کد خبر: 1413046
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۹
مدیرعامل فرابورس:

بورس ایده گام عملی اقتصاد دانش‌بنیان برای تحقق اقتصاد مقاومتی است

گروه اقتصاد: هامونی گفت: گشایش بازار دارایی فکری در فرابورس ایران گامی عملی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است که به رشد اقتصاد دانش‌بنیان در کشور منجر می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از روابط‌عمومی فرابورس ایران، امیر هامونی، مدیرعامل شرکت فرابورس ایران در مراسم افتتاح بورس ایده گفت: از آنجایی که ممکن است اغلب مخترعان و صاحبان ایده در بدو ورود به بازار دارایی فکری امکان تامین مالی نداشته باشند، تخفیفاتی در زمینه همکاری با شرکت‌های تامین سرمایه، کارگزاری‌ها و ... در نظر گرفته شده است، ضمن آنکه در راستای حمایت و تشویق نخبگان به عرضه اختراعات در این بازار، هیئت مدیره فرابورس ایران نیز در آخرین جلسه خود مصوب کرد تا سقف 90 درصد برای حق عرضه در بازار دارایی فکری تخفیف داده شود.
وی با بیان اینکه این تخفیف تا پایان سال 93 اعمال خواهد شد، افزود: بنا بر مصوبات این جلسه همچنین مقرر شد حق عرضه پس از انجام معامله، از فروشندگان دارایی فکری دریافت شود.
هامونی افزود: امروز فرابورس ایران در راستای اجرای بند 2 سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و دانش‌بنیان شدن اقتصاد و همچنین به منظور تحقق مفاد بند «د» ماده 17 قانون پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران از بازار دارایی فکری رونمایی می کند.
هامونی ابراز امیدواری کرد حرکت امروز فرابورس ایران که گامی عملی در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی است به رشد اقتصاد دانش‌بنیان در کشور منجر شود.
وی با اشاره به روند تشکیل بازار دارایی فکری ابراز داشت: از بهار سال 91 این موضوع با توجه به ظرفیت‌های نوین اوراق بهادارسازی در فرابورس ایران به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت و با انجام مطالعات تطبیقی، تلاش در جهت بومی‌سازی، برگزاری جلسات با مراجع ذیصلاح، نخبگان، فعالان، مخترعان، سرمایه‌گذاران و اهالی بازار سرمایه؛ طرح اولیه راه‌اندازی بازار دارایی فکری به سرانجام رسید.
هامونی یادآور شد: پس از اعلام آرای کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار و با تصویب شورای عالی بورس این اوراق به عنوان اوراق بهادار قابل معامله شناخته شد و دستورالعمل‌ها و رویه‌های قانونی نیز توسط هیئت مدیره سازمان بورس و هیئت مدیره فرابرس ایران به تصویب رسید.
هامونی با اشاره به برگزاری مراسم افتتاحیه بازار دارایی فکری فرابورس در یازدهم خردادماه، راه‌اندازی این بازار را یکی از اقدامات مهم فرابورس در سال 93 دانست و افزود: راه‌اندازی بازار دارایی فکری از یک سال و نیم گذشته آغاز شد اما به دلیل چند بعدی بودن آن و نیاز به هماهنگی میان دستگاه‌های مختلف، این افتتاحیه به تعویق افتاد و شرایط به‌گونه‌ای بود که فرابورس به تنهایی نمی‌توانست محور این قضیه باشد.
مدیرعامل فرابورس با بیان اینکه مسئله فرهنگ‌سازی در روند معرفی بازار دارایی‌ فکری بسیار حائز اهمیت است، تأکید کرد: شاید هنوز سرمایه‌گذاری در بازار دارایی‌ فکری ناشناخته باشد و در این مورد نقش رسانه‌ها پررنگ‌تر می‌شود چراکه نقش اساسی در زمینه فرهنگ‌سازی بر عهده رسانه‌هاست.
هامونی تاکید کرد: ایجاد امکان آشنایی نخبگان و متفکران با بازار دارایی‌ فکری از جمله مواردی است که رسانه‌ها می‌توانند به تحقق آن کمک کنند.
مدیرعامل فرابورس ایران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه منابع طبیعی تنها عامل رشد کشورها نیستند و تجاری‌سازی نتایج تحقیقات می‌تواند وجه تمایز اقتصادهای رو به رشد باشد، خاطرنشان ساخت: بازار دارایی فکری فرابورس فرصت مناسبی برای بسط اقتصاد دانش‌بنیان و اقتصاد غیر نفتی در کشور است ضمن آنکه باید در نظر داشته باشیم که هدف اصلی فرابورس تنها راه‌اندازی این بازار نیست و بازار دارایی فکری باید ابزاری برای انگیزش دانش و فناوری شود.
هامونی تصریح کرد: این بازار ابزاری برای چرخش علم و ثروت آفرینی در اقتصاد است زیرا علم و ثروت در بازار دارایی فکری به یکدیگر متصل می‌شوند.
مدیرعامل فرابورس سه ریسک حقوقی، مالی و فنی را از مهمترین مخاطرات بازار دارایی فکری عنوان کرد و گفـت: برای پوشش این ریسک‌ها تاکنون برنامه‌ریزی‌های مناسبی صورت گرفته و قرار است ریسک حقوقی از طریق تقسیم کار با دستگاه‌ها، ریسک مالی با افشای مستندات طرح کسب و کار و اطلاعات معاملات و ریسک فنی نیز با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری پوشش داده شود.
به گفته هامونی تاکنون 20 مخترع برای عرضه اختراعات خود در بازار دارایی فکری به فرابورس ایران مراجعه کرده‌اند که در روز افتتاحیه طرح یکی از آنها ارائه می‌شود و مخترعان دیگر نیز به تدریج پس از تایید نهایی، می‌توانند دارایی‌های فکری‌شان را در این بازار عرضه کنند.

captcha