کد خبر: 1414975
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۸

فعالان عرصه بخشش تجلیل شدند/ دی ماه؛ آغاز کار کلینیگ پیشگیری و کنترل خشم

گروه جامعه: نخستین جشن ملی بخشش با هدف تجلیل از خانواده های بخشنده جوانان در آستانه اعدام شب گذشته، ۱۷ خردادماه، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، نخستین جشن ملی بخشش با هدف تجلیل از خانواده‌های بخشنده جوانان در آستانه اعدام، شب گذشته، 17 خردادماه، از سوی معاونت ساماندهی امور جوانان با حضور، گودرزی، وزیر ورزش و جوانان، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام والمسلمین حسن خمینی، ایازی، مشاور شهردار تهران، حجت الاسلام امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان، جولایی، رئیس ستاد دیه کشور، مهدی امیری، قائم مقام پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه در تالار وحدت برگزار شد.
در ابتدای این مراسم گودرزی، وزیر ورزش و جوانان با تأکید بر اینکه جامعه ما در شرایط کنونی محتاج یک تعامل و آشتی داخلی است، گفت: آنچه که طی سال‌های گذشته بر ما گذشته است جای بحث و بررسی دارد.

گودرزی: ضرورت توجه بیشتر به توسعه فرهنگی در کشور

گودرزی توسعه فرهنگی را از جمله مواردی برشمرد که از ابتدای انقلاب تاکنون مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده است و گفت: ما نیازمند ایجاد یک روحیه فرهنگی در خصوص خصلتی هستیم که از آن به عنوان عفو و بخشش در اسلام یاد شده است.
وی نزاع‌های خیابانی، خشم‌های اجتماعی و سیاسی را از جمله عوامل ایجاد مشکل در جامعه برشمرد و اظهار کرد: ما گاهی در جامعه شاهد رفتا‌رهای ناهنجاری هستیم که از بروز خشم و عدم کنترل آن نشئت می‌گیرد. گاهی در عرصه‌های سیاسی نیز خشم‌هایی بروز می‌کند که منجر به ایجاد معضلات جدی می‌شود و سالیان سال عواقب آن ادامه دارد.
سخنران دیگر این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی بود. وی با بیان اینکه اصل حکم قصاص یک حالت بازدارندگی دارد و مانع از گسترش قتل در جامعه می شود، عفو را از خصلت‌های اهل بیت(ع) برشمرد و گفت: عفو عزت آفرین است و در کلام پیامبر اکرم(ص) آمده است که «عفو چیزی در شما زیاد نمی‌کند الا عزت».

حجت الاسلام حسن خمینی: عفو کینه‌ها را در جامعه از بین می‌برد

حجت‌الاسلام والمسلمین خمینی با بیان اینکه عفو کینه را از بین می‌برد، اظهار کرد: انسان موجوی بالطبع مدنی و نیازمند به جامعه است و رواج کینه‌ورزی نیز جامعه را دچار مشکل می‌کند. کسانی که عفو و بخشش می‌کنند یک حق بر گردن قاتل و یک حق بر گردن جامعه دارند، چرا که محیط اجتماع را از کینه خالی می‌کنند. به نحوی که رسول اکرم(ص) نیز می‌فرمایند: «عفو کنید تا کینه‌ها از میانتان برود».
وی ایجاد چنین نشست‌هایی را به سبب کاشت بذر عفو و بخشش در دل مردمان جامعه و مسئولان دانست و گفت: بخشش را باید تک تک افراد جامعه تمرین کنند. برای اینکه فرهنگ عفو در جامعه ما فراگیر شود باید از خودمان شروع کنیم.

رونمایی از کتاب هم نشینی با مسافران مرگ

از دیگر بخش های جشن ملی بخشش رونمایی از کتاب «هم نشینی با مسافران مرگ» نوشته مجابی و تجلیل از فعالان عرصه عفو و بخشش جوانان اعدامی، خانواده‌های بخشنده، قضات و زندانبانان خلاق و مؤثر در این حوزه، هنرمندان سینما، ورزشکاران و فعالان اجتماعی بود.

خانواده مقتول از حق قصاص گذشتند

همچنین، در ادامه این مراسم خانواده رئیس محیط‌ بانی یکی از شهرستان‌های استان بوشهر که توسط یکی از شکارچیان به قتل رسیده بود، در حضور حجت‌الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی از حق قصاص خود گذشتند.

