به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نشست اقتصادی قرآنیان با موضوع بررسی سرفصل 114، روز گذشته دوشنبه، 12 خردادماه با حضور حجتالاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور و مدیران اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران برگزار شد.
این نشست با قرائت آیاتی از کلام وحی، ساعت 15 در محل اتحادیه مؤسسات قرآنی استان تهران آغاز شد و در ابتدا حجتالاسلام کوششی به تبیین تفاهمنامهای که بین بانک قرضالحسنه مهر ایران و اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور منعقد شده است، پرداخت.
ضرورت هماهنگی فعالیت اقتصادی قرآنیان
وی طی سخنانی در این نشست، گفت: اتحادیهها باید مؤسسات قرآنی را در زمینه نحوه همکاری بانک قرضالحسنه مهر ایران با مراکز قرآنی و اعطای تسهیلات به فعالان قرآنی توجیه کنند و با توجه به این که استان تهران وسعت بیشتری دارد و مجموعههای قرآنی بیشتری در این استان قرار دارند، تصمیم گرفته شد که یک کمیتهای برای هماهنگی فعالیت اقتصادی قرآنیان در این استان تشکیل شود.
حجتالاسلام کوششی عنوان کرد: رایزنیهای اولیه این طرح همزمان با برپایی نمایشگاه دستاوردهای مؤسسات قرآنی با پیگیریهای سیدحسین موسویریشهری، مدیرعامل مؤسسه 14 ستاره بنیهاشم صورت پذیرفت و تاکنون چندین جلسه برگزار شده است که در نهایت منجر به تنظیم یک تفاهمنامه شد که بین اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور و بانک قرضالحسنه مهر ایران منعقد شد و به دنبال آن همه اتحادیههای استانی و مؤسسات قرآنی باید در این زمینه همکاری کنند.
وی افزود: در این جا دو بخش وجود دارد، یکی اصل تفاهمنامه است که بر اساس آن چه منعقد و امضاء شده، باید عمل شود و بخش دیگر به پیشنهادات جدید مربوط میشود که مکانیزم آنها باید بررسی شود و فصل جدیدی برای مسائل دیگر در نظر گرفته شود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور با اشاره به مشکلات موجود برای اجرای این طرح، بیان کرد: چند مشکل در زمینه اجرای این طرح وجود دارد که از جمله آنها میتوان به عدم آشنایی مؤسسات از کم و کیف این طرح اشاره کرد، همچنین ممکن است برخی ادعا کنند که همه بانکها این تسهیلات را در اختیار مراجعهکنندگان قرار میدهند، اما نکته اینجاست که این بانک، بانک قرضالحسنه است و بحث سود، مطرح نیست و بر اساس این تفاهم، حسابی مخصوص فعالان قرآنی کشور افتتاح شده که اگر افراد با سرفصل 114 در این بانک اقدام به افتتاح حساب کنند، اعتبار گردش پولی اشخاص در اختیار فعالان قرآنی قرار میگیرد.
وی افزود: افراد پس از مراجعه به بانک برای افتتاح حساب باید فرمی را تکمیل کنند که بر اساس آن، فرد هیچگونه ادعایی نمیتواند برای دریافت وام داشته باشد، مگر با معرفی اتحادیه، لذا اگر مؤسسات در رابطه با این اتفاق به خوبی توجیه شوند، این طرح با موفقیت اجرا میشود.
حجتالاسلام کوششی عنوان کرد: نکته بعد این است که بانک قرضالحسنه مهر ایران بر اساس حساب جاری افراد، تسهیلات اعطاء میکند، این در صورتی است که تمامی بانکها در صورت افتتاح حساب پسانداز، تسهیلات ارائه میدهند.
معدلگیری از حسابهای بانکی قرآنیان
وی گفت: با افتتاح حساب توسط قرآنیان، هر سه ماه یک بار توسط این بانک معدلگیری میشود و از تجمیع حسابها درصدی را برای ارائه تسهیلات به فعالان قرآنی اختصاص خواهند داد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور تصریح کرد: نرمافزاری تعریف شده است که بر اساس معدلگیریها، استان به استان صورت میپذیرد و فعالان قرآنی در هر استان بیشتر تلاش کنند، تسهیلات بیشتری دریافت خواهند کرد.
وی اظهار کرد: تمامی مؤسسات قرآنی که حساب بانکی دارند، میتوانند سپردههای خود را به این بانک انتقال دهند، امکان پرداخت حقوق مربیان و کادر اجرایی مؤسسات نیز از طریق این بانک امکانپذیر است و مهمترین نکته در این بانک، بحث ضمانت است که با سهولت انجام میشود.
حجتالاسلام کوششی بیان کرد: همچنین افراد میتوانند یارانه خود را به این بانک انتقال دهند و اگر اقساط تسهیلاتی که دریافت کردهاند، معادل یارانهای است که افراد دریافت میکنند، میتوانند اقساط خود را از محل یارانه واریزی پرداخت کنند.
وی عنوان کرد: تمام مؤسسات قرآنی، برخی بیشتر و برخی کمتر نیازمند این تسهیلات هستند، اما چند مشکل در این رابطه وجود دارد که یکی از آنها مربوط به شعب بانک میشود که باید در تمامی مناطق راهاندازی شود.
اعطای تسهیلات به قرآنیان با افتتاح حساب در بانک قرضالحسنه مهر ایران
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور تصریح کرد: مشکل بعدی بحث معرفی برای افتتاح حساب جاری در بانک است که البته این قانون برای تمامی بانکها است و افراد برای افتتاح حساب جاری به هر بانکی مراجعه کنند، باید توسط فردی که در آن بانک حساب جاری دارد، معرفی شوند و چون بانک قرضالحسنه مهر ایران خیلی وسیع نیست و افراد زیادی ممکن است در این بانک حساب جاری نداشته باشند؛ پیدا کردن معرف مشکل است و امید است این موضوع نیز تسهیل شود.
در ادامه سیدحسین موسویریشهری به ارائه توضیحات لازم در رابطه با شیوه اجرای این طرح و نحوه ارائه تسهیلات به فعالان قرآنی پرداخت و گفت: بانک قرضالحسنه مهر ایران، اولین بانکی است که اقدام به ارائه تسهیلات به قرآنیان کرده است.
استفاده از رسانهها برای تبلیغ صحیح طرح «سرفصل 114»
وی اظهار کرد: برای تبلیغ این طرح عظیم اقتصادی باید از امکانات موجود رسانههای جمعی مانند رادیو، تلویزیون، ماهواره و اینترنت در ابعاد مختلف بهره گرفته شود و این طرح به اطلاع قرآنپژوهان در سطح کشور رسانده شود.
موسوی عنوان کرد: در توافق اولیه با بانک قرضالحسنه مهر ایران مقرر شد که نسبت به فعالیتهای بانکی قرآنیان در هر منطقه خدمات بانکی در آن منطقه گسترش یابد و از واحد سیار به باجه و از باجه به شعبه ارتقاء یابد.
وی تصریح کرد: مبارزه با بانکداری غیر اسلامی، گرایش مردم به بانکداری اسلامی، جلوگیری از پرداخت وام بلاعوض، بررسی کارمزد چهار درصد و کاهش تدریجی آن در صورت تأمین منابع از مزایای اجرای این طرح اقتصادی است.