کد خبر: 1415899
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۶
امین مقدسی:

متناسب با نیاز و استعداد جوان از سبک زندگی اسلامی سخن نگفتیم

گروه جامعه: یک استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه طرز تلقی ما از فرهنگ روش‌های ابزاری است نه روش‌های استعدادپرور تصریح کرد: متناسب با نیاز و استعداد جوان از سبک زندگی اسلامی سخن نگفتیم.

امین مقدسی، استاد دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در چهارمین روز از هفته جوان که «خانواده و سبک زندگی» نام دارد، اظهار کرد: در نظام تفکر اسلامی، جوان وزیر خانواده محسوب می‌شود، اگر وزیر را مشاور خانواده و پدر و مادر را مسئول و تصمیم گیر خانواده فرض کنیم باید برای جوان اعتماد به نفس ایجاد و امکان وزارت را برای وی مهیا کرد.

وی با اشاره به اینکه امروزه سبک زندگی ایرانی اسلامی در برخی خانواده‌ها در حال تغییر است و نگاه جوانان به شکل‌گیری خانواده و ضرورت تأهل‌گرایی تغییر کرده، گفت: اگر چنین مفهوم و چیدمان دینی را قبول داشته باشیم اولین نهاد مسئول رسیدگی به امور جوان خانواده است و برای انتقال سبک صحیح زندگی به جوانان ابتدا باید باور والدین را اصلاح کرد. بزرگ خانواده بودن برای والدین و نقش وزیری جوانان، باید برای پدر و مادر تبیین و درک شود تا افراط و تفریطی در این بین به وجود نیاید.

مقدسی با بیان اینکه در یک دوره پدر و مادر سالاری وجود داشت و والدین به درک و فهم و تصمیم‌گیری فرزندان خود اعتماد نداشتند و در دوره‌ای دیگر فرزندسالاری حاکم شد و والدین نقشی در زندگی فرزندان خود ندارند، تصریح کرد: تجربه والدین و قدرت، سرعت و‌ چابکی جوان اگر در کنار هم قرار گیرد یک الگوی معتدل ایجاد می‌شود. 

در موفقیت دشمن برای تهاجم فرهنگی و شکست داخلی برای تولید محتوای فرهنگی هیچ شکی نیست

وی تمامی نظام‌های فرهنگی، تبلیغی، اعتقادی را مسئول آموزش و نقش دهی به والدین برای ایفای صحیح نقش و هدایت آنان برای راهبری فرزندان دانست و گفت: در اینکه دشمن در پی تهاجم فرهنگی و از بین بردن باورهای ایرانی اسلامی است هیچ شکی وجود ندارد اما در اینکه نهادهای فرهنگی نیز در زمینه ترویج فرهنگ خودی نارسا عمل کرده‌اند نیز هیچ شکی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه صدا و سیما می‌تواند محل جولان نشاط جوانان باشد گفت: وقتی رسانه ملی جاذبه‌ای نداشته باشد جوان به سوی رسانه بیگانه رغبت می‌کند. صدا و سیما نتوانسته است خانواده را به عنوان یک نهاد اسلامی معرفی و اهمیت شکل گیری آن را برای جوانان ترسیم کند، بدین ترتیب ما نیز شاهد تغییر باور جوانان نسبت به خانواده هستیم.

هنوز الگوی شادی برای زندگی دینی نساخته‌ایم

مقدسی ترویج فرهنگ شادی در جامعه برای جوانان را ضعیف ارزیابی کرد و گفت: ما برای مراسم عزای اهل بیت(ع) محل بروز و ظهور داریم اما در میلاد این بزرگواران حرف زیادی برای گفتن نداریم. هنوز الگوی شادی برای زندگی دینی نساخته‌ایم.

طرز تلقی ما از فرهنگ روش‌های ابزاری است نه روش‌های استعدادپرور

مقدسی نهاد مسئول دیگر را آموزش و پرورش دانست و گفت: 30 سال است که موضوع حجاب به عنوان بخشی از سبک زندگی دغدغه مسئولان کشور است اما مدارس نتوانسته‌اند در این بین نقش خوبی ایفا کنند، چرا که طرز تلقی ما از فرهنگ روش‌های ابزاری است نه روش‌های استعداد پرور.

این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه تربیون نماز جماعت می‌توانست بسیار مؤثرتر عمل کند اما ما فرصت جذب اقشار مختلف جوانان به این ظرفیت غنی را از دست دادیم گفت: متناسب با استعداد و نیاز جوانان از سبک زندگی اسلامی سخن نگفتیم.

امروز را برای فردا از دست ندهیم

وی به بیان راهکار برای حل معضل تغییر سبک زندگی و نگاه جوانان به خانواده پرداخت و گفت: در گام اول باید خانواده توسط نظام‌های فرهنگی، رسانه‌ای و تبلیغی آموزش ببینند. کار فرهنگی طولانی مدت و زمان بر است، اگر 20 سال پیش برای امروز پیش‌بینی لازم را نکردیم امروز را برای 10 سال و 20 سال آینده از دست ندهیم.

captcha