کد خبر: 1413444
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵
رایزن فرهنگی کشورمان در کویت؛

بالندگی جهان اسلام از طریق گفت‌وگوی سازنده امکان‌پذیر است

شعب خارجی: عباس خامه‌یار، رایزن فرهنگی ایران در کویت طی مصاحبه‌ای با روزنامه «الانباء» یگانه راه بالندگی و اعتلای تمدن اسلامی را هم‌زیستی، تفاهم و گفت‌وگوی سازنده ایران و دنیای عرب دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) شعبه غرب آسیا، رایزن فرهنگی ایران در کویت در این مصاحبه که دیروز یکشنبه 11خرداد، همزمان با دیدار امیر کویت از تهران اظهار کرد: تهاجم فرهنگی بیگانگان و بمباران رسانه‌ای صهیونیستی عامل اصلی تشتت و از هم گسیختگی جهان اسلام و دوری اعراب از ایران شده است وگرنه ایران در طول تاریخ برای هیچ کشورعربی تهدیدی ایجاد نکرده و هیچ تهدیدی از کشورهای دیگر علیه جمهوری اسلامی را نمی‌پذیرد.

خامه‌یار گفت: ایران و کویت عزم راسخ و جدی برای گسترش مناسبات دو جانبه در همه زمینه‌ها از جمله فرهنگی، گردشگری، مذهبی، توریسم درمانی و همکاری دانشگاهی دارند  و دیدار شیخ «صباح الاحمد» از تهران نقش مهمی در تشنج‌زدایی و ساماندهی به بسیاری از بحران‌های گریبانگیر منطقه دارد.

رایزن فرهنگی کشورمان گفت: ایران و دنیای عرب با داشتن عقیده مذهبی، تاریخ، فرهنگ و روحیه مشترک می‌توانند دورنمای آینده‌ای روشن و درخشان برای خود ترسیم کنند و هر گامی که در مسیر تفاهم و هم‌زیستی برداشته شود کارساز خواهد بود.

وی گفت: تشکیل انجمن دوستی ایران و عرب با همکاری رایزنی فرهنگی ایران و دیدار رئیس و اعضای انجمن با نخست‌وزیر و وزیر خارجه کویت گامی بزرگ در راه تثبیت و تقویت دوستی دو ملت همسایه و مسلمان به شمار می‌رود.

وی تأکید کرد: تشکیل و اعلام موجودیت رسمی این انجمن که در برگیرنده شخصیت‌های برجسته و فرهیخته از اقشار گوناگون جامعه کویت است می‌تواند یک فرصت ارزشمند برای دو ملت همسایه جهت تحکیم مناسبات کهن و دیرینه خود تلقی شود.

خامه یار به تشریح مهمترین دستاوردهای فرهنگی کشورمان پرداخت و گفت: در نمایشگاه بین‌المللی اخیر کتاب تهران که یکی از بزرگترین نمایشگاه‌های کتاب جهان به شمار می‌آید شاهد بازدید بیش از پنج میلیون تن از مهم‌ترین عناوین، کتب جدید و حضور آنان در فعالیت‌های هنری و فرهنگی در حاشیه نمایشگاه بودیم.

وی به اهمیت داد و ستد فرهنگی دو جانبه اشاره و گفت: بازدید اخیر رئیس و معاونان دانشگاه کویت از هفت دانشگاه در شهرهای مشهد، تهران، اصفهان و شیراز و امضای شش توافقنامه همکاری دانشگاهی میان دو کشور یک رویداد بی‌سابقه و کم‌نظیر علمی میان ایران و جهان عرب بود، اعضای هیئت از مشاهده تحولات علمی و پیشرفت‌های پزشکی، سیاحتی، صنعتی ایران شگفت زده شده‌اند.

خامه یار اندیشمندان و جوانان عرب را به بازخوانی تاریخ فراخواند و گفت: رژیم منحوس شاه تمام تلاش خود را جهت ایجاد شکاف میان ایران و عرب و تغییر رسم الخط عربی و تبدیل تاریخ هجری قمری به تاریخ شاهنشاهی مبذول داشت و کوشید تا اعراب را افرادی غارتگر توصیف کند ولی با پیروزی انقلاب اسلامی در ایران روابط ایران و عرب دگرگون شد و تدریس زبان عربی در همه مقاطع تحصیلی الزامی شد و با اخراج دیپلمات‌های اسرائیلی از تهران سفارت این رژیم به سفارت دولت فلسطین تبدیل شد.

رایزن فرهنگی ایران در کویت به معرفی امکانات سیاحتی گردشگرپذیر و نحوه استقبال از زائران کویتی پرداخت و افزود: هنر، طبیعت منحصر بفرد، امنیت و تأسیسات رفاهی زیربنایی زمینه را برای ورود گردشگران فراهم ساخته است و گردشگران در ایران احساس امنیت و آرامش می‌کنند.

وی راه‌اندازی مرکز مطالعات ایران شناسی در دانشگاه کویت و تجهیز آن به مهم‌ترین منابع زبان فارسی، تاریخ ایران باستان، مطبوعات و کتب مورد نیاز پژوهشگران و دانش‌پژوهان عرب را از دیگر طرح‌های رایزنی برای شناساندن بیش از پیش ایران به مخاطبان علاقه‌مند شمرد.

captcha