غلامرضا مصطفیپور، مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با چگونگی ترویج فرهنگ قرضالحسنه در جامعه، گفت: بانک قرضالحسنه مهر ایران، مبنا و پایهاش براساس واژه قرآنی قرضالحسنه است و موفقیت این بانک، منوط به این است که مدیران و کارکنان این بانک، قرضالحسنهای فکر کنند.
وی اظهار کرد: برای تحقق موضوع قرضالحسنه باید تقرب و نزدیکی بانکها به واژگان قرآن بیشتر شود و این یک بحث اساسی و بنیادی برای بانکهاست، به همین منظور بانک قرضالحسنه مهر ایران در مرحله اول فعالیت سعی کرده است که جذب نیروی انسانی خود را از گروههایی داشته باشد که اولاً تحصیلکرده باشند، دوماً مبانی اعتقادی و خانوادگی اصیل و مذهبی داشته باشند.
مصطفیپور عنوان کرد: در مرحله دوم بهمنظور هدایت و رهبری فعالیت بانکها با سبک کار و اندیشه دینی، باید تلاش شود تا افرادی مسئولیت شعب و واحدهای ستاد اجرایی بانک را بدست بگیرند که دارای اندیشه مذهبی باشند.
وی با بیان این که بانک قرضالحسنه مهر ایران، 530 شعبه در سراسر کشور دارد، بیان کرد: بیش از 95 درصد رؤسای شعب بانک قرضالحسنه مهر ایران از جوانانی هستند که با در نظر گرفتن شرایط فرهنگی و دینی مناسب استخدام شدهاند.
ترویج فرهنگ قرضالحسنه بر مبنای روایات و احادیث
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران افزود: در مرحله سوم باید آموزشهای لازم به کارکنان بانک ارائه شود تا بتوانند با ادبیات قرضالحسنه بر مبانی روایات و احادیث، مشخصاً کار کنند و آشنا شوند.
وی اظهار کرد: بانکها باید با برخورداری از امام جماعت و جلساتی که برگزار میکنند، کارکنان خود را با آیات قرآن در ارتباط با قرضالحسنه و همینطور احادیث و روایاتی که در ارتباط با قرضالحسنه است، آشنا کنند تا فرهنگ دینی در این نهادها گسترش پیدا کند.
لزوم آشنایی کارکنان بانکها با مفاهیم قرآن
مصطفیپور گفت: قاعدتاً سبک استخدامی بانکها به این صورت است که بین رشتههایی که مورد نظر است از افراد آزمون بهعمل میآید و بالاترین رتبهها بهکار گرفته میشوند و در این زمینه باید مقوله آشنایی افراد با مفاهیم قرآن، تربیت خانوادگی و مذهبی بودن بهعنوان پارامترهای با اهمیت مورد توجه قرار گیرد.
وی در رابطه با افتتاح حساب قرآنیان با سرفصل 114 در بانک قرضالحسنه مهر ایران، اظهار کرد: این یک فرایند بدیع است که در سیستم بانکی کشور رخ داده است و تمامی افرادی که در جامعه فعال اقتصادی هستند و یا در زمینه امور اقتصادی فعالیت نمیکنند، اما به هر حال در زمینه انجام فعالیت قرآنی علاقهمند هستند، میتوانند در این بانک افتتاح حساب کنند و در زمینه پرداخت وام قرضالحسنه به فعالان قرآنی همکاری کنند.
مدیرعامل بانک قرضالحسنه مهر ایران افزود: فرایند اجرای این طرح بدین صورت است که افرادی که با این سرفصل افتتاح حساب میکنند، بدون این که هیچ هزینهای را متحمل شوند، فقط از هزینه فرصت پولی آنها که در حسابشان رسوب میکند که این رسوب ممکن است از یک ساعت تا یک هفته یا بیشتر باشد، تمام لحظاتی که این افراد پولشان را لازم ندارند و در حسابشان است، معدلگیری میشود و براساس معدلی که حاصل میشود، درصدی از آن به افرادی که در فعالیت قرآنی و تشکلهای قرآنی کار میکنند تسهیلات قرضالحسنه پرداخت میشود و باعث رشد قرضالحسنه خواهد شد.
سرفصل 114؛ مصداق بارز برکت در جامعه اسلامی
وی بیان کرد: سرفصل 114 یک فرایندی است که همه در آن سود میبرند و مصداق برکت نیز همین است، یعنی کسی که دارنده حساب است، هیچگونه خلل و خسارتی به وی وارد نمیشود و از همه مزایای حسابش بهرهمند میشود و از طرفی بانک به فعالیت خود توسعه میبخشد، از سوی دیگر آن گروهی که در فعالیت قرآنی دخیل هستند میتوانند از لحظاتی که دارندگان حساب از حسابشان استفاده نمیکنند، از مزایای حساب بهرهمند شوند.
مصطفیپور تصریح کرد: این طرح را می توان در ارتباط با حسینیهها، تکایا، مساجد و گروههایی که در ارتباط با مسائل مذهبی توجه خاص دارند به مرحله اجرا گذاشت، بهعنوان مثال سرفصل 115 را میتوان برای حسینیهها تعریف کرد و افرادی که با مساجد ارتباط دارند میتوانند در عین این که حساب جاری افتتاح میکنند به افرادی که با مسجد ارتباط دارند و نیازمند هستند، از طریق این حساب کمک کنند.