کد خبر: 1413594
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۴
مدرس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک:

انتظار فرج یک فعل است نه ترک عمل/ تحقق عدالت با واژه‌شناسی انتظار معنا پیدا می‌کند

گروه اجتماعی:‌ انتظار در احادیث مکتب شیعه بالاترین عبادت خوانده شده است؛ لذا انتظار فرج، یک فعل است، نه ترک عمل.

محمد‌علی عبداللهی، مدرس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از استان مرکزی، با اشاره به احادیث متعدد درارتباط با مهدی موعود، گفت: انتظار در احادیث مکتب شیعه بالاترین عبادت خوانده شده است؛ لذا انتظار فرج، یک فعل است، نه ترک عمل.

در وادی انتظار نباید بی‌تفاوت عمل کرد

وی اظها‌ر کرد: برخی به اشتباه گمان می‌کنند در وادی انتظار باید بی‌تفاوت و بیکار نشست تا امام زمان(عج) ظهور کند، در حالی‌که در روایات ما بالاترین اعمال را انتظار دانسته‌اند و این امر نشان می‌دهد که فرد مسلمان باید دست به عمل بزند.

عبداللهی بیان کرد: عده‌ای اسباب حکومت را برای امام زمان(عج) آماده می‌کنند که این امر مقدمه‌سازی برای حکومت امام، همان انتظار است و با توجه به اینکه می‌گوییم منتظر مصلح باید صالح باشد، هر عملی که در راه اصلاح خود انجام شود، به‌نوعی انتظار محسوب می‌شود؛ بنابراین در مکتب ما انتظار از نوع عمل است، نه از نوع ترک عمل و بیکار ماندن.

رابطه مستقیم بین امید به زندگی و موعود

این مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه تأکید کرد: در طول تاریخ همواره شاهد بوده‌ایم که عده‌ای تلاش کرده‌اند تاریخ و زمان دقیق پایان دنیا را اعلام کنند که برخی نیز با شنیدن این ادعاها دچار یِأس و ناامیدی می‌شوند؛ لذا رابطه مستقیمی میان امید به زندگی و مسئله موعود وجود دارد و این امر در عمل نتیجه‌بخش بوده است.

وی با اشاره به تلاش برخی برای تطبیق عناوین تاریخی با قرآن، تشریح کرد: آیت‌الله فلسفی نقل می‌کند زمانی خبر دادند قرار است ستاره‌ای با زمین برخورد کند، در نتیجه عده‌ای زندگی را تمام شده می‌دانستند و یأس و ناامیدی آنها را فراگرفته بود.

عبداللهی ادامه داد: آیت‌الله فلسفی در پاسخ به این افراد به روایات تکیه می‌کند و می‌گوید؛ «مطابق با روایات ما اگر یک روز از عمر این عالم باقی مانده باشد خداوند آن روز را آنقدر طولانی می‌کند که امام زمان(عج) ظهور کند و چون آن حضرت ظهور نکرده است پایان دنیا هم نخواهد بود».

واژه‌شناسی انتظار

این مدرس حوزه اظهار کرد: اگر واژه‌شناسی در زمینه انتظار داشته باشیم متوجه می‌شویم که نسبت به چه کسی باید انتظار داشته باشیم، ما منتظر چه کسی هستیم و قرار است چه کاری برای ما انجام دهد اگر اینگونه شد یقینناً نوع عملکرد ما هم تغییر می‌کند.

وی با اشاره به اینکه کسی‌که منتظر است امام زمان(ع) ظهور کند و عدالت را ترویج دهد باید خودش در راه تحقق عدالت گام بردارد، افزود: فرد منتظر باید در این راستا حرکت کند و با توجه به اهدافی که آن حضرت دارد باید زمینه برای تحقق این اهداف فراهم کند.

وظیفه جامعه منتظر

این مدرس حوزه ادامه داد: یک جامعه منتظر واقعی باید در زمینه تحقق عدالت و از بین بردن زمینه‌های خطا و معصیت در این عالم  قدم بردارد، که این منظور با واژه‌شناسی انتظار در زمینه ظهور تحقق می‌یابد.

وی تشریح کرد: اعتقاد به موعود منحصر به شیعه و اسلام نیست و بسیاری از فرقه‌های غیرمسلمان هم به منجی باور دارند و اشتراکاتی که در این میان وجود دارد برمی‌گردد به شخصیت، اقدامات و ویژگی‌های منجی و اختلافات، به شخص منجی و فردی که قرار است آن کارها را انجام دهد، برمی‌گردد.

عبداللهی با اشاره به اینکه میان آرمان و واقعیت تفاوت وجود دارد، اظهار کرد: ما به‌دنبال رسیدن به آرمان‌ها هستیم و البته واقعیت را نباید از نظر دور داشت، هدف این است که در راه تحقق جامعه امام زمان(عج) گام برداریم  ولی دراین راه نا‌ملایمات و سختی‌هایی وجود که در روایات هم به آن‌ها اشاره شده است.

این مدرس حوزه و دانشگاه در پایان، یادآور شد: مشکلات مسیر، زمینه ضعف را در افراد معتقد ایجاد می‌کند و این امر باعث می‌شود آن اهداف و ملاک‌هایی که باید وجود داشته باشد تحقق پیدا نکند، ولی در هر صورت چون مسیر مشخص است باید برای تحقق آن قدم برداریم و تا دستیابی به جامعه آرمانی مورد نظر فاصله زیاد است و باید مسیر طولانی را طی کنیم.

captcha