به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «السومریة نیوز»، سعید مموزینی، مسؤول رسانهای حزب دموکرات کردستان در استان نینوا با اشاره به کنترل عناصر داعش بر اکثر مناطق شهر موصل اعلام کرد: مقرهای این حزب به همراه حزب اتحاد میهنی کردستان در شهر موصل کاملا تخلیه شده است.
وی افزود: نیروهای پیشمرگه در مناطق کردنشین استان نینوا برای مقابله با هرگونه وضعیت فوقالعاده، در حالت آمادهباش کامل هستند.
عناصر داعش بامداد امروز به ساختمان استانداری نینوا در موصل یورش برده و آن را تصرف کردند.
آنان همچنین علاوه بر فرودگاه موصل، ساختمان شبکههای «سما الموصل» و «نینوا الغد» را نیز تحت کنترل خود درآوردند و نیروهای خود را در بخشهای شرقی و غربی این شهر مستقر کردند.
عناصر داعش صدها محکوم را نیز از زندانهای شهر موصل فراری دادند.
عناصر داعش به استان صلاحالدین حمله کردند
عناصر داعش دو روستا را در منطقه «الشرقاط» در شمال تکریت (استان صلاحالدین عراق) نیز تصرف کردند و یک مرکز پلیس را در این منطقه را به آتش کشیدند.
منبعی در پلیس استان صلاحالدین اعلام کرد: عناصر داعش در دو روستا در منطقه الشرقاط مستقر شدند و یک مرکز پلیس را به آتش کشیدند.
استان صلاح الدین به مرکزیت شهر تکریت در 170 کیلومتری شمال بغداد قرار دارد.
اذعان رئیس پارلمان عراق به حمایتهای خارجی از داعش
اسامه النجیفی، رئیس پارلمان عراق نیز در نخستین اظهاراتش پس از سقوط شهر موصل به دست گروه تروریستی داعش، اذعان کرد که این کشور از طریق داعش هدف حمله خارجی قرار گرفته است.
وی به خبرنگاران گفت: همه گروههای سیاسی و ملیگرا باید با این تروریسم مقابله کنند.
النجیفی اظهار داشت: عناصر مسلح داعش به سلاحهای سنگین از جمله بالگرد جنگی دست یافتند.
النجیفی با اشاره به اینکه مبارزه با تروریسم نیازمند تلاشهای بینالمللی است، اظهار داشت: احتمالا امروز یا فردا سران سیاسی عراقی نشستی را برگزار کنند.
رئیس پارلمان عراق با اذعان به اینکه عراق توسط داعش هدف حمله خارجی قرار گرفته است، تأکید کرد: این حمله از سوی اتباع خارجی کشورهای مختلف صورت گرفته و باید برای مقابله با آن متحد شد.
النجیفی حوادث موصل را فاجعهبار خواند و تأکید کرد که باید دلایل سیطره داعش بر موصل بررسی شود.
اظهارات کنونی اسامه النجیفی درحالی است که وی 4 ماه قبل در واکنش به آغاز عملیات ارتش عراق در استان الانبار برای نابودی عناصر داعش، در خصوص احتمال جنگ بین ارتش و مردم هشدار داده بود.
نجیفی در آن زمان گفته بود که بحران استان الانبار نیازمند یک راه حل سیاسی است و نه فقط نظامی، زیرا به دلیل ضعف تفاهمات سیاسی و روابط سست دولت با مردم، تروریسم وارد این شهر شده است.
نوری مالکی، نخست وزیر عراق، حدود چهار ماه قبل اعلام کرده بود که عربستان و قطر مسؤول بحران امنیتی این کشور هستند و این دو کشور علیه عراق اعلام جنگ کردهاند.
مالکی دلیل مطرح کردن این اتهام علیه عربستان و قطر را حضور گروههایی در عراق دانست که با اهداف خارجی و با تحریک این دو کشور فعالیت می کنند.
«مالکی» خواستار اعلام حالت فوقالعاده شد
نخستوزیر عراق در پی اشغال موصل و یورش داعش به سوی «صلاحالدین» خواستار اعلام حالت فوقالعاده در کشور شد. رسانههای عراقی اعلام کردند: «نوری المالکی» نخستوزیر عراق از پارلمان خواست که حالت فوقالعاده اعلام کند.
وی همچنین از سازمان ملل، اتحادیه اروپا و اتحادیه عرب خواست تا به عراق برای مبارزه با تروریسم کمک کنند.
وی طی یک کنفرانس خبری پس از نشست هیئت دولت گفت: همه تلاشهای مردمی و دولتی برای مقابله با این هجوم که همه عراقیها را شامل میشود باید اتخاذ شود.اعلام حالت فوقالعاده به دلیل شرایط بد امنیتی لازم است. بایداقدامات فوری در این زمینه اتخاذ شود و شورای وزیران باید مسئولیتهای خود را در قبال این مسئله بپذیرد و در کشور حالت فوقالعاده اعلام کند.
نخستوزیر عراق گفت: باید از همه منابع سیاسی و امنیتی و مالی برای مقابله با تروریستها استفاده شود و اجازه نخواهیم داد نینوا و موصل زیر سلطه تروریست باقی بمانند.
وی افزود: سازمان ملل و اتحادیه عرب باید دربرابر این مسئله واکنش نشان دهند و کشورهای همجوار باید با عراق همکاری کنند و اجازه ندهند تروریستها از مرزهای مشترک با عراق وارد کشور شوند.
هیئت دولت یک کمیته برای مقابله با بحران پیش آمده در نینوا و موصل تشکیل داده است.