به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سید حسن خمینی، امروز، 17 خردادماه، در نخستین جشن ملی بخشش که به مناسبت تجلیل از خانوادههای بخشنده جوانان در آستانه اعدام برگزار شده بود، طی سخنانی اظهار کرد: اصل حکم قصاص در جامعه اسلامی در زمانی تشریع شد که به ازای قتل هر یک نفر، قتل و غارت میان قبایل شکل میگرفت.
حکم قصاص بازدارنده است
وی با بیان اینکه حکم قصاص بازدارنده است، گفت: اصل حکم قصاص یک حالت بازدارندگی دارد و مانع از گسترش قتل در جامعه می شود، البته قصاص مشروط به عدم عفو است.
حجتالاسلام والمسلمین حسن خمینی عفو را از خصلتهای اهل بیت(ع) برشمرد و گفت: عفو عزت آفرین است و در کلام پیامبر اکرم(ص) آمده است که «عفو چیزی در شما زیاد نمیکند الا عزت».
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به ثواب زیادی که در احکام اسلامی برای عفو و بخشش برشمرده شده وعاملی برای بخشیده شدن در آخرت است، گفت: امام علی(ع) میفرمایند ثواب هیچ چیزی با عفو برابری نمیکند.
عفو کینه را در جامعه از بین میبرد
حجتالاسلام والمسلمین خمینی با بیان اینکه عفو کینه را از بین میبرد، اظهار کرد: انسان موجوی بالطبع مدنی و نیازمند به جامعه است و رواج کینهورزی نیز جامعه را دچار مشکل میکند. کسانی که عفو و بخشش میکنند یک حق بر گردن قاتل دارند و یک حق بر گردن جامعه دارند، چرا که محیط اجتماع را از کینه خالی میکنند. به نحوی که رسول اکرم(ص) نیز میفرمایند: «عفو کنید تا کینهها از میانتان برود».
وی ایجاد چنین نشستهایی را به سبب کاشت بذر عفو و بخشش در دل مردمان جامعه و مسئولان دانست و گفت: بخشش را باید تک تک افراد جامعه تمرین کنند. برای اینکه فرهنگ عفو در جامعه ما فراگیر شود باید از خودمان شروع کنیم.