خردادی دیگر از جنس ناله و اشک فرا رسید، امروز 14 خرداد سراسر ایران بار دیگر به یاد امام خود سیاه پوش شد، به یاد امامی که تنها یک رهبر نبود، امامی که هویت این ملت برای همیشه تاریخ با نام او گره خورده است و انقلاب اسلامی بی نام او در هیچ جای جهان شناخته شده نیست.
داستان حضور جمعیتی میلیونی در حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی شاید داستانی باشد که 24 بار مکرر تکرار شده است، اما به تعداد این جمعیت میلیونی می توان عشق و وفاداری مردم را به امام خود را از یک حضور کمتر از نیم روز دریافت کرد.
امروز ملتی را می توان دید که حب وطن، فداکاری، پیشرفت، ایثار، مبارزه و بسیاری از اصطلاحات زیبا و خصایص اخلاقی را به صورت عملی از امام خود آموختند؛ برخی که سنی از آنها گذشته است، حیات امام را درک کردند و بسیاری از آنها جوانانی هستند که اندیشه امام را در این سالها آموختند و تلاش می کنند که توصیههای پدرانه امام خود را در زندگی به کار ببرند.
امروز حرم بنیانگذار جمهوری اسلامی قدرت و صلابت و وفاداری یک ملت استوار را در برهه ای از تاریخ که بوغ های استکباری سخن از پایان خط امام می دهند، به جهانیان نشان داد؛ خط امام منشوری است که تضمین کننده حیات این ملت است و جوانانی به دیدارامام خود آمده اند که ایمان دارند اندیشه امام نسخه شفابخش همه ملتها برای رهایی از ظلم و ستم است.
دهها خبرنگار خارجی در کنار خبرنگاران داخلی به تهیه گزارش از این حضور میلیونی پرداختند؛ کدام دوربین می تواند این حضور باصلابت را سانسور کند، حتی اگر امروز رسانه های غربی در مخابره اخبار خود رعایت امانت را نیز نداشته باشند، مگر جهانیان امام(ره) را از طریق این رسانه ها شناختند؛ جهانیان امام را از فریادهای ضد ستم ایشان شناخته اند و هر ملتی با ستم مبارزه می کند.
جهانیان کم و بیش با اندیشه های امام آشنا هستند، امروز ما که در حرم امام گردهم آمده ایم باید زینت بخش امام خود باشیم، فروغ ایشان هیچ گاه کم نخواهد شد این ما هستیم که روز بعد از تجدید میثاق با امام باید در هر مسئولیتی که قرار داریم، منویات امام خود را به صورت عملی به کار ببریم، نمی توان دلباخته امام بود، اما وفادار به گفتمان آن عزیز سفر کرده نبود، امام الگوی اخلاق برای همه ملتها هستند و از امت امام انتظار می رود خود را در اخلاقیات تقویت کنند.
مقام معظم رهبری، هر ساله در روز 14 خرداد بخش اعظمی از سخنان خود را به بیان ویژگی های امام اختصاص می دهند، امروز روز امام است و حتی رهبری نیز از مسئولان و مردم انتظار دارند خود را یک قدم به اندیشه های امام نزدیک ترکنند، این حضور وقتی می تواند خالصانه باشد که در صحنه عمل نیز وفادار به توصیه ها و تاکیدات امام باشیم.
اقشار مختلف مردم ایران از روزهای گذشته به طرق مختلف خود را به حرم امام(ره) رساندند، تا صبح روز 14 خرداد توصیف امام را بار دیگر و با کلامی دیگر از زبان مقام معظم رهبری بشنوند.
طبق گفته مسئولان سعی شده است که هر سال نوجوانان و جوانانی که تاکنون در حرم امام حضور نیافته اند، در این مراسم شرکت کنند، به جمعیعت که بنگری مشاهده می کنی که قاطبه جمعیت جوان هستند و این نشانه پویایی اندیشه امام در میان جوانان است.
بسیاری از مسئولان و اصحاب هنر و فرهنگ نیز در میان اقشار مختلف مردم در این مراسم حضور یافته اند، همچنین جمعی از سفرای کشورهای خارجی نیز در مراسم سالگرد رحلت امام، در حرم ایشان حضور یافتند، مهمتر از همه آنکه جناح های مختلف کشور که گاه بداخلاقی های سیاسی را پیشه خود می کنند، نیز نمایندگانی در این مراسم داشتند، امید آنکه سال جاری شاهد بداخلاقی سیاسی در بین آنها نباشیم.
در این مراسم باشکوه حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب در سخنانی فرمودند: بیست و پنج سال از رحلت امام عظیم الشأن می گذرد ولی شور و اشتیاق برای شنیدن درباره امام و دانستن از او کم نشده است. مخصوص کشور ما هم نیست. در دنیای اسلام، بلکه فراتر از دنیای اسلام، این واقعیت وجود دارد. نه تنها در کشور ما، که نسل سوم انقلاب در حال بالیدن است، بلکه در دنیای اسلام، جوانان عصر ارتباطات و عصر اینترنت، که با مسائل دور از محیط خود به راحتی ارتباط می توانند بگیرند، دنبال این هستند که درباره مسائل انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و درباره معمار این بنای عظیم مطالب بیشتری بدانند.
ایشان افزودند: پدیده مردمسالاری دینی، نظریه ولایت فقیه، اینها مسائلی است که برای محیط های فکری دنیای اسلام، حائز اهمیت و دارای جاذبه است. دشمنان ما تلاش گستردهای را از روزهای اول آغاز کردند و هرچه جلو رفتیم این تلاش بیشتر شده است. از صدها و بلکه هزاران ایستگاه تلویزیونی و رادیویی و اینترنتی استفاده کردند برای دشنام دادن به جمهوری اسلامی و به بانی بزرگ آن و به طرفداران آن. خود این مطلب به ما کمک کرده است، یعنی حس کنجکاوی را در مستعمان و مخاطبان در سراسر دنیا برانگیخته است. می خواهند بدانند که علت این همه دشمنی کردن و سنگ پرانی و لجن پراکنی کردن آنان به انقلاب چیست؟ و آن حقیقتی که آماج این دشمنی هاست چه حقیقتی دارد؟ بنابراین دشمنان ما به قصد دشمنی نام ما را بردند و درباره امام ما و نظام ما سخن گفتند، اما آنها با این نیت این حرکت وسیع را آغاز کردند اما در نهایت برای ما یک فرصتی به وجود آمد، چون حس کنجکاوی مستمعان دستگاه ها در سراسر جهان تحریک شد.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام و المسلمین سید حسن خمینی تولیت مرقد امام خمینی (ره) پیش از بیانات مقام معظم رهبری در سخنانی گفت: امام خمینی (ره) در سالهای آخر عمر، تعبیر فقر و غنا را مورد توجه قرار دادند و در سال آخر فوتشان این موضوع به عنوان یک کلید واژه قرار گرفت.
سید حسن خمینی با اشاره به اینکه به این سخن امام که باید محرومیت را از سرزمین مقدسمان ریشه کن کنیم، اظهار کرد: این شعار امام نکته مهمی در بطنش دارد و این اتفاق در روزگاری صورت گرفت که نظام اقتصادی و سرمایه داری کاپیتالیستی غرب و سوسیالیستی به اسم باور کردن طبقه کارگری در جهان معروف بودند.
بهروز گودرزی