جولایی: بخشش خانواده‌ها و کاهش میزان دیه‌های پرداختی

بنابر این گزارش در بخش دیگری از این مراسم سید اسدالله جولایی، رئیس ستاد دیه کشور نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: از سال 69 تا کنون 80 هزار نفر زندانی از سوی این ستاد آزاد شدند.
وی با بیان اینکه در هشت سال گذشته برای آزاد کردن 61 هزار و 836 زندانی نیاز به دو هزار و 878 میلیارد تومان پول برای پرداخت داشتیم، گفت: با گذشت اولیای دم تنها یک هزار و 520  میلیارد تومان پرداخت کردیم.
جولایی تعداد زندانیان آزاد شده سال گذشته را هفت هزار و 735 نفر برشمرد که برای آزادی آن‌ها باید 830 میلیارد تومان پول پرداخت می‌شده است اما این رقم با عفو و بخشش اولیای دم، به رقم 300 میلیارد تومان رسید.

حجت‌الاسلام غروی: انسان الهی باید رحمت را بیش از غضب در خود تقویت کند
سخنرانی حجت‌الاسلام محسن غرویان از کارشناسان دینی از دیگر بخش های جشن ملی بخشش بود. وی با بیان اینکه خداوند از دو صفت رحمت و غصب برخوردار است، تصریح کرد: اما رحمت خداوند بر غضبش سبقه دارد و انسان‌هایی که می‌خواهند خلق و خوی الهی داشته باشند باید اینگونه رفتار کنند.
وی نیاز جامعه را ترویج رحمت و عطوفت دانست و گفت: واژه اسلام از سلم به معنای صلح و آشتی گرفته شده است و جامعه ما نیز زمانی اسلامی می شود که بتواند رحمت را بیش از غضب ترویج دهد.

وی با اشاره به کلام پیامبر اکرم(ص) که فرمودند: «إنَّما بُعِثتُ لاُتَمِّمَ مَکارِمَ الخلاقِ؛ براستى که من براى به کمال رساندن مکارم اخلاق مبعوث شده‌ام» عنوان کرد: برای داشتن جامعه نبوی باید به سوی اخلاقیات پیش رویم که یکی از معیارهای اخلاق گرایی نیز عفو و بخشش است.

مهدی امیری، قائم مقام پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه نیز با حضور در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه نظام اسلامی مبتنی بر توازن و تعادل است اظهار کرد: قانون اساسی برای قوه قضاییه وظایفی در نظر گرفته است.

امیری: در نظر گرفتن رأفت و رحمت اسلامی

وی از پنج وظیفه عمده برای قوه قضاییه نام برد که یکی از آن‌ها پیشگیری از وقوع جرم است و گفت: در قوه قضاییه تلاش شده است در کنار برخورد قاطع و بدون ملاحظه با مجرمان از رأفت و رحمت اسلامی هم استفاده شود.

امیری تبدیل و تخفیف مجازات و عفو و بخشودگی را از جمله فعالیت‌های این قوه برشمرد و گفت: جامعه ما ترکیب سنی قابل توجهی دارد و بخش عمده آن جوانان هستند. دشمن نیز برای ضربه زدن به جامعه ما از راه جوانان که آینده سازان این کشور هستند ورود پیدا کرده است. پس باید به این زمینه مهم توجه بیشتری داشته باشیم.

وی اصلی‌ترین چالش جوامع بشری را بر اساس گزارشی از سازمان ملل ناهنجاری و جرم عنوان و تصریح کرد: رفع این مشکل هماهنگی و همدلی همه دستگاه ها را می طلبد.

رونمایی از تابلوی کلینیگ پیشگیری و کنترل خشم

در بخش دیگری ازاین مراسم گلزاری، معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان در حضور ایازی، مشاور شهردار تهران و حجت الاسلام امرودی، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران از تابلوی کلینیگ پیشگیری و کنترل خشم رونمایی کرد.

وی با بیان اینکه این کلینیک با همکاری شهرداری تهران و معاونت ساماندهی امور جوانان از دی ماه سال جاری در دو منطقه تهران به فعالیت خواهد پرداخت گفت: 50 نفر از کسانی که مدرک فوق لیسانس روانشناسی بالینی و مشاوره دارند انتخاب و تحت آموزش دوره‌های سه ماهه قرار گرفتند.

گلزاری مرحله بعدی را راه اندازی کلینیک پیشگیری و کنترل خشم در مشهد و اصفهان و دیگر مناطق تهران عنوان کرد و افزود: در این زمینه نیاز به حمایت شهرداری داریم.

captcha