سودابه امینی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، درباره مشکلات و حواشی جشنواره ادبی بینالمللی امام رضا(ع) گفت: برگزاری این جشنواره در ابتدا بدون انجام فعالیت کارشناسی به کانون پیشنهاد و این مرکز عهدهدار آن شد.
وی با انتقاد از اینکه خود کودکان و نوجوانان باید به عنوان آفرینشگر در مسابقات این جشنواره شرکت داده شوند، اظهار کرد: این موضوع سؤالبرانگیز است که آیا خود کودکان و نوجوانان باید به خلق اثر در این حوزه بپردازند یا اینکه باید به عنوان مخاطب هنرمندان و نویسندگان به آنها نگاه شود.
کودکان باید مصرف کننده آثار بزرگسالان درباره امام رضا(ع) باشند
امینی در ادامه انتقاداتش عنوان کرد: بهتر است که جشنواره امام رضا(ع) بیشتر از آنکه کودکان و نوجوانان را به عنوان آفرینشگر ادبی و هنری در حوزه زندگی امام رضا(ع) درگیر کند، بزرگسالان این حوزه را مورد توجه خود قرار دهد.
وی ادامه داد: در این راستا هنرمندان بزرگسال باید به خلق اثر با موضوع زندگی امام رضا(ع) بپردازند و کودکان و نوجوانان باید مخاطب آثار فرهنگی آنان باشند؛ چرا که با این روش، کارها اثرگذاری بیشتری خواهند داشت.
آگاهی بزرگسالان از نگارش کتاب با رویکرد تربیت دینی کودکان
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان در بخش دیگری از سخنانش افزود: تأکید بر این رویکرد به آن دلیل است که هنرمندان بزرگسال دقیقاً میدانند که چه مسیری را برای هدایت کودکان و نوجوانان در تربیت دینی طی کنند و اهداف آنها در این مسیر مشخص است.
فقر منابع مطالعاتی درباره زندگی امام رضا(ع) در حوزه کودک
امینی با اشاره به اینکه درباره امام رضا(ع) آثار چندانی در حوزه کودکان و نوجوانان خلق نشده است و این حوزه از این منظر با فقر منابع مطالعاتی روبرو است، یادآور شد: این فقر مطالعاتی به ویژه در حوزه آثار هنری دیده میشود.
لزوم مراقبتهای بسیار ویژه در خلق اثر درباره ائمه(ع)
وی با تأکید بر اینکه آفرینش اثر هنری در موضوع دین و ائمه(ع) با مراقبتهای بسیار ویژه و ظریفی باید همراه باشد، گفت: به همین دلیل است که آفرینشگران کودک و نوجوان با این رویکرد مجبور هستند به زندگی عامیانه مردم بپردازند.
امینی در تبیین صحبتهایش گفت: کودکانی که خودشان در مسابقات جشنواره ادبی رضوی شرکت میکنند، مجبور هستند بیشتر به انعکاس اعتقاد به امام رضا(ع) در زندگی مردم عادی بپردازند و این موضوع به شناخت آنها از دوره تاریخی که امام رضا(ع) در آن دوره زندگی میکرده است، کمکی نمیکند.
رشد نیافتن معرفت دینی کودکان
این نویسنده با بیان اینکه با این روش، کودکان و نوجوانان با مشکلات و مسائلی که امام رضا(ع) با آنها مواجه بود آشنا نمیشوند، افزود: بر این اساس، معرفت دینی کودکان با خلق اثر در این حوزه رشد نمیکند.
لطمه به تفکر دینی کودکان و نوجوانان
امینی به مسیری که در این حوزه تعریف شده است اشاره کرد و یادآور شد: در سال گذشته جوایز مادی بودند و این موضوع به شدت به تفکر کودکان و نوجوانان در حوزه مسائل دینی و آثار هنری آئینی کشورمان ضربه وارد میکرد.
وی با تأکید بر اینکه تبعات چنین رویکردی در آینده مشاهده میشود، گفت: جشنواره ادبی امام رضا(ع) باید بیشتر بر خلق اثر توسط آفرینشگران بزرگسال برای کودکان و نوجوانان متمرکز شود تا بتواند تاثیرات فرهنگی خود را روی نسل آینده بگذارد.