات هنرهای تجسمی بر روی شبکه ملی اطلاعات خبر داد و گفت: در این سامانه که به هفت زبان زنده دنیا تعریف شده است هر فرد میتواند سفارش خرید.
مرحله آزمایشی شبکه ملی فرهنگ با موفقیت طی شده است
نجفیسولاری در پایان اعلام کرد: با مساعدت معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری مرحله آزمایشی شبکه ملی فرهنگ با موفقیت طی شده و فاز دوم این طرح عظیم نیز مورد حمایت معاون علمی فناوری رئیس جمهور(سورنا ستاری) قرار دارد. به زودی تفاهم نامهای با وزیر ارشاد نیز امضا میشود و ما در نقاط مختلف کشور به خصوص مناطق محروم مجتمعهای دیجیتال دانش بنیان را ایجاد میکنیم تا زمینه اشتغال پایدار را فراهم کنیم